• پنجشنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403101309856
  • خبرنگار : 50212

معاون وزیر نیرو عنوان کرد

اهتمام وزارت نیرو برای رفع تنش آبی در اراک و ساوه/مواجهه ۲۲ استان با کمبود آب

اهتمام وزارت نیرو برای رفع تنش آبی در اراک و ساوه/مواجهه ۲۲ استان با کمبود آب

ایسنا/مرکزی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ‌و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: وزارت نیرو در اختصاص اعتبارات اضطراری برای برطرف کردن تنش آبی در شهرهای اراک و ساوه اهتمام جدی دارد.

محمد جوانبخت پنجشنبه ۱۳ دیماه ۱۴۰۳ در جریان بازدید از طرح انتقال آب سهم ساوه از سدکوچری و سدالغدیر ساوه اظهار کرد: تامین آب ساوه از دغدغه‌های جدی وزارت نیروست و پیگیری‌های زیادی برای رفع تنش آبی این شهرستان به عنوان یک طرح ضروری و اضطرار انجام شده است.

وی با اشاره به وجود قریب به ۷۰۰ طرح دارای ردیف بودجه مصوب در وزارت نیرو گفت: عملیات اجرایی بسیاری از این طرح‌ها به دلیل شرایط اعتباری متوقف شده یا از سرعت اجرایی کمتری برخوردار است و منابع اعتباری اجازه نمی‌دهد که به سرانجام برسد. ساوه در یک شرایط اضطراری قرار دارد اما با وجود محدودیت اعتبارات تلاش‌های زیادی برای تزریق منابع مالی به منظور تسریع در اجرای طرح صورت گرفته است تا بتوان ظرف دوسال به صورت فاز به فاز به بهره‌برداری برسد. البته تلاش خواهیم کرد در قالب برداشت اضطراری از مسیر خط انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری بخشی از نیاز مصارف کشاورزی را در تابستان سال آینده تامین کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت در بخش آب کشور از مدیریت‌های سخت کشور است، گفت: در حال حاضر ۲۲ استان کشور با مشکل کمبود آب مواجه هستند که لزوم صرفه‌جویی در منابع آبی را دوچندان کرده است.

معاون وزیر نیرو از کاهش ۴۱ درصدی میزان بارش‌ها در سال‌جاری نسبت به بلند مدت در کشور خبر داد و گفت: این کاهش در استان مرکزی حدود ۵۷ درصد است که ۱۶ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

جوانبخت با اشاره به اینکه اراک و ساوه از نقاط بحرانی در کشور هستند، گفت: تلاش می شود بخش اضطراری طرح انتقال آب ساوه از سدکوچری شامل ۳۰ کیلومتر انتهایی از آوه تا ساوه در سریعترین زمان ممکن به نتیجه برسد و مابقی طرح نیز به موازات آن اجرا شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: وزارت نیرو در اختصاص اعتبارات اضطراری برای برطرف کردن تنش آبی در شهرهای اراک و ساوه اهتمام جدی دارد. گرچه باید مدیریت مصرف در دستور کار شهروندان این دو شهر قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سد کوچری در مجموع، ۲۷ میلیون متر مکعب تخصیص سالانه دارد که ۱۴ میلیون متر مکعب در سال آن مربوط به ساوه بوده و به آب شهری، روستایی و صنایع تخصیص خواهد یافت. به عبارتی سهم آب تخصیص یافته برای شهرستان ساوه ۴۴۴ لیتر بر ثانیه است که ۳۳۵ لیتر بر ثانیه آن سهم شهر ساوه، ۶۵ لیتر بر ثانیه سهم روستاهاست و ۴۴ لیتر بر ثانیه آن نیز به حوزه صنعت اختصاص خواهد یافت.

نحوه انتقال آب از تصفیه‌خانه دودهک شهرستان دلیجان به صورت ثقلی به طول ۱۳۱ کیلومتر است. براساس پیش بینی‌های انجام شده، برای بهره‌برداری کامل از طرح انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری باید بین دو هزار الی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یابد که انتظار می‌رود روند تخصیص اعتبارات سریعتر انجام شود تا کمبود منابع آبی ساوه برطرف شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۴ ۱۳:۰۴

امیدواریم که شعار نباشه واقدام عملی برا آب ساوه انجام بشه

avatar
دیروز ۲۲:۵۳

سلام و خسته نباشید به مسئولان استان مرکزی. باوجود کویری بودن ساوه و بدون بارش بودن و خالی شدن سد الغدیر ساوه و نبود اب برای کشاورزی و آشامیدن مردم.چرا دولت و مسولین محترم ترتیبی اتخاذ نمیکنن برای ابرسانی و یا بارور کردن ابرها در مسیر ساوه و بارندگی