فرهاد طهماسبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: جنگ شناختی به توهم انداختن مخاطب است و ارائهی محتوا باب میل سازندگان بوده و مخاطب را به اشتباه میاندازد و این جنگ ترکیبی است و همه عوامل در آن دخیل هستند.
وی اضافه کرد: معتقدیم که این تئوری توهم و توطئه را کنار بگذاریم اما متاسفانه در مواردی گرفتار آن میشویم و در مواردی در جنگ شناختی همه موفقیتهایی که سازنده محتوا به دست میآورد ناشی از کم کاری ماست.
این جامعهشناس گفت: جنگ ترکیبی مجموعهای از عوامل فرهنگی، اقتصادی و نظامی را در برمیگیرد و این نشان میدهد که با نظام حکومتی به صراحت دشمنی میکند و در چنین مواردی نحوه برخورد ما با دشمن مهم و کلیدی است.
در جنگ ترکیبی تحت تاثیر ترکشهای فکری و فرهنگی دشمن قرار میگیریم
طهماسبی با تاکید براینکه در جنگ شناختی باید به گونهای برنامهریزی کنیم که دست برتر ما باشیم، بیان کرد: در این جنگ تحت تاثیر ترکشهای فکری و فرهنگی دشمن قرار میگیریم اما مهم این است که در مقابل این ترکشها چه بایدکنیم؟ و باید مجموعه از رفتارها انجام شود چون دشمن سعی دارد مطالب نادرست خود را غالب کند و در مقابل ضرورت مطالب درست را به جامعه ارائه دهیم و این نکته بسیار مهمی است.
وی تصریح کرد: آسیب جنگ شناختی و ترکیبی به ما میرسد اما منافع آن عاید سازندگان محتوا این جنگ میشود و ما نفعی نداریم.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: صحنه دیپلماسی داخلی و خارجی یعنی ارتباط با دنیای خارج نیازمند اصلاح و تجدیدنظر است که باید برای آن برنامهریزی همه جانبه صورت گیرد.
دشمن به دنبال این است محتواهای فکری، اعتقادی، خبری و رسانهای خود را به ما القا کند
طهماسبی گفت: دشمن به دنبال این است که محتواهای فکری، اعتقادی، خبری و رسانهای را به ما القا کند تا خیل عظیمی از جامعه را تحت تاثیر خود قرار دهد و وظیفه داریم در مقابل این توطئه در داخل کشور دقت، سرعت و صداقت را در انتقال مفاهیم اعتقادی و رسانهای به جامعه رعایت کنیم چراکه جامعه منابع کسب اطلاعاتش بیشمار سات و چنانچه غفلت کنیم و دو گانگی ایجاد شود این امر در جنگ شناختی به نفع دشمن رقم خواهد خورد.
این جامعهشناس با تاکید براینکه در مقابل جنگ شناختی دشمن وظیفه داریم مباحث و مفاهیم در ابعاد مختلف تولید شود تا بتوانیم در مقابل تولید محتوی دشمن کم نیاریم و دست ما برتر باشد، افزود: هدف نهایی دشمن در جنگ شناختی براندازی نظام سیاسی حاکم بر جامعه است.
وی بیان کرد: در این جنگ دشمن به لحاظ اعتقادی میخواهد اعتقادات مردم را سست کند و به لحاظ رسانهای جامعه را گمراه و در نهایت با این ترفند به حذف نظام حکومتی برسد.
دشمن به دنبال ایجاد تزلزل در بنیانهای ارزشی و هنجاری جامعه بوده است
طهماسبی با بیان اینکه در جنگ شناختی اولین خاکریز دشمن خانواده است، تاکید کرد: خانواده یکی از ارکان اصلی جنگ شناختی است و دشمن به دنبال ایجاد تزلزل در بنیانهای ارزشی و هنجاری جامعه بوده و از این طریق میخواهد خانواده را فروبپاشد و دعوای شناختی و ترکیبی تا عمق سیستم جامعه میرود که در این راستا باید بسیار هوشمند و بصیر باشیم.
این جامعه شناس تصریح کرد: باتوجه به اینکه اعتقادات و مذهب مهمترین پایههای خانوادههاست دشمن پس از فروپاشی خانواده دین و مذهب را هدف قرار داده و پس از آن اقتصاد، سیاست و باید با ارائه اطلاعات درست، به موقع و صحیح به جامعه ترفند دشمن را خنثی کنیم.
انتهای پیام
نظرات