بهمناسبت فرا رسیدن سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همزمان با هفته بصیرت نشست هماندیشی اساتید بسیجی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به همت کانون بسیج اساتید و دفتر امور شاهد و ایثارگران این دانشگاه امروز، ۱۲ دیماه برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در این مراسم اظهار کرد: ۹ دیماه در انقلاب اسلامی به یومالله تبدیل شد که نقش بسزایی در تداوم انقلاب به عهده دارد.
محمدرضا قائدی افزود: فتنه سال ۸۸ در هر نظام سیاسی که رخ میداد، میتوانست موجب میرایی آن نظام سیاسی شود اما حضور با بصیرت و میلیونی مردم در صحنه و بسیج تودههای مردم که توسط انگیزههای تداوم انقلاب صورت گرفت موجب بیمه شدن نظام و انقلاب شد و باعث شد که انقلاب اسلامی ایران مسیر رو به کمال خود را دنبال کند.
دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به رخدادهای سالهای اخیر در منطقه خاورمیانه اشاره کرد و گفت: بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر که با هدف ایجاد خاورمیانه جدید برنامهریزی شده بود و علیرغم گذشت بیش از ۲۴ سال از آن حادثه هنوز جهان غرب به دنبال شکل دادن خاورمیانه دلخواه خویش است؛ اما وجود جبهه مقاومت و تلاشهای سردار سلیمانی مانع جدی بود که چنین اتفاقی در منطقه رخ ندهد.
وی تأکید کرد: بسیاری از گرفتاریهایی که در منطقه رخ داده است با هدف تحتالشعاع قرار دادن جمهوری اسلامی برنامهریزی شده است، از جمله آنها رخدادهایی است که در سالهای گذشته در سوریه اتفاق افتاد که با هدف تحت تاثیر قرار دادن جمهوری اسلامی ایران فعالیتهایی در چندین کیلومتری این سرزمین تمهید شد اما با تدبیر مقام معظم رهبری و ورود مستشاری ایران به آن منطقه از هجوم عناصر خودفروخته داعش و دیگر حامیان و همراهان آنها و تجزیه ایران پیشگیری شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس اظهار امیدواری کرد که انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی مسیر تکامل خود را دنبال کند و شرایطی رقم خورد که وضعیت کشور خصوصاً در بعد اقتصادی روز به روز بهتر شود و آینده روشنتری در پیش روی مردم کشورمان قرار گیرد.
در بخش دیگری از این مراسم مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس در سخنانی با موضوع شاخصههای فتنه و فتنهانگیزی اظهار کرد: در قرآن کریم اختلاف و فتنهانگیزی موجب فروپاشی جامعه و همچنین فروپاشی انسانها معرفی شده است.
سردار سعید کوشکی جهرمی افزود: دشمنان برای سلطه بر جامعه ما از سه ابزار اساسی جنگ سخت، جنگ نرم و جنگ نیمه سخت استفاده میکنند که از این میان فتنهانگیزی جزو ابزارهای جنگ هوشمند است یعنی ترکیبی از هر سه ابزار فوق در آن دیده میشود.
مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس تاکید کرد: تلاش دشمن بر همافزایی و همگراییسازی بین تهدیدها و آسیبهاست به گونهای که تهدیدها از بیرون از کشور اتفاق میافتند و آسیبها درون کشور را هدف قرار میدهند و نتیجه هر دوی اینها با ایجاد ناامیدی موجب از بین بردن سرمایههای اجتماعی جمهوری اسلامی است.
این یادگار دوران دفاع مقدس اظهار کرد: در سوریه عدم وجود این سرمایه اجتماعی و از دست دادن این روحیه توسط ارتش سوریه عامل اصلی فروپاشی و شکست این کشور شد.
کوشکی جهرمی، ویژگی فتنهانگیزان را پیشینه و سابقه مطلوب و پذیرفته شده، عبور از خطوط قرمز نظام سیاسی، خود برتر بینی و فراتر از قانون دیدن خویش، جاه.طلبی و احساس پیروزی زود هنگام دانست و افزود: در مسیر فعلی انقلاب اسلامی و نظام مقدس ما ۴ فتنه به شکل مشهود کمین کردهاند؛ یکی فتنه اقتصادی است که مردم احساس ضرر عمومی و ناامیدی کنند، دوم فتنه فرهنگی و غرق شدن جوانان در شبکههای اجتماعی است، سوم عملیات رسانهای پرحجم در شبکههای اجتماعی در حال فعالیت است و نتیجه هر سه این فتنهها به فتنه چهارم که به هم ریختن نظم اجتماعی جامعه است، منجر میشود و فضای آرام کشور را به فضای امنیتی تبدیل می.کند و در پس آن جغرافیای جمهوری اسلامی را مورد تهدید و هجوم قرار می.دهد.
کوشکی جهرمی، وظیفه اساتید بسیجی را ولایتشناسی، ولایتیاری، جهاد تبیین و نهراسیدن از تخطئه شدن و همچنین امیدآفرینی در میان نسل جوان و دانشجو برشمرد و تاکید کرد: از این میان عنصر ولایت یاری عنصر بسیار مهمی است که نتیجه آن حتماً در امید آفرینی، خود را بروز و ظهور میدهد.
در ادامه این مراسم مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس با اشاره به گوشهای از زندگانی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: در سه دوره از زندگانی آن شهید عزیز که مسئولیت و فرماندهی بخشهای مختلفی را به عهده داشت نکات آموزنده و قابل تاملی وجود دارد که میتواند درس بزرگی برای همه مسئولین و دستاندرکاران نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد.
سردار ابراهیم بیانی با اشاره به دوران فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله توسط حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: فرماندهی آن شهید عزیز به عنوان شجاعترین قویترین و مدبرترین فرماندهان دوران دفاع مقدس محسوب میشود به گونهای که در اکثر عملیاتها ماموریت خطشکنی را متقبل میشدند.
وی افزود: مهمترین ویژگی حاج قاسم در دفاع مقدس برخلاف همه اصول تئوری و آکادمیک دانشگاههای نظامی این بود که ایشان فرمانده حاضر در خط مقدم بود و دیگران را به رسیدن به این خط دعوت میکرد و این ویژگی را تا لحظه آخر شهادت حفظ نمود.
مدیر کل بنیاد شهید استان فارس، روحیه تهور و بیباکی که حاج قاسم داشت را عامل خلق کردن فردی اعجوبه در زمانه ما برشمرد و تاکید کرد: بعد از پایان دوران دفاع مقدس این شهید عزیز تا سال ۷۶ در کرمان و سیستان و بلوچستان منشا تحولات بسیاری بود و نمودی از حکومت بر قلبها را در این سالها متجلی کرد.
بیانی در ادامه با مروری بر فرماندهی سردار سلیمانی بر سپاه قدس اظهار کرد: در دوران فرماندهی شهید سلیمانی بر نیروی قدس سپاه جنگهایی همچون جنگ بوسنی و هرزگوین رخ داد که ایشان با ساماندهی نیروهای رزمی به کمک مسلمانان آن منطقه شتافت و پس از آن نیز در ماجرای فلسطین و جنبش حماس بنا به فرموده مقام معظم رهبری این حاج قاسم بود که دست جبهه مقاومت و نیروهای حماس فلسطین را پر کرد.
وی به ماجرای شکست محاصره آمرلی در سوریه اشاره کرد و گفت: زمانی که این شهر در محاصره ۳۶۰ درجهای بود شهید حاج قاسم سلیمانی با بالگرد در کمال شجاعت مهمات و آذوقه را به داخل آمرلی برد و این شهر را از محاصره خارج کرد و در تمام این موارد پیشگام بودن او به عنوان فرماندهی که پیشتاز بود مشهود و چشمگیر است.
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس بیان کرد: اینکه نیروهای حماس موفق شده بودند چند صد کیلومتر تونل حفر کنند و تعدادی کثیر از نیروهای خویش را پس از آموزش دادن و برگزاری مانورهایی به داخل خاک رژیم صهیونیستی وارد کنند و از هیچ یک از این موارد نیروهای رژیم صهیونیستی خبری کسب نکرده بودند، خود یک شکست بزرگ و سنگین برای رژیم صهیونیستی بود.
بیانی در خصوص تحولات سوریه نیز اظهار کرد: بیشک این اتفاقات و رخدادها به تدریج و با تغییراتی که در جبهه مقاومت شکل میگیرد، منجر به ایجاد صحنههای جدیدی در این منطقه خواهد شد و شرایط در سوریه و همچنین به زودی در اردن برای شکلگیری مجدد جبهه مقاومت فراهم خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات