به گزارش ایسنا، «عمار بن جامع» سفیر الجزایر و رئیس کنونی شورای امنیت در نیویورک در پاسخ به سوالی درباره مخالفت آمریکا و انگلیس با شهرک سازیهای رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین گفت: آنها اقدامات عملی برای ممانعت رژیم صهیونیستی انجام نمیدهند.
او افزود: ما سخنان زیادی میشنویم، اما هیچگونه اقدامی برای توقف شهرک سازیها در کرانه باختری و قدس اشغالی و امروز در غزه مشاهده نکردیم. ما تلاش خواهیم کرد که این شهرک سازیها را متوقف کنیم.
وی اظهار داشت: کشتارهای کورکورانه و بمباران مدارس و بیمارستانها در غزه رخ میدهد، اما این مسئله لازم به توصیف نیست. رویکرد ما واضح است، باید جان فلسطینیان را نجات دهیم. ما همواره خواستار آتشبس فوری و بیقید و شرط در غزه هستیم.
سفیر الجزایر تجاوزات صورت گرفته علیه فلسطینیان را محکوم کرد و خواستار اعتلای قانون بشردوستانه شد و گفت تنها راهکار آتشبس فوری، همیشگی و غیر مشروط است.
بنا بر گزارش العربی الجدید، سفیر الجزایر تاکید کرد کشورش خواستار برگزاری نشست صبح جمعه به وقت نیویورک برای بررسی حملات رژیم اسرائیل به بیمارستانها و تاسیسات بهداشتی فلسطین در غزه شده است.
وی عنوان داشت: رویکرد کشورش درباره فلسطین مورد حمایت گسترده اعضای مجمع عمومی و بسیاری از کشورها است.
وی درباره آژانس امداد و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا9) و اجرایی شدن قانون منع فعالیت آن از سوی رژیم صهیونیستی و اینکه آیا شورای امنیت اقداماتی را برای مقابله با آن انجام خواهد داد گفت که کشورش قصد دارد برای برگزاری نشستی در سومین هفته از ماه جاری میلادی جهت بررسی وضعیت آنروا دعوت کند.
او ابراز امیدواری کرد که توافقی صورت گیرد که به آنروا اجازه دهد عملیات خود را به نمایندگی از سازمان ملل ادامه دهد.
وی در خصوص سوریه و قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت تاکید کرد: به رغم اینکه برخی بندهای قطعنامه تحت شرایط کنونی سوریه دیگر مناسب نیست اما حاوی برخی مبانی است که میتوان بر سر آن توافق کرد.
شایان ذکر است که شورای امنیت پیش از این در سال ۲۰۱۵ قطعنامه ۲۲۵۴ را با اکثریت آرا درباره آتشبس در سوریه و راه حل سیاسی تصویب کرده بود و «احمد الشرع» موسوم به «ابو محمد الجولانی» سرکرده تحریر الشام طی نشست اخیر خود با «گییر پدرسن» نماینده سازمان ملل در سوریه از طریق رسانهها از تمایل دولت خود برای بازنگری در این قطعنامه و به روز رسانی آن تاکید کرد.
وی در خصوص سوریه گفت: روابط ما به عنوان کشور دوست ملت سوریه به دوران شاهزاده عبدالقادر باز میگردد و ما باید ملت سوریه را برای عبور از این مرحله انتقالی کمک کنیم و محدودیتهایی را بر فرایندی که باید سوریها رهبری کنند اعمال نکنیم.
سفیر الجزایر در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا شورای امنیت اقدامی را برای حذف نام هیئت تحریر الشام از لیست گروههای تروریستی انجام خواهد داد تاکید کرد: این اقدام به شورا برمیگردد و شورا به گزارش پدرسن گوش میدهد و این تصمیمی است که شورا و نه کشور مشخصی اتخاذ میکند.
وی درباره وضعیت لیبی نگرانی کشورش را نسبت به بحران این کشور و پیچیدگیهای فزاینده که تهدید کننده ثبات منطقه است، ابراز کرد و علت این امر را مداخلات خارجی دانست که باید بدون تاخیر متوقف شود.
وی گفت از ابتدای بحران، الجزایر به حمایت از راه حل مسالمت آمیز در چهارچوب فرایندی تحت رهبری لیبیها و بدون مداخله خارجی تاکید داشته است.
سفیر الجزایر بر نزدیک کردن دیدگاهها و تحقق یکپارچگی تلاشها زیر نظر سازمان ملل و اهمیت روند سیاسی که باید تحت رهبری مردم لیبی باشد و شرایط را برای انتخابات شفاف و فراگیر فراهم کند، تاکید کرد.
وی گفت: ما نیازمند فرایند آشتی مسالمتآمیزی هستیم و این اقدام از اهمیت زیادی برخوردار است و گام اساسی به سمت عبور از دو دستگیها در جامعه لیبی و تقویت حس وحدت ملی به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات