الهه احمدنیا امروز (پنجشنبه ۱۳ دی ماه) در جلسه آموزشی پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماریهای خوشخیم وبدخیم پستان که برای ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی شهرستان زنجان برگزار شد، اظهار کرد: غربالگری سرطان پستان بر اساس گروه سنی و میزان خطر ابتلا، با گرفتن شرح حال کامل و معاینات اولیه انجام میشود و در ادامه، تشخیصهای دقیقتر بالینی با استفاده از روشهای ماموگرافی، سونوگرافی و MRI صورت میگیرد.
وی با تاکید بر اهمیت غربالگری سرطان سینه و توجه به علائم هشدار هنده این سرطان که شامل لمس انواع توده، تغییر شکل، عدم قرینگی یا قوام و همچنین قرمزی، تورم و زخم در بافت پستان است، افزود: سرطان یک بیماری قابل پیشگیری است به طوری که بیش از ۴۰ درصد موارد ابتلا به سرطان را میتوان با پیشگیری و تشخیص زودهنگام معالجه کرد.
این عضو هیئت علمی مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، خودمراقبتی را عامل مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان دانست و به ارائه توصیههای خودمراقبتی پرداخت و گفت: وزن متعادل، محدودیت مصرف غذاهای پرکالری، مصرف بیشتر میوهها و سبزیجات و غلات و عدم مصرف الکل و سیگار از جمله مواردی است که میتواند تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان سینه داشته باشد.
او اظهار کرد: زنان نه تنها مسئول سلامت خود هستند، بلکه بیشترین مراقبتها را برای بهداشت خانواده انجام میدهند و به این ترتیب وضعیت سلامت زنان تأثیر بهسزایی بر سلامت فرزندان، خانواده و جامعه پیرامون آنها دارد و چنانچه این موضوع نادیده گرفته شود، سلامتی خانواده و جامعه نیز دچار آسیب خواهد شد.
احمدنیا با بیان اینکه در حال حاضر سرطان پستان جزو شایعترین سرطانهای زنان در اکثر کشورهای دنیا میباشد و در صدر سرطانهای زنان ایرانی قرار دارد، افزود: سرطان پستان با میزان بروز بیش از ۱۳ هزار نفر سالیانه، پربروزترین سرطان در زنان ایرانی و حتی در دو جنس است و با مرگ بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در سال، اولین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان ایرانی را تشکیل میدهد.
این عضو هیئت علمی مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: در جمعیت ۵۰ هزار نفری پایلوت شهرستان زنجان در سال گذشته ۶ مورد و در سال ۱۴۰۱، ۳ مورد بیمار سرطان برست شناسایی شده است.
انتهای پیام
نظرات