• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403101914321
  • خبرنگار : 51017

معاون شهردار:

رصدخانه شهری اصفهان در کتابخانه مرکزی دایر می‌شود

رصدخانه شهری اصفهان در کتابخانه مرکزی دایر می‌شود

ایسنا/اصفهان معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان گفت: طبقه منفی یک کتابخانه مرکزی به‌عنوان مکان فیزیکی رصدخانه تجهیز خواهد شد و محلی برای مراجعه استادان، پژوهشگران، دانشجویان، دانش‌آموزان، متخصصان و مدیران ارشد شهری، استانی و ملی خواهد بود.

سعید ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا یکی از ویژگی‌های عصر جدید را دسترسی و گسترش داده‌ها و اطلاعات دانست و اظهار کرد: رصدخانه یک نهاد بین‌بخشی برای تأمین و انتشار داده‌های صحیح و به‌روز است که به‌نوعی تمام ذی‌نفعان، شامل شهروندان، نهادهای تخصصی و مهم‌ترین کاربران آن یعنی سازمان شهرداری، می‌توانند در تصمیم‌گیری‌ها از این مجموعه داده‌ها بهره‌برداری کنند.

وی افزود: رصدخانه‌ها در سطوح مختلفی، از جمله ملی، بین‌المللی و شهری وجود دارند و رصدخانه شهری به‌طور خاص در امور مدیریت شهری کاربرد دارد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان در رابطه با سابقه رصدخانه‌های شهری در ایران ادامه داد: نخستین رصدخانه شهری در برج میلاد تهران آغاز به کار کرد که در حال حاضر فعالیت زیادی ندارد و مشهد دومین کلان‌شهری بود که رصدخانه خود را راه‌اندازی کرده است. در اصفهان نیز، مصطفی نباتی‌نژاد، رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر در زمان اشتغال در حوزه فرهنگی، رصدخانه‌ای برای پایش داده‌های فرهنگی راه‌اندازی کرد و پس از حضور ایشان در معاونت برنامه‌ریزی، ایجاد رصدخانه شهری در دستور کار قرار گرفت. پس از تشکیل اتاق فکری متشکل از استادان و متخصصان، منشوری مبنی‌بر تعریف رصدخانه و اهداف آن نوشته شد و در واقع رصدخانه اصفهان از حیث انجام مبانی نظری قبل از مشهد در حال فعالیت بود، اما به دلیل نداشتن فضای فیزیکی، فرآیند اجرایی آن متوقف شد.

ابراهیمی با بیان اینکه تلاش‌هایی برای شبکه‌سازی و فراهم‌سازی دسترسی به اطلاعات سایر کلان‌شهرها نیز در حال انجام است، گفت: شهرداری اصفهان در این حوزه، محور کلان‌شهرهای کشور شده و داشبورد شهرداری‌های کلان‌شهر ایران در رصدخانه ایجاد شده است. اطلاعات عمومی شهرها، از جمله مساحت، جمعیت، منابع انسانی، خدمات شهری، فضای سبز و تعداد حوادث و نجات، قابل دسترسی است و از این قابلیت در نشستی با حضور نمایندگان شهرهای مختلف رونمایی شد.

وی با اعلام این خبر که تا پایان سال جاری طبقه منفی یک کتابخانه مرکزی به‌عنوان مکان فیزیکی رصدخانه تجهیز خواهد شد، افزود: مکان به کیفیت عملکرد تأثیر می‌گذارد و به‌طور معمول رصدخانه‌ها به لحاظ جلوه‌های بصری، تکنیک‌های نمایشی و فناوری‌های نوین برای تأثیر بیشتر بر مخاطب توانمند هستند. این مکان محلی برای مراجعه استادان، پژوهشگران، دانشجویان، دانش‌آموزان، متخصصان و البته مدیران ارشد شهری، استانی و ملی خواهد بود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه مهم‌ترین هدف رصدخانه و اطلاعات به‌دست‌آمده، تصمیم‌گیری داده‌محور و حصول تصمیم‌های درست است، اضافه کرد: به مکان فیزیکی رصدخانه نیاز داریم، اما قبل از آن، فرهنگ‌سازی استفاده از داده مهم‌تر است. ایجاد یک بستر فقط برای نمایش اطلاعات، هدف رصدخانه نیست. تیم رصدخانه اصفهان بر این باور است که مکان فیزیکی باید محلی برای برگزاری مستمر جلسات کلیدی، راهبردی و استراتژیک باشد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان در رابطه با اطلاعاتی که در سایت رصدخانه در دسترس عموم قرار دارد، گفت: اطلاعات قابل دسترسی برای عموم در سایت رصدخانه، شامل جزئیات و اطلاعات کاربردی در حوزه‌های محیط زیست، گردشگری شهری، فرهنگی اجتماعی، اقتصاد شهری، حمل‌ونقل شهری، شهرسازی، مدیریت شهری، سلامت، آموزش و جمعیت است که به محض ساماندهی مکان فیزیکی، نسبت به به‌روزرسانی این اطلاعات اقدام خواهد شد.

ابراهیمی در ارتباط با صحت اطلاعات دریافتی از سازمان‌ها، اضافه کرد: اولین شاخصه‌ای که صحت اطلاعات دریافتی را مشخص می‌کند، وجود یک نظام ارزیابی عملکرد با بازه‌ زمانی هر سه ماه و ارزیابی شاخص‌های کمی بر اساس داشبورد رصا است. این ارزیابی بدون نظرخواهی و دخالت فیزیکی افراد انجام می‌شود و اتصال به سیستم اصلی و قطع عامل انسانی، دلیلی بر صحت اطلاعات است.

وی افزود: روند داده‌ها نیز مشخص‌کننده صحت و سقم اطلاعات است، زیرا یک مجموعه نمی‌تواند به‌طور مداوم داده‌های غلط ارائه دهد. در آن دسته از نظام‌های اطلاعاتی که مستمر و پیوسته هستند، خطاهای سیستماتیک کمتری قابل مشاهده است. وجود گروه‌های متخصص برای راستی‌آزمایی اطلاعات با تکنیک‌های آماری نیز عاملی برای بررسی واقعی یا نبودن اطلاعات است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان نمایش و انتشار اطلاعات در رصدخانه و قرارگیری آن در معرض دید عموم را از دیگر مصادیق تأسیس صحت اطلاعات دانست و ادامه داد: نظام‌های اطلاعاتی، قدرت و صحت خود را از انتشار داده‌ها می‌گیرند و انتشار، رصد و پایش اطلاعات موجب افزایش و اصلاح عملکرد مدیران و سازمان‌ها خواهد شد. به همین منظور، همکاری مدیران سازمان‌ها در انتشار اطلاعات در رصدخانه، مهم‌ترین مرحله اجرایی این فرایند محسوب می‌شود. در راستای آن، با برگزاری هر دو هفته یک بار جلسات کمیته آمار و عملکرد، مدیران را ملزم به اتصال اطلاعات سازمان خود به داشبورد رصا می‌کنیم.

ابراهیمی با اشاره به اینکه در این سامانه امکان رصد میز خدمت هر منطقه نیز وجود دارد، گفت: منطقه ۶ اصفهان به‌منظور غیرحضوری کردن خدمات به‌صورت پایلوت در حال بررسی است. ۶۰ خدمت که حدود ۸۰ درصد مراجعات مردم را شامل می‌شود، هدف‌گذاری شده و در حال الکترونیکی شدن هستند تا مشکلاتی همچون ترافیک، آلودگی هوا کاهش و شفافیت اداری افزایش پیدا کند.

وی از امکان خرید بلیط اتوبوس و مترو به‌صورت آنلاین از سامانه اصفهان من و با استفاده از QR Code دستگاه داخل اتوبوس و گیت مترو خبر داد و خاطرنشان کرد: این قابلیت فعال شده و دیگر نیازی به شارژ کارت از باجه نیست. در آینده نیز امکان شارژ کیف پول الکترونیکی فراهم خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha