غلامحسین قنبری در گفت وگو با ایسنا ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای اداره کل ثبت احوال خراسان رضوی اظهار کرد: در طی ۹ ماه از سال ۱۴۰۳، تعداد ۷۰,۶۸۹ ولادت در استان ثبت شده که از این تعداد، ۳۸,۴۵۶ مورد ولادت مربوط به مشهد بوده است.
مدیر کل ثبت احوال خراسان رضوی ادامه داد: در این راستا تعداد وفاتهای ثبتشده در استان در همین بازه زمانی به ۲۵,۰۴۴ مورد رسید که از این تعداد، ۱۳,۰۵۶ مورد مربوط به شهرستان مشهد مقدس بوده است.
قنبری در ادامه سخنان خود به ارائه آماری در خصوص تعداد صدور کارت ملی هوشمند پرداخت و گفت: حدود ۹۴ درصد از واجدین شرایط در خراسان رضوی کارت ملی هوشمند دریافت کردهاند؛ بر اساس اینکه جمعیت بالای ۱۵ سال استان، تقریباً ۵ میلیون و ۷۷ هزار و ۳۱۹ نفر است، از این تعداد، ۴ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۷۲۷ نفر کارت هوشمند ملی دریافت کردهاند.
وی عنوان کرد: یکی از برنامههای سازمان ثبت احوال کشور، خدمت ثبت نشانی افراد است که در بستر سامانه سهیم ثبت احوال به آدرس sahim.sabteahval.ir ارائه میشود. هموطنان عزیز باید به این سامانه مراجعه کرده و نشانی خود را بهروزرسانی کنند.
قنبری ادامه داد: این اطلاعات برای برنامهریزیهای آینده دولت بر اساس مکان محل سکونت افراد ضروری است. پایگاه اطلاعات خانواده نیز در این سامانه موجود است و افراد میتوانند اطلاعات مربوط به والدین، فرزند و همسر خود را مشاهده کنند.
مدیر کل ثبت احوال خراسان رضوی در ادامه در خصوص انتخاب نام خانوادهها برای فرزندانشان گفت: در ولادتهای ثبتشده طی ۹ ماه سال جاری، در استان، نام "فاطمه" با ۳ درصد بیشترین فراوانی را در میان دختران داشته و نام "زهرا" نیز ۰.۱ درصد از ولادتها را به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: در میان پسران، نام "امیرعلی" با ۲.۵ درصد بیشترین فراوانی را داشته و نامهای "علی"، "امیرحسین"، "محمد" و "حسین" در ردههای بعدی قرار دارند؛ در مشهد نیز وضعیت مشابهی وجود دارد؛ نام "فاطمه" با ۳.۱ درصد و نام "علی" با ۲.۷ درصد بیشترین فراوانی را در میان ولادتهای ثبتشده داشتهاند.
انتهای پیام
نظرات