• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403101914640
  • خبرنگار : 71661

سکوت بروکسل درباره ادعای ارضی ترامپ در گرینلند

سکوت بروکسل درباره ادعای ارضی ترامپ در گرینلند

سخنگویان کمیسیون اروپا از موضع‌گیری روشن درباره اظهارات «دونالد ترامپ» مبنی بر احتمال حمله آمریکا به جزیره گرینلند خودداری کردند.

به گزارش ایسنا، کمیسیون اروپا امروز (چهارشنبه) از اظهارنظر قطعی و روشن نسبت به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره تصرف جزیره «گرینلند» خودداری کرد.

ترامپ در روز سه‌شنبه استفاده از ابزار نظامی و اقتصادی برای در اختیار گرفتن کنترل «کانال پاناما» و جزیره گرینلند را تکذیب نکرد و همچنین بحث پیوستن کانادا به آمریکا به‌عنوان یکی از ایالت‌های این کشور را مطرح کرد. او گفت ایالات متحده «به دلایل امنیتی» به کنترل گرینلند و کانال پاناما نیاز دارد.

سخنگویان کمیسیون اروپا که از سوی خبرنگاران تحت فشار سنگینی قرار داشتند و بارها با این پرسش مواجه شدند که در صورت حمله آمریکا به گرینلند، اروپا چه اقدامی انجام خواهد داد، از پاسخ دادن به این پرسش‌ها خودداری کرده و گفتند که «وارد جزئیات» نخواهند شد.

«آنیتا هیپر» سخنگوی کمیسیون اروپا با بیان اینکه بروکسل مشتاق همکاری با دولت جدید ایالات متحده است، گفت: «واضح است که باید به حق حاکمیت و استقلال کشورها احترام گذاشت.»

برخی از خبرنگاران در این نشست خبری اظهارات ترامپ را با مواضع مسکو پیش از آغاز جنگ اوکراین و حمله به کی‌یف مقایسه کردند، زمانی که کمیسیون اروپا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دیپلمات‌های برخی از کشورهای اروپایی می‌گفتند روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد.

یک خبرنگار ایتالیایی گفت: «چیزی که ترامپ در روز گذشته گفت، یک تهدید نظامی علیه یک عضو (سازمان ملل) بود. او رئیس‌جمهور منتخب قدرتمندترین کشور جهان است. آیا این خطر را درک می‌کنید؟»

گرچه گرینلند منطقه‌ای خودمختار متعلق به دانمارک بوده و عضو اتحادیه اروپا نیست، اما وضعیت «قلمرو خارج از کشور مرتبط با اتحادیه اروپا» دارد. از سوی دیگر، از ۵۷ هزار نفر جمعیت این جزیره خودمختار، تنها ۲۰۰۰ شهروند غیر دانمارکی وجود دارد و این یعنی بخش اعظم جمعیت آن را اعضای اتحادیه اروپا تشکیل می‌دهند.

گرچه کمیسیون اروپا اذعان کرد هرگونه حمله نظامی به گرینلند موجب فعال شدن بند ۷ ماده ۴۲ در معاهده اتحادیه اروپا خواهد شد، اما این کمیسیون از ارائه پاسخ مشخص به این پرسش که تهدید حمله آمریکا به گرینلند را تا چه حد جدی ارزیابی می‌کند، خودداری کرد.

اظهارات ترامپ واکنش شدید دولت فرانسه را در پی داشت. وزیر خارجه این کشور تاکید کرد که اتحادیه اروپا اجازه نمی‌دهد کشورهای دیگر به مرزهای این اتحادیه حمله کنند. با این حال، در نشست خبری امروز بروکسل، چنین پیام قاطعی ارسال نشد.

یکی دیگر از خبرنگاران حاضر در این نشست پرسشی را مطرح کرد که در مقابل پاسخی نداشت: «می‌گویید استقلال بسیار مهم است، اما نمی‌خواهید درباره تهدید آشکار رئیس‌جمهور آتی آمریکا اظهارنظر کنید. نمی‌توانم درک کنم، منتظر چه هستید؟ منتظرید نیروهای دریایی آمریکا وارد گرینلند شوند؟»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha