• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۸:۵۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403101914618
  • منبع : نمایندگی خوزستان

در آیین معارفه مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان عنوان شد

ضرورت بهره‌گیری مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی خوزستان از ظرفیت همه اقوام

ضرورت بهره‌گیری مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی خوزستان از ظرفیت همه اقوام

ایسنا/خوزستان در آیینی باحضور معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در اهواز، مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی خوزستان معارفه و از زحمات مدیرکل پیشین تجلیل شد.

مراسم تودیع و معارفه مدیرکل پیشین و جدید میراث‌فرهنگی استان، امروز با حضور جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، معاونان مجموعه اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان، رضا کلاه‌کج مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، جمع زیادی از هنرمندان و کارکنان اداره‌کل فرهنگ و ارشاد خوزستان در اهواز برگزار شد.

به‌گزارش ایسنا، جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در این آیین اظهار کرد: باتوجه به آثار تاریخی و فرهنگی خوزستان و پراکندگی آن‌ها، این استان نیازمند تدوین برنامه جامع و ویژه‌ است.

با اشاره به این‌که در قانون‌های برنامه یکم تا ششم آن‌گونه که باید به حوزه فرهنگ و میراث توجه نشده تصریح کرد: در قانون برنامه هفتم با پیگیری‌های دولت و مجلس، دو فصل جامع به این حوزه اختصاص داده شده است.

او در ادامه به تعریف راهکار و چشم‌انداز در قانون برنامه متناسب با حوزه عملکردی وزارت میراث‌فرهنگی اشاره کرد و توضیح داد: مبنای دولت وفاق ملی اجرای برنامه هفتم است و از مدیران کل انتظار می‌رود حوزه عملکردی خود را با قانون برنامه تطبیق دهند چرا که منطبق با شرح وظایف وزارتخانه در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان این‌که خوزستان در همه عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و مقاومت جزو استان‌های اول است افزود: این استان در حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در زمره استان‌های نخست کشور به شمار می‌رود و در ارزیابی استان‌ها نیز متناسب با وسعت استان فعالیت‌های مطلوبی داشته است.

او با اشاره به به ظرفیت‌های میراث‌فرهنگی در استان خوزستان اضافه کرد: این استان دارای دو هزار و ۵۹۵ اثر تاریخی ثبت‌ملی، پنج اثر ثبت جهانی (در برگیرنده ۱۷ اثر) و چهار شهر ملی صنایع‌دستی و یک شهر جهانی صنایع‌دستی است.

واحدی عنوان کرد: خوزستان باتوجه به قدمت تاریخی خود نیازمند برنامه جامع و برنامه‌ریزی جدید است و باید نشست‌های کارشناسی به منظور جمع‌بندی در خصوص حوزه میراث‌فرهنگی و اعتبار مورد نیاز آن در برنامه چهار ساله و پنج ساله لحاظ شود تا بتوان در زمینه مرمت و احیای آثار تاریخی، گام‌های اساسی برداشته شود.

او خطاب به مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی خوزستان اظهار کرد: با توجه به ظرفیت خوزستان در حوزه تنوع اقوام و سیاست‌های رئیس‌جمهور در این حوزه، ضرورت دارد از همه اقوام و ظرفیت‌های آن در حوزه مأموریتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی بهره‌گیری شود.

معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر تعامل مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری  وصنایع‌دستی خوزستان با استاندار، دستگاه‌های اجرایی مربوط، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و نمایندگان مجلس تأکید کرد و از او خواست از ظرفیت نمایندگان مجلس در زمینه جذب بودجه و سرمایه‌گذاری استفاده شود.

او در پایان به ظرفیت‌های استان خوزستان در حوزه گردشگری مذهبی، طبیعی و سلامت در راستای جذب گردشگر داخلی و خارجی و ظرفیت قانون برنامه در حوزه اقتصاد دریامحور اشاره کرد.

انجمن‌های مردم‌نهاد در کنار میراث‌فرهنگی باشند

ضرورت بهره‌گیری مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی خوزستان از ظرفیت همه اقوام

در ادامه محمد جوروند مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به وجود محوطه‌های تاریخی در استان اظهار کرد: قدمت، عمق تاریخی، پراکندگی و وسعت محوطه‌های تاریخی خوزستان به گونه‌ای است که گویی ابن استان به تنهایی یک محوطه باستانی است.

او بر اهمیت حوزه گردشگری و ارتباط منابع آبی استان با این حوزه تأکیدکرد و افزود: علاوه بر توسعه گردشگری در حوزه‌های مختلف آبی و طبیعی، خوزستان از فرهنگ گردشگری متنوع و رنگارنگی برخوردار است که همین موضوع در زمینه میراث معنوی می‌تواند رویدادهای مهمی را خلق و تعریف کند.

جوروند از خوزستان به عنوان استانی مهم و راهبردی در حوزه میراث‎فرهنگی یاد کرد و از سمن‌ها و انجمن‌های مردم‌نهاد خواست برای توسعه و رونق این حوزه در کنار اداره‌کل میراث‌فرهنگی باشند.

مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان همچنین توجه ویژه استاندار خوزستان به حوزه‌گردشگری را فرصتی مهم خواند تا از این راه بتوان گام‌های بزرگی را برای توسعه استان و همچنین جذب اعتبارات برداشت.

اجرای بیش از ۱۳۰ طرح اضطراری در محوطه‌های میراث‌جهانی طی دو سال اخیر

ضرورت بهره‌گیری مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی خوزستان از ظرفیت همه اقوام

سپس مدیرکل پیشین میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان نیز با ارائه گزارش عملکرد خود اظهار کرد: در این مدت ۱۳۷ طرح اضطراری و بحرانی در محوطه‌های میراث‌جهانی و تاریخی در نقاط مختلف استان اجرا شد و بحران دیوار سازه‌های آبی‌تاریخی شوشتر نیز پس از ۲۵ سال برطرف شد.

محمدحسین ارسطوزاده بیان کرد: بیش از ۱۳ همت طرح ار سوی بخش خصوصی در دست انجام است که با ظرفیت و توانمندی که در استان است این آمار بهبود و افزایش پیدا خواهد کرد.

او گستردگی وظایف و ماموریت‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در استان خوزستان را یکی از عواملی دانست که موجب شده است رسیدگی کاملی به برخی امور صورت نگیرد و ناترازی میان امکانات و مأموریت‌ها ایجاد شود.

مدیرکل پیشین میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان تنوع آداب و رسوم خوزستان را فرصتی برای ایجاد غنا، پویایی و سرزندگی استان عنوان کرد.

در پایان این آیین از محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل پیشین میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان قدردانی شد و با خوانش حکم سیدرضا صالحی‌امیری، محمد جوروند به عنوان مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان معرفی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha