مرتضی رضایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه برخی از این پاکبانها وظیفه جمعآوری زباله و برخی وظایف رُفتو روب شهر را بر عهده دارند، اظهار کرد: در فصل زمستان معمولاً میزان تولید زباله شهروندان همدانی به نسبت سایر فصول کمتر بوده و در این فصل میانگین هر شهروند دارای ۷۵۰ گرم تولید زباله است.
رضایی با بیان اینکه در ایام نزدیک به انتهای سال میزان تولید زباله شهروندان به دلیل خانه تکانی تقریبا دو برابر میشود، افزود: بهصورت میانگین در سال میزان تولید زباله شهروندان همدانی یک کیلوگرم است.
وی تصریح کرد: شهرداری همدان برای جمعآوری و دفن زباله شهروندان دارای یک ایستگاه میانی جمعآوری زباله و ۴۵ دستگاه خودرو حمل زباله بوده که در این رابطه پاکبانهای شهرداری پس از جمعآوری زباله از درب منازل، زبالههای جمعآوری شده را به ایستگاه میانی انتقال داده و این زبالهها سپس از ایستگاه میانی به سایت دفن زباله در خارج از شهر منتقل میشود.
رضایی با بیان اینکه خوشبختانه تعداد نیروها و ماشینآلات جمعآوری زباله شهرداری شهر همدان به اندازه کافی است و در این رابطه مشکلی نداریم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات مهم در رابطه با جمعآوری زباله این است که برخی شهروندان خارج از ساعت مقرر زبالههای خود را بیرون از منزل میگذارند و این امر موجب میشود زبالهگردها و حیوانات کیسههای حاوی زباله را پاره و در سطح معابر پراکنده کنند.
وی با بیان اینکه از شهروندان درخواست داریم قبل از ساعت هشت تا ۱۰ شب زبالههای خود را بیرون بگذارند، افزود: به دنبال فرهنگسازی این موضوع از طریق رسانهها و فضای مجازی هستیم ضمن اینکه در دو ماه گذشته این فرهنگسازیها اثرات خوبی به همراه داشته است.
رضایی از ساماندهی زبالهگردهای شهر همدان خبر داد و گفت: تاکنون در سطح شهر همدان ۲۰۰ زبالهگرد شناسایی شده که بر آن هستیم با ساماندهی این زبالهگردها توسط سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان زیر نظر این سازمان فعالیت داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه بازیافت پسماند زباله قصد دارد این زبالهگردها را تحت پوشش خود قرار داده و به جای اینکه این زبالهگردها هر کدام بهصورت جداگانه و خودسرانه نسبت به جمعآوری زباله اقدام داشته باشند، آنان را ساماندهی و ضایعات آنان را خریداری کند.
رضایی با بیان اینکه لیست زبالهگردهای شناسایی شده تحویل این شرکت داده خواهد شد تا این شرکت برخی از آنان را به کارگیری کند، افزود: قرار است این زبالهگردها بهصورت برنامهریزی شده به عنوان عامل این شرکت، ضایعات را از درب منازل شهروندان تحویل گرفته و به شرکت مورد نظر تحویل دهند.
وی از خریداری زبالههای قابل بازیافت و پسماندهای خشک شهروندان همدانی بهصورت آنلاین توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: بازیافت زبالههای شهر همدان در سالهای گذشته از طریق ۱۲ ایستگاه ثابت بازیافت زباله انجام میگرفت و همشهریان با مراجعه به این ایستگاهها زباله خشک خود را تحویل و به ازای آن هزینه زباله خود را دریافت میکردند.
رضایی بیان کرد: از اوایل امسال بهویژه در چند ماه اخیر یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه بازیافت پسماند زباله در شهر همدان بهصورت جدی در زمینه بازیافت زباله ورود پیدا کرده، شهروندان میتوانند درخواست کنند که این شرکت از درب منزل ضایعات آنان را تحویل بگیرد.
وی بیان کرد: سفارش دهنده زمان، روز و ساعت را مشخص کرده و شرکت مورد نظر با مراجعه به درب منزل زباله وی را تحویل و بر اساس قیمت مصوب سراسر کشوری آن را خریداری و برای بازیافت مجدد به محل مورد نظر انتقال میدهد.
رضایی یادآور شد: اهداف اصلی این شرکت دانشبنیان بحث فرهنگسازی تفکیک زبالهها، جلوگیری از نفوذ شیرابههای زباله به آبهای زیرزمینی و حفظ آب و خاک، زیباسازی محیط شهری و منابع طبیعی، جلوگیری از معضل زبالهگردی و ایجاد اشتغال بوده است.
انتهای پیام
نظرات