رضا داودی با حضور در دفتر ایسنا در کرمانشاه، با اشاره به مهمترین پروژههای در دست اجرا در استان در حوزه فاضلاب، مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر کرمانشاه را از مهمترین این پروژهها برشمرد و اظهار کرد: مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر کرمانشاه از نظر سازهای ۷۵ درصد و در مجموع حدود ۴۰ درصد پیشرفت دارد.
وی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل کامل این تصفیهخانه را حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: تلاش داریم از منابع مختلف این اعتبار را تامین کنیم. اخیرا نیز از محل اسناد مرابحه ۱۸۰ میلیارد تومان برای این پروژه تامین اعتبار کردیم که بخشی از آن هزینه شده است. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز اعتبار مناسبی برای این پروژه دیده شده که امیدواریم به تصویب نهایی برسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: در صورت تامین منابع مالی، بخش مایع مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه تا شهریور ۱۴۰۴ و تمام این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
داودی ظرفیت این تصفیهخانه را ۶۷ هزار مترمکعب در شبانهروز اعلام کرد که جمعیت حدود ۴۰۰ هزار نفری از شهر کرمانشاه را پوشش میدهد و افزود: در این تصفیهخانه از سیستم A۲O استفاده میشود که از پیشرفتهترین سیستمهای تصفیه فاضلاب در دنیا است و استانداردهای زیست محیطی بسیار بالایی دارد.
وی درباره آغاز احداث مدول سوم تصفیهخانه فاضلاب شهر کرمانشاه که با اجرای آن تقریبا تمام فاضلاب کرمانشاه تصفیه می شود نیز اظهار کرد: آغاز احداث این تصفیهخانه منوط به اتمام مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب نیست و تلاش داریم اجرای این پروژه را هم همزمان از طریق جذب سرمایهگذار پیش ببریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اعتبار مورد نیاز برای ساخت مدول سوم تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه را حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان پیشبینی کرد و افزود: با سرمایهگذاری که پای کار بیاید قرارداد بلندمدت بسته میشود و قطعا اجرای این پروژه از طریق فروش پساب تولیدی آن، برای سرمایهگذاران صرفه اقتصادی مناسبی خواهد داشت.
داودی به سایر تصفیهخانههای فاضلاب در دست احداث در استان نیز اشاره کرد و افزود: پنج تصفیهخانه فاضلاب دیگر در شهرهای استان در حال احداث داریم که مصوب سفر مقام معظم رهبری بوده و عمدتا در مراحل پایانی کار قرار دارند.
وی با بیان اینکه تصفیهخانه فاضلاب تازهآباد آماده افتتاح بوده و اکنون به صورت آزمایشی نیز در حال استفاده است، یادآور شد: تصفیهخانه فاضلاب جوانرود نیز تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از بهرهبرداری از تصفیهخانههای فاضلاب روانسر و کرندغرب تا پایان خرداد سال آینده هم خبر داد و افزود: تصفیهخانه فاضلاب سرمست نیز چنانچه منابع مالی مورد نیاز آن تامین شود، نیمه اول سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
به گفته داوودی، در سفر اخیر نمایندگان دفتر مقام معظم رهبری ۵۵ میلیارد تومان به پروژههای آب و فاضلاب کرمانشاه تخصیص یافته که ۲۹ میلیارد تومان آن مربوط به تصفیهخانههای فاضلاب پنج شهر ذکر شده است و مابقی هم به پروژههای آب روستایی اختصاص مییابد.
داودی عنوان کرد: دو تصفیهخانه فاضلاب روستایی نیز در روستاهای کلکُش و فارسینج در حال اجراست که تا سال آینده افتتاح خواهند شد.
وی در ادامه به اهمیت استفاده از پساب خصوصا برای استفاده صنایع اشاره کرد و با بیان اینکه صنایع موظف به جایگزینی آب مورد نیاز خود با پساب هستند، یادآور شد: در حال حاضر سه صنعت بزرگ استان یعنی نیروگاه بیستون، پتروشیمی کرمانشاه و پتروشیمی بیستون برای استفاده از پساب تصفیهخانه فعلی کرمانشاه پای کار آمدهاند و قرار است خط انتقالی به طول ۴۰ کیلومتر را برای انتقال پساب این تصفیهخانه اجرا کنند که البته این کار زمانبَر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه خاطرنشان کرد: استفاده از آب زیرزمینی برای صنایع علاوه بر پیامدهای زیستی محیطی که دارد، یک منبع پایدار هم محسوب نمیشود، لذا صنایع باید به سمت استفاده از پساب برای تامین اب مورد نیازشان بروند.
انتهای پیام
نظرات