مرتضی حسامنژاد اظهار کرد: با توجه به مصوبه حریم سال ۱۳۷۶ مبنی بر رعایت ارتفاع ۹ متری ساخت و ساز در اصفهان، پیادهسازی این راهبرد و ارتقای کیفیت ساخت پلاکها و نماهای شهری به خصوص رعایت حرائم و منظر آثار و بافتهای تاریخی در بیش از دو هزار هکتار برای شهری همچون اصفهان، بهعنوان یک خط قرمز بهشمار میرود.
وی ادامه داد: به خصوص در محور زایندهرود، محور چهارباغ و محدوده مصوب تاریخی فرهنگی، پلاکهای با تعداد حداکثر شش طبقه روی پیلوت به جز پلاکهای شاخص و مهم شهری به تشخیص مناطق شهرداری با رعایت دقیقسازی ارتفاعات و مباحث نوزدهگانه مقررات ملی ساختمان در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه در اصفهان بلندمرتبهسازی وجود ندارد، ادامه داد: بر اساس ضوابط طرح تفصیلی شهر اصفهان، ارتفاعپذیری طبق عرض گذر و مساحت پلاک مشخص میشود تا هر ملک بر اساس کد منطقه ارتفاعپذیری داشته باشد.
حسامنژاد با اعلام اینکه سالانه حدود ۳ میلیون متر مربع پروانه ساخت و ساز در اصفهان صادر میشود، گفت: این میزان شامل ۹ درصد پروانه شش طبقه، ۳۱ درصد پروانه پنج طبقه، ۲۸ درصد پروانه چهار طبقه، ۱۵درصد پروانه سه طبقه، ۷ درصد دو طبقه و حدود ۷ درصد پروانه یک طبقه است.
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، وی با اشاره به اینکه متوسط سن بنا در ایران ۳۰ سال و در جهان ۱۰۰ سال است، اضافه کرد: اگر هزینههای ساخت و ایمنی بنا را از ابتدا در زمان احداث در نظر بگیریم و پیادهسازی این راهبرد و ارتقای کیفیت ساخت پلاکها و نماهای شهری به ویژه در پلاکهای شاخص و مهم رعایت شود، افزایش کیفی فضاهای شهری به خصوص افزایش هویت و روایتهای محله ای پروژههای مناطق و اتفاقات مثبت دیگر در کلانشهر اصفهان محقق میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با بیان اینکه جمعیت شهری ایران در سال ۱۳۳۵ حدود ۵ میلیون نفر و در حال حاضر ۸۵ میلیون نفر است، خاطرنشان کرد: وقوع بسیاری از سوانح اجتناب ناپذیر است و قدرت پیشگیری ما با رعایت حرائم ارتفاعی افزایش پیدا میکند تا با وجود لوازم گازسوز، نفتسوز و الکتریکی و لوازم قابل اشتعال، آتشسوزی تبدیل به یکی از تهدیدات بالقوه ساختمانها نشود.
انتهای پیام
نظرات