• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403101914425
  • خبرنگار : 50022

سند راهبردی تبدیل البرز به مقصد گردشگری تدوین می‌شود

سند راهبردی تبدیل البرز به مقصد گردشگری تدوین می‌شود

ایسنا/البرز در دیدار سرپرست اداره کل میراث فرهنگی البرز و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان، افزایش بودجه استانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مد نظر قرار گرفت بر همکاری برای گسترش زیرساخت‌های گردشگری البرز تأکید شد.

نادر زینالی سرپرست میراث فرهنگی البرز روز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ در دیدار با توحید شیریزاد رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان البرز، اظهار کرد: در  زمینه تبدیل استان به مقصد گردشگری در حال تدوین سند راهبردی برای طرح در شورای برنامه‌ریزی استان هستیم و در این زمینه نقش سایر دستگاه‌ها برای تبدیل استان از معبر به مقصد گردشگری تعیین کننده است.

سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با اشاره به نیاز به برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای توسعه حوزه فعالیتی اداره کل گفت:  البرز ظرفیت‌های بسیاری در زمینه گردشگری در همه زمینه های طبیعی، تاریخی فرهنگی، مذهبی و ورزشی دارد؛ از جمله اینکه محوطه ازبکی افتخاری نه تنها برای البرز بلکه برای ایران است، پیست اسکی دیزین جزو پنج پیست مطرح دنیا است و سایر آثار و پتانسیل‌های البرز بسیار بالاست.

او با بیان اینکه بر طبق ضوابط، هر دستگاهی که مالک اثری تاریخی و میراثی است موظف به هزینه کردهای لازم از بودجه خود برای حفظ و مرمت آن است، گفت: به عنوان مثال امامزادگان و بناهای تاریخی ثبت شده زیادی در استان وجود دارند که مالک خصوصی و دولتی داشته و نیاز به نگهداری دارند.

زینالی شناسایی ظرفیت‌ها و معرفی آن‌ها از طریق بازاریابی و تبلیغات را یکی از موضوعات مهم در زمینه گردشگری استان عنوان کرد و افزود: ورود هر توریست به استان سه شغل ایجاد می‌کند و این اشتغالزایی می‌تواند به رشد اقتصادی استان کمک کند و در این زمینه همه دستگاه‌ها باید جایگاه خود را پیدا کنند و به ایفای نقش بپردازند.‌

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز، یکی از ظرفیت‌های استان را صنایع دستی عنوان کرد و گفت: ایران با حدود ۲۹۹ رشته صنایع دستی در بین کشورهای برتر در این زمینه قرار دارد و قطعا توجه بیش از پیش به این حوزه می‌تواند حتی جایگزین اقتصاد نفتی باشد. استان البرز نیز با بیش از ۸۳ رشته صنایع‌دستی به عنوان ایران کوچک تنوعی از صنایع‌دستی اقوام را در خود جای داده است که می‌تواند در این زمینه نقش‌آفرینی بیشتری در اشتغال و اقتصاد کشور داشته باشد.

در این دیدار همچنین در زمینه افزایش بودجه استانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در زمینه های مختلف گفتگو شد.

نگاه ویژه سازمان مدیریت استان به حوزه میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی

 رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی استان، نیز با اشاره به نگاه ویژه در این سازمان نسبت به حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز، اظهار کرد: با توجه به اینکه که حرکت استان به سمت صنعتی شدن در دهه های گذشته از جنبه های مختلف زیست محیطی، تغییر کاربری زمین‌ها، موضوعات مرتبط با حوزه آب و هوا و...  چالش‌های زیادی را برای استان ایجاد کرده است،  تغییر رویکرد نسبت به توسعه اقتصادی از طریق گردشگری در حال انجام است.

توحید شیریزاد مجاورت استان البرز با پایتخت را به نوعی باعث دیده نشدن البرز در حوزه‌های مختلف عنوان کرد و گفت: البرز بر خلاف تصورات، از لحاظ زیرساخت ها جزو استان‌های فقیر است و در سرانه‌های مختلف بهداشتی، آموزشی، زیرساخت های راه، گردشگری و...  با چالش روبرو است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان افزود: در این شرایط اگر نظام اداری استان با بهره‌وری کامل کار نکند مشکلات بیشتر خواهد شد زیرا حجم استفاده از منابع، اشغال زمین و بارگزاری جمعیت در استان خیلی بیشتر از طرح‌هاو زیرساخت هاست. بنابراین نظام اداری باید بیدارتر عمل کند تا در بخش‌های مختلف با هم افزایی به توفیق دست یابیم.

او همچنین قول‌های مساعدی در زمینه افزایش اعتبارات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در زمینه‌های مختلف داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha