• سه‌شنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403101813694
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

 از رونمایی از یک آینه جادویی تا اعلام تاریخ رونمایی از گلکسی S25 سامسونگ

 از رونمایی از یک آینه جادویی تا اعلام تاریخ رونمایی از گلکسی S25 سامسونگ

در روز سه‌شنبه ۱۸ دی ماه در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، فناوری، هوش مصنوعی، دانش‌بنیان‌ها، آموزش، جهاد دانشگاهی و صنفی، فرهنگی و دانشجویی بوده‌ایم که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا علاوه بر اخبار گوناگون در حوزه‌هایی که ذکر شد، این روزها میزبان اخبار قابل توجه نمایشگاه فناوری CES 2025 است که در ادامه مروری بر اخبار این نمایشگاه و سایر اخبار خواهیم داشت. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

نسخه جدید عینک واقعیت افزوده «ری‌نئو» رونمایی شد

شرکت «ری‌نئو» در نمایشگاه CES 2025 از یک عینک جدید واقعیت افزوده رونمایی کرده که نسبت به نسخه‌های پیشین خود جمع‌وجورتر است.

رونمایی از بلندگوی کارائوکه با هوش مصنوعی و بلندگوی شناور روی آب!

شرکت انکر(Anker) دو بلندگوی جدید مخصوص جشن‌ها و مهمانی‌ها را معرفی کرده است که یکی با بهره‌گیری از هوش مصنوعی می‌تواند به طور خودکار صدای خوانندگان را از روی ترانه‌ها حذف کند و بلندگوی دوم با صدای بلندتر و بیس عمیق‌تر می‌تواند روی آب شناور بماند.

اجرای برنامه ملی آلزایمر در فرصت طلایی پیشگیری و مداخله تا سال ۱۴۰۹/توسعه تحقیقات نوروAI‌ در کشور

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۸ هزار سالمند در کشور وجود دارد که این تعداد تا سال ۱۴۰۹ به ۳۰ میلیون نفر می‌رسد، گفت: مساله سالمندی و بروز بیماری آلزایمر یکی از چالش‌های کشور خواهد شد؛ از این رو اجرای برنامه ملی آلزایمر را در دستور کار قرار دادیم تا در فرصت طلایی، اقدامات پیشگیرانه از بروز عوارض این بیماری را انجام دهیم.

اجباری شدن تدریس درس دو واحدی مهارت‌های زندگی در ترم اول/ سند و کمیته ملی سلامت دانشجویان باید تدوین شود

مدیرکل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی دانشجویان سازمان امور دانشجویان از اجباری شدن ارائه درس دو واحدی مهارت‌های زندگی به دانشجویان در ترم اول تحصیل خبر داد و گفت: دانشگاه‌ها موظف هستند از مهر سال ۱۴۰۴ این درس دو واحدی را برای همه دانشجویان ترم اولی ارائه دهند.

توسعه نرم‌افزاری برای اندازه‌گیری میزان قند خون از نوزادان تا افراد سیگاری/شناسایی ۱۰ میلیون فرد مبتلا به دیابت در کشور

در حالی که بر اساس آمارها، تعداد مبتلایان به بیماری دیابت در کشور رو به افزایش است، یکی از شرکت‌های فناور با توسعه نرم‌افزاری روشی را برای افزایش دقت اندازه‌گیری قند خون در بعد و قبل از صرف غذا و برای همه گروه‌های سنی و گروه‌های حساس مانند نوزادان و زنان باردار، ارائه داده است.

ساخت ضربه‌گیر نانویی که هم سفت و هم انعطاف‌پذیر است

محققان با کمک آئروژل ضربه‌گیری ساختند که استحکام بسیار بالایی داشته و در عین حال منعطف‌ است.

رئیس UFC عضو هیئت مدیره «متا» شد!

شرکت متا(فیسبوک سابق) دانا وایت، مدیر عامل سازمان مشهور برگزارکننده مسابقات هنرهای رزمی ترکیبی را به هیات مدیره خود اضافه کرد.

مهار آفات کشاورزی با مهارگرهای طبیعی

یک شرکت دانش‌بنیان با توسعه روش‌های مبتنی بر بایوکنترل‌گرها، راهکاری را برای کاهش آفات کشاورزی بدون بهره‌گیری از سموم شیمیایی ارائه کرد.

تاریخ رونمایی از گلکسی S25 سامسونگ مشخص شد

شرکت سامسونگ اعلام کرد که اولین رویداد خود در سال ۲۰۲۵ را که احتمالا مربوط به معرفی جدیدترین گوشی هوشمند پرچمدار این شرکت و برخی محصولات دیگر می‌شود، در تاریخ ۲۲ ژانویه (۳ بهمن) برگزار خواهد کرد.

قوی‌ترین لپ‌تاپ گیمینگ جهان مجهز به محفظه بخار رونمایی شد

شرکت اچ‌پی از قدرتمندترین لپ‌تاپ گیمینگ جهان موسوم به Omen Max 16 در نمایشگاه CES 2025 رونمایی کرد. این اولین لپ‌تاپ از سری Omen است که دارای محفظه بخار به‌ علاوه فن‌های برگشت‌پذیر برای جلوگیری از ورود گرد و غبار است.

اولین ماهواره‌های «استارلینک» در سال ۲۰۲۵ پرتاب شدند

شرکت «اسپیس‌ایکس» در روز ششم ژانویه اولین گروه از ماهواره‌های اینترنتی «استارلینک» خود را در سال جاری پرتاب کرد.

معرفی اولین نمایشگر مجهز به «صدای فضایی سه‌بعدی با هوش مصنوعی»

شرکت دل(Dell) یک نمایشگر QD-OLED را با قابلیت ارائه وضوح 4K و ردیابی سر مبتنی بر هوش مصنوعی و پنج بلندگو که شما را در صدا غرق خواهند کرد، در نمایشگاه CES 2025 معرفی کرد.

افزایش تنوع رده‌های سلولی در بانک سلول‌های انسانی و جانوری ایران

بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی با هدف تقویت ذخایر ژنتیکی ملی و حمایت از پژوهش‌های علمی داخلی، ۱۸ رده سلولی جدید تایید هویت‌شده و شناسنامه‌دار به کلکسیون خود اضافه کرد.

چراغ معروف انیمیشن‌ها زنده شد

این چراغ شش‌پا به نام می‌مو(Mi-Mo) قرار است یک ربات هوش مصنوعی چند کاره باشد که می‌تواند به کودکان در انجام تکالیف کمک کند.

کسب رتبه نهم نشریات فنی مهندسی کشور توسط فصلنامه علمی جهاددانشگاهی شریف

فصلنامه علمی توسعه تکنولوژی صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، رتبه نهم کشور را در میان ۲۵۸ نشریه فنی مهندسی پایگاه اطلاع رسانی علوم جهان اسلام(ISC) کسب کرد.

آغاز به کار خط تولید سوربیتول گروه صنایع دارویی شهید مدرس جهاد دانشگاهی/ ظرفیت تولید ۷۵۰۰ تن در سال با اشتغالزایی ۶ هزار نفر

مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی با اشاره به آغاز به کار مجدد خط تولید سوربیتول در این مجموعه گفت: در حال حاضر کارخانه تولید سوربیتول تنها کارخانه تولیدکننده سوربیتول در ایران و غرب آسیاست که با ظرفیت تولید ۷۵۰۰ تن سوربیتول ۷۰ درصد به شکل مایع در سال، با راه‌اندازی کامل برای ۶ هزار نفر اشتغال‌زایی می‌کند.

رقص شفق‌های قطبی سرخ‌رنگ در آغاز سال نو

عکس روز ناسا دو شفق قطبی سرخ‌رنگ را به نمایش گذاشته است که در آغاز سال ۲۰۲۵ ظاهر شدند.

این جاروی رباتیک از پله‌ها بالا می‌رود

جاروی رباتیک X50 Dreame که می‌تواند از پله‌ها بالا برود، در کنار یک جاروی رباتیکی که می‌تواند تبدیل به جاروی دستی شود، در نمایشگاه فناوری CES 2025 رونمایی شد.

کل بودجه تحقیق و توسعه سه تا هشت دهم درصد بودجه جاری کشور است

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: کل بودجه تحقیق و توسعه کشور سه تا هشت دهم درصد بودجه جاری کشور است که یک دهم آن به علوم انسانی اختصاص دارد؛ این در حالی است که نقش‌آفرینی علوم انسانی و علوم اجتماعی برای حل مسائل کلیدی کشور مثل افزایش نرخ رشد، کاهش نرخ تورم، مدیریت پسماند، کاهش آسیب‌های اجتماعی و ده‌ها مساله مهم دیگر، محوری و کلیدی است.

افشای جاسوسی دانشگاه کاردیف از دانشجویان

در برخی ایمیل‌ها و مکاتبات افشا شده، دانشگاه کاردیف متهم به جاسوسی از دانشجویان و کارکنانی شده که در تظاهرات سال گذشته حمایت از فلسطین حضور داشته‌اند. مسئولان این دانشگاه در مکاتبات خود، اطلاعات این افراد را در اختیار پلیس قرار داده بودند.

پاسخ بسیاری از مسائل کشور در علوم انسانی است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: رشته‌های علوم انسانی برای بسیاری از مسائل و مشکلات کشور راه‌حل دارد؛ اما مدیران اجرایی کشور به آن بی‌توجه هستند.

لاک‌پشت رباتیک برای رسیدگی به چالش‌های زیست محیطی

شرکت رباتیک بیت‌بات(Beatbot) مستقر در هنگ کنگ، لاک‌پشت رباتیک(RoboTurtle) جدید خود را در نمایشگاه فناوری CES 2025 به نمایش گذاشته است.

تغییر طراحی خودروهای الکتریکی با موتور شبیه به دونات

موتور خودروهای الکتریکی نسل دوم شرکت «دونات لب» که در نمایشگاه CES 2025 رونمایی شدند، عملکرد عالی و وزن کم را در کنار هم ارائه می‌دهند.

جلوگیری از خروج ۵۰ درصدی ارز با دستیابی به دستگاه سطح‌سنج سه‌بعدی نانومتری

فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید انبوه سیستم‌های سطح‌سنج‌ نانومتری، توانستند علاوه بر ۵۰ درصد ارزآوری برای کشور، گامی در جهت رفع نیازهای ملی در توسعه نسل جدید فناوری‌ نانو بردارند.

 رونمایی از یک آینه جادویی در نمایشگاه CES

شرکت ویتینگز(Withings) از آینه هوشمند اومینا(Omina) رونمایی کرد؛ آینه‌ای که ترکیبی از ترازو، آینه هوشمند و مربی سلامت هوش مصنوعی است.

شناسایی سرطان پوست با کمک هوش مصنوعی

محققان در دانشگاه اسکس قرار است با کمک هوش مصنوعی، روشی را آزمایش کنند که می‌تواند سرطان پوست را شناسایی کند. این یافته جدید، تحول بزرگی در مقابله با این بیماری خواهد بود.

شرایط ثبت‌نام در آزمون دستیاری اعلام شد/ امکان نام‌نویسی پزشکان عمومی متاهل در این آزمون

تمامی فارغ‌التحصیلان پزشکی عمومی متأهل که تاریخ فارغ‌التحصیلی آنها از ۲۰ دی ۱۴۰۲ تا ۲۰ دی ۱۴۰۳ باشد، می‌توانند در پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی ثبت نام کنند.

هوش مصنوعی در برابر واقعیت؛ آیا ابزارهای پزشکی آماده استفاده بالینی هستند؟

ابزارهای هوش مصنوعی که به کمک پزشکان می‌آیند، امیدهای زیادی برای کاهش فشار کاری و تسهیل فرآیندهای تشخیصی ایجاد کرده‌اند. این فناوری‌ها توانایی پاسخ به پرسش‌های تخصصی پزشکی و حتی ارائه تشخیص‌های اولیه را دارند، اما آیا می‌توانند از پس واقعیت‌های پیچیده تعاملات بالینی برآیند؟

نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه فناوری‌های امنیت سایبری

امنیت سایبری به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های توسعه فناوری در ایران، نقش حیاتی در حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی، حفظ حریم خصوصی کاربران و تقویت استقلال دیجیتال ایفا می‌کند. این گزارش به بررسی روندها، چالش‌ها، دستاوردها و پیش‌بینی‌های مربوط به امنیت سایبری در ایران می‌پردازد. از سیاست‌گذاری دولت و بومی‌سازی فناوری‌ها تا استفاده از تکنولوژی‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی و رمزنگاری پساکوانتومی، ایران گام‌های مؤثری برای مقابله با تهدیدات سایبری برداشته است. با وجود این، رفع چالش‌های حقوقی و تقویت همکاری‌های بین‌المللی از الزامات توسعه پایدار در این حوزه است.

تلسکوپ «جیمز وب» با کشف ۴۴ ستاره، تاریخ‌ساز شد

ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب بیش از ۴۰ ستاره منفرد را در یک کهکشان در فاصله ۶.۵ میلیارد سال نوری از کهکشان راه شیری کشف کردند. این بزرگترین تعداد ستاره‌های واحدی است که تا به حال در جهان دور شناسایی شده است.

بیش از ۶۰۰۰ دانشجو در انتظار تخصیص اعتبار وام ودیعه مسکن متأهلی

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم میزان مبالغ وام ودیعه مسکن متأهلی پرداخت شده به دانشجویان طی سه سال اخیر و کسری اعتبار مورد نیاز باقی دانشجویان را اعلام کرد.

آزمایش اتصال ماهواره‌های هند به تعویق افتاد

آزمایش اتصال فضایی ماهواره‌های هند که قرار بود امروز هفتم ژانویه انجام شود، به تعویق افتاده است و این ماهواره‌ها در روز نهم ژانویه اتصال تاریخ‌ساز خود را به نمایش خواهند گذاشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha