• یکشنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403101611630
  • خبرنگار : 50560

رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین:

برای آنفلوآنزا فقط با دستور پزشک آنتی‌بیوتیک مصرف کنید

برای آنفلوآنزا فقط با دستور پزشک آنتی‌بیوتیک مصرف کنید

ایسنا/قزوین رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: معمولاً آنفلوآنزا از دو یا سه روز پیش از ظهور بیماری در بدن، تا ۱۴ روز قابل سرایت و انتقال است. آنفلوآنزا داروی خاص خود را دارد و برای درمان این بیماری نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست مگر آنکه میکروب دیگری همراه با آنفلوانزا در بدن وجود داشته باشد و پزشک برای سرکوب آن میکروب آنتی‌بیوتیک تجویز کند.

دکتر بهزاد نجف‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آنفلوآنزا یک بیماری حاد ویروسی دستگاه تنفسی است که باعث آلوده‌ شدن، برخی حیوانات، پرندگان و انسان می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: بر اساس گزارش بهداشت جهانی تا به امروز چهار نوع ویروس آنفلوآنزا تحت عناوین A، B، C و D شناسایی شده است که آنفلوانزای A اغلب علت اپیدمی‌های بزرگ بوده و آنفلوانزای B علت شیوع اپیدمی‌های منطقه‌ای و فصلی است.

وی بیان کرد: آنفلوآنزای نوع A قابلیت ایجاد زیر گروه‌های جدید را دارد و چون سیستم ایمنی بدن آمادگی مقابله با ویروس‌های جدید را ندارد بنابراین همه‌گیری یا اپیدمی جدیدی از بیماری آنفلوآنزا با علائم جدید فراگیر می‌شود. در حال حاضر نیز آنفلوآنزای نوع A زیرگونه H1N1 در حال شیوع و افزایش است که قابلیت ایجاد زیر گروه‌های جدید را دارد.

نجف‌پور گفت: آنفلوآنزا معمولاً با علائمی چون تب، سرفه، سردرد، درد عضلانی، آبریزش بینی و گاه اسهال همراه است. در آنفلوآنزا علائم اغلب به صورت ناگهانی ظهور پیدا می‌کند و در این نوع بیماری سرفه شدید است و طی مدت دو تا سه هفته ادامه دارد اما سایر علائم تا یک هفته بهبود می‌یابد.

وی افزود: معمولاً آنفلوآنزا از دو یا سه روز پیش از ظهور بیماری در بدن، تا ۱۴ روز قابل سرایت و انتقال است.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک برای درمان آنفلوآنزا توصیه نمی‌شود، گفت: چرا که بحث مقاومت دارویی این روزها بسیار رایج است و در این‌باره با چالش‌های بسیاری روبه‌رو هستیم.

وی اظهار کرد: این بیماری از طریق قطرات بزاق و مخاط فرد بیمار، معمولاً از طریق عطسه و یا سرفه منتقل می‌شود بنابراین رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک برای کاهش اپیدمی و فراگیری این بیماری به شدت توصیه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha