یداله رحمانی در نشست فعالان فاوا که با حضور سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گفت باید از فرصت حضور هاشمی در سمت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حداکثر استفاده را ببریم بنابراین شرکت های دانش بنیان استان که طرح و ایده های خوبی دارند و تاکنون نتوانستند عملیاتی کنند حمایت شوند تا آنها را به مرحله اجرا بگذارند.
استاندار با بیان اینکه در حوزه ارتباطات ۵۶ درصد جمعیت شهری در ۲۱ شهر استان ساکن هستند که اگر بخواهیم وضعیت آنها را به لحاظ برخورداری از شبکه ارتباط بررسی کنیم در شرایط خوبی نیستیم، اظهار داشت: تنها در شش شهر فیبرنوری شهری را شروع کردیم که در گچساران، دهدشت و چرام رو به اتمام است در لیکک پیشرفت متوسط دارد در لنده کار شروع شده است، اما در مرکز استان پیشرفت شبکه فیبرنوری مناسب نیست.
وی بیان کرد: یاسوج اصلیترین مرکز توجه جمعیتی وضعیت خوبی در شبکه فیبر نوری ندارد که از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درخواست کمک می کنیم تا کار را در یاسوج با شتاب بیشتری جلو ببریم که تا پایان سال این موضوع به نتیجه برسد و در کنار آن تکلیف ۱۵ شهر دیگر مشخص شود.
رحمانی با اشاره به اینکه، فیبر نوری به عنوان اصلی ترین زیرساخت حوزه ارتباطات می تواند به توسعه سایر فعالیت های صنعت، گردشگری و کشاورزی کمک کند، گفت: زمانی زیرساخت راه و راه آهن و اتوبان این موارد بود اما امروزه اصلی ترین زیرساخت ارتباطات فیبرنوری است که امیدوارم با کمک وزیر ارتباطات وضعیت فیبرنوری در شهرهای استان بهبود پیدا کند.
استاندار با اشاره به اینکه ۴۴ درصد جمعیت استان روستایی است، گفت: یک هزار و ۶۴۳ روستای دارای سکنه داریم که فقط ۱۷ روستا بالای ۴۰۰ خانوار است و یک هزار و ۴۸۲ روستا زیر ۱۰۰ خانوار است و ۷۵۳ روستا بالای ۲۰ خانوار به بالا است و برنامه حوزه وزارتخانه برای این ۷۵۳ روستا است.
رحمانی عنوان کرد یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر فیبرنوری نیاز است که فقط ۴۹۸ کیلومتر شروع شده و ۲۴۵ کیلومتر به بهره برداری رسیده است و یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر مانده که به سرانجام برسد.
رحمانی ادامه داد: در برنامه های وزارتخانه هیچ برنامه ای برای ۸۹۰ روستایی که بسیار پراکنده هستند وجود ندارد که باید در این زمینه کاری انجام دهیم.
وی تاکید کرد: همچنین نقاطی کوری در پوشش اینترنت در راه های اصل و فرعی داریم و برنامه ریزی برای ایجاد ۱۶ ایستگاه شده است که تعیین تکلیف شود.
استاندار در بخش دوم سخنان خود به فعالیت شرکت فناور و دانش بنیان اشاره و عنوان کرد: ۱۷۰ هسته فناور داریم که ۲۰ شرکت مجوز دانش بنیان را گرفتند و ۱۰ شرکت در مرحله اخذ مجوز هستند اما هنوز مجوز آنها صادر نشده است.
وی عنوان کرد: اگر بخواهیم در سطح کلان مملکت مقایسه کنیم تنها دو دهم درصد شرکت های دانش بنیان در استان هستند که شکاف عمیقی در حوزه دانش بنیان ها که اصلی ترین عامل و عنصر توسعه است را داریم.
رحمانی با بیان اینکه هر چه تعداد شرکت های دانش بنیان بیشتر باشد دامنه محرومیت کمتر خواهد بود، گفت از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواهان ترمیم این شکاف هستیم چرا که در نشست با شرکت های دانش بنیان مشکلات آنها را احصاء کردیم و قرار شد در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به مشکلات آنها بپردازیم.
وی تامین تسهیلات را اصلی ترین مشکل شرکت های دانش بنیان دانست و عنوان کرد: اختصاص تسهیلات به شرکت های دانش بنیان اشتغالزایی خوبی را به همراه دارد و طبق برآورد اگر ۵۰ میلیارد تومان به شرکت های دانش بنیان پرداخت شود تحول جدی ایجاد خواهد شد.
رحمانی نبود نقطه مشخص برای استقرار شرکت های دانش بنیان را از دیگر مشکلات دانست و افزود: تعداد شرکت های دانش بنیان استان زیاد نیست اما همین تعداد اندک را هم نتوانستیم در یک مکان مشخصی مستقر کنیم.
استاندار تصریح کرد: فضای دانشگاه آزاد یاسوج در منطقه سرآبتاوه بلااستفاده مانده که این مکان می تواند به اکوسیستم فناوری و نوآوری تبدیل شود که این آمادگی در استان هست و انتظار همکاری در سطح کلان کشور را داریم.
رحمانی با اشاره به لزوم راه اندازی کارخانه نوآوری گفت: شرکت شهرک های صنعتی فضای لازم را در اختیار قرار می دهند لذا نیازمند کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هستیم که در آینده نزدیک این اقدام عملی شود.
وی استفاده از اعتبارات مالیاتی را در توسعه زیرساخت های شرکت دانش بنیان موثر دانست و گفت: این مجموعه در راه اندازی برج فناوری و تجهیز آزمایشگاه تخصصی در این حوزه می تواند به ما کمک کند.
استاندار با بیان اینکه، سند توسعه دانش بنیان استان را در دست تدوین داریم گفت: اقدامات اولیه انجام گرفته و در دستور کار شورای برنامه ریزی و توسعه استان می باشد و بلافاصله بعد از تصویب شورا به وزارت ارتباطات ارسال خواهد شد و برای سایر موارد نیازمند کمک وزارتخانه هستیم که برنامه عملیاتی شود.
رحمانی از مدیرکل پارک علم و فناوری استان خواست مشکلات شرکت های دانش بنیانی که حل آنها زمینه ساز تحول باشد، اولویت بندی، احصاء و به وزارت ارتباطات ارسال شود.
وی با اشاره به اینکه بررسی شود گره کار مجوز شرکت های دانش بنیان کجاست گفت: منابع طبیعی و محیط زیست در صدور مجوز کمک کنند چرا که از سوی شرکت های دانش بنیان آسیبی به منابع طبیعی و محیط زیست وارد نمی شود.
استاندار بر راه اندازی مرکز داده در استان تاکید کرد و ضمن اعلام آمادگی گفت: هنوز در قوانین بودجه سنواتی حکمی که دست استانداران برای حمایت از شرکت های دانش بنیان باز باشد و بتوانند بخشی از بودجه استان ها را به شرکت های دانش بنیان اختصاص دهند نیست که پیشنهاد می کنم در صورتی که شرایط فراهم باشد حکمی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ دیده شود.
رحمانی با تشکر از هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که دومین سفر استانی خود را اختصاص به این استان داد، عنوان کرد: این سفر قطعا برای استان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات خیر و برکت بالایی دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد و طی سه روز مسائل و مشکلات این حوزه در استان را مورد بررسی قرار می دهد.
انتهای پیام
نظرات