• شنبه / ۱۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403101510891
  • خبرنگار : 50037

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان:

۴۸۶ هزار تُن سیب‌زمینی در سردخانه‌های همدان موجود است

۴۸۶ هزار تُن سیب‌زمینی در سردخانه‌های همدان موجود است

ایسنا/همدان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از وجود ۴۸۶ هزار تُن سیب‌زمینی در سردخانه‌های این استان خبر داد.

رضا بهراملو شنبه ۱۵ دی‌ماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سالانه بیش از ۹۵۰ هزار تن سیب‌زمینی در این استان تولید می‌شود، گفت: همدان قطب تولید محصول سیب زمینی کشور بوده و در حال حاضر ۴۸۶ هزار تُن سیب‌زمینی در انبارها و سردخانه‌های استان موجود است.

وی متوسط برداشت محصول از مزارع این استان را  ۴۲ تُن در هر هکتار برشمرد و  افزود: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیب‌زمینی اختصاص داشت.

بهراملو با بیان اینکه یک پنجم سیب‌زمینی کشور در استان همدان تولید می‌شود، اظهار کرد: با توجه به حجم بالای تولید سیب‌زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه  چهار واحد صنایع تبدیلی سیب‌زمینی در استان در دست احداث است، تأکید کرد: در حال حاضر ۸۵ واحد سردخانه‌ و بیش از ۱۴۰۰ انبار سنتی با مجوز بهره‌برداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سالانه بیش از پنج میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی شامل سیب‌زمینی، گردو، سیر، انگور و مرکبات در این استان تولید می‌شود.

بهراملو با بیان اینکه استان همدان در منطقه غرب کشور بیشترین سردخانه را دارد، افزود: علاوه بر تولید استان، سیب‌زمینی تولیدی سایر استان‌ها در سردخانه‌های استان همدان ذخیره می‌شود.

وی تصریح کرد: همانگونه که نیاز استان همدان در اقلام مختلف از جمله برنج و خرما و میوه از سایر استانهای کشور تأمین می‌شود، برخی اقلام مورد نیاز سایر استانها از جمله سیر، سیب‌زمینی و انگور در همدان تولید می‌شود.

بهراملو ادامه داد: در برنامه الگوی کشت استان همدان، کشت سیب‌زمینی در سال‌های آینده کاهش می‌یابد و به‌جای آن گیاهان کم آب‌بر مانند گیاهان دارویی، زعفران و گل‌محمدی کشت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: بهره‌وری آب در کشت سیب‌زمینی در استان بین ۶ تا هشت کیلوگرم بوده و این مزارع سیب‌زمینی به صورت مکانیزه آبیاری می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۵ ۲۱:۰۹

پس چرا کیلو 35هزار شده

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۶ ۱۳:۱۵

سیب آسیب دیده رو رو ۳۵ الی ۴۰ میدن الان که سیب انبار ها وسردخونه ها تموم شده تازه به فکر ممنوع صادرات افتادن