• یکشنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403101611597
  • خبرنگار : 71592

رئیس دوره‌ای شورای امنیت: می‌توان قطعنامه ۲۲۵۴ را در سوریه اصل قرار داد

رئیس دوره‌ای شورای امنیت: می‌توان قطعنامه ۲۲۵۴ را در سوریه اصل قرار داد

رئیس دوره‌ای شورای امنیت تأکید کرد قطعنامه ۲۲۵۴ درباره سوریه، حاوی اصول اساسی است که می‌توان مطابق با آن برای دستیابی به آینده‌ای بهتر برای همه سوری‌ها در کشوری واحد در یک فرایند جامع برای یک دولت جدید کار کرد.

به گزارش ایسنا، «عمار بن جامع» نماینده الجزایر و رئیس دوره‌ای شورای امنیت به خبرنگار سایت خبری «رووداو» گفت در ارتباط با سوریه و قطعنامه ۲۲۵۴، با اینکه این قطعنامه قدیمی به نظر می‌رسد اما حاوی اصول اساسی است و می‌توان براساس آن کار کرد.

قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت ۱۸ دسامبر ۲۰۱۵، برای پایان دادن به جنگ سوریه صادر شد. این قطعنامه به عنوان نقشه راه پایان بحران سوریه است. در این قطعنامه که بر آتش‌بس و حل و فصل سیاسی بحران سوریه تأکید دارد، تشکیل یک دولت وحدت ملی در سوریه پیش‌بینی شد که خواستار توقف فوری حملات علیه اهداف غیرنظامی شده‌است. همچنین این قطعنامه خواستار تشکیل دولتی قانونی، فراگیر و غیرفرقه‌ای در ۶ ماه آینده شد و تأکید کرد که در ۱۸ ماه آینده انتخاباتی آزاد و عادلانه بر پایه قانون اساسی جدید برگزار شود.

این قطعنامه گروه‌های داعش و تحریرالشام (جبهه النصره سابق) را از دایره مذاکرات سوری– سوری جدا می‌کند و به همین دلیل صراحتاً اعلام می‌دارد که روند برقراری صلح در سوریه به پایان یافتن درگیری‌ها در آن کشور منجر نخواهد شد.

از سوی دیگر، «فرحان حق» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد این سازمان چارچوب زمانی مناسب را برای تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات در سوریه با حضور احزاب مختلف ارزیابی خواهد کرد.

وی در مورد نظر سازمان ملل درباره جدول زمانی که دولت موقت سوریه برای تدوین قانون اساسی و برگزاری انتخابات اعلام کرده است، گفت «گی‌یر پدرسن» نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه با طرف‌های ذیربط جلسه خواهد داشت و گزارشی در این باره به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.

«احمد الشرع» معروف به ابومحمد الجولانی سرکرده گروه تحریرالشام و رهبر دولت موقت سوریه ۲۹ دسامبر در یک مصاحبه مطبوعاتی گفته بود سازماندهی انتخابات در سوریه ممکن است به «چهار سال» زمان نیاز داشته باشد. تدوین قانون اساسی جدید هم زمان زیادی می‌طلبد و دو یا سه سال طول می‌کشد.

پدرسن قبلا با الجولانی در دمشق دیدار کرده و از او خواسته بود در قطعنامه ۲۲۵۴ تجدیدنظر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha