• یکشنبه / ۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1403100906426
  • خبرنگار : 71553

فرزانه صادق:

مسکن حمایتی متوقف نشده است/ دسترسی افراد کم درآمد به مسکن بسیار مشکل است

مسکن حمایتی متوقف نشده است/ دسترسی افراد کم درآمد به مسکن بسیار مشکل است

وزیر راه وشهرسازی گفت: چه آنجا که زمین تامین شد و چه آنجا که هزینه آماده‌سازی زمین‌ها انجام شد، به کمک نهادهای پشتیبان مثل بنیاد مسکن به دنبال ساخت مسکن برای اقشار محروم هستیم، در این خصوص توقفی در ساخت مسکن حمایتی نداریم اما در حال حاضر در بعضی از شهرها برای افراد واجد شرایط، زمین مناسب وجود ندارد و به دنبال تامین زمین هستیم؛ بنابراین ثبت نام مجدد، سبب انباشت مطالبات خواهد شد.

به گزارش ایسنا، فرزانه صادق در پاسخ به این که عرضه مسکن چقدر است و چه برنامه هایی برای مدیریت مسکن در کشور دارید؟ گفـت: اصل ۳۱ قانون اساسی بسیار شفاف بیان می‌کند که داشتن مسکن مناسب با نیازی که وجود دارد حق هر فرد و خانوار ایرانی است. در همان اصل ۳۱ می‌گوید دولت موظف است با رعایت اولویت برای آن‌هایی که نیازمندتر هستند به خصوص روستانشینان و محرومان بستر و زمینه اجرایی را فراهم کند. همچنین با تاکیدات امام خمینی (ره) و افتتاح حساب ۱۰۰ در بانک ملی آن هم برای مسکن محرومین و روستا نشینان و  تاکیداتی که رهبری در همه دولت ها در بخش مسکن داشتند تاکیدی بر این وظایف و پاسخگویی به آن است.

وی با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه افزود: کمبود و ناترازی در تولید مسکن پر رنگ نیست اما دسترسی افراد کم درآمد به مسکن بسیار مشکل است که در صدد رفع این مشکل هستیم.

تا ۵ سال آینده یک و نیم میلیون واحد مسکونی حمایتی باید ساخته شود

وزیر راه وشهرسازی در ادامه گفت: در عرض پنج سال آینده ۱.۵ میلیون واحد مسکونی باید مسکن حمایتی باشد که در حال حاضر  بیش از ۸۰۰ هزار واحد این تعهدات داده شده است. در حال حاضر دو میلیون واحد مسکونی خودمالک در کشور در دست ساخت بوده و یک میلیون واحد روستایی نیز در دست عملیاتی شدن است. البته اکنون ۲۰۰ هزار واحد به وام پنج درصد متصل شده‌اند و همچنین ۵۰۰ هزار واحد نیز می‌بایست در بافت‌های فرسوده ساخته شوند که همه این‌ها روش‌های قانونی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه است.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، به نهضت ملی مسکن نیز اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر به ۸۰۰ هزار نفر متقاضی مسکن ملی در کشور متعهدیم که این‌ها می‌بایست به سیستم بانکی متصل شوند، با مشارکت بانک‌ها ۴۰۰ هزار متقاضی در حال طی فرایندهای عملیاتی بوده و مراحل پیشرفته کاری پروژه‌ها در دست انجام است و برای ۳۰ هزار نفر نیز در عرض چهار ماه گذشته این اتصال به سیستم بانکی انجام شده است.

صادق در ادامه ضمن تقدیر از تعامل مثبت کمیسیون عمران برای اتصال سیستم بانکی به ۸۰۰ هزار متقاضی مسکن ملی گفت: بخشی از این‌ها مطالباتی است که می‌بایست با سرعت بیشتری پاسخ داده شود و البته تامین مسکن بخشی از این ۸۰۰ هزار متقاضی در مراحل مختلف عملیات ساخت اعم از آماده سازی زمین، فونداسیون، اجرای فونداسیون و یا مرحله نازک کاری است. همچنین منابع آماده‌سازی نیز به صورت ویژه در دست پیگیری است.

وی با بیان اینکه تمام تلاش ما ساخت مسکن در شأن مردم است، گفت: به جز آماده سازی می‌بایست خدمات زیربنایی در حوزه انرژی شامل آب، برق گاز و خدمات روبنایی شامل مسجد، مدرسه، کلانتری و غیره نیز هم‌زمان در اختیار مردم این سایت‌ها قرار گیرد و در این خصوص تعاملات بیشتر و مثمرثمرتر با وزارت نیرو نیز در دست انجام است.

وزیر راه وشهرسازی تاکید کرد: صرفاً به دنبال تحویل واحد مسکونی نیستیم و تامین خدمات روبنایی و زیربنایی در اولویت است.

وی در ادامه صحبت هایش به تامین زمین و راهکارهای عملیاتی وزارت راه برای آن گفت:در روش اول، محدوده‌های شهری که زیرساخت‌های بسیار خوبی برای ساخت مسکن دارند، ادارات کل راه و شهرسازی می‌بایست راسا وارد شوند و این زمین‌ها به چرخه مسکن بازگردند، در غیر این صورت تغییر کاربری و ترغیب مالکین راهکارهای بعدی است.به جرات می‌توانم بگویم که حدود ۱۰ درصد اراضی خالی شهرها می‌توانند وارد چرخه ساخت مسکن شوند.

صادق عنوان کرد: این روش مربوط به اراضی شهرهایی است که باید افزایش به محدوده و مباحث الحاقات در خصوص این شهرها انجام شود.

اضافه شدن ۳۰۰۰ هکتار زمین به محدوده الحاقی شهرها طی ۳ ماه اخیر

وی عنوان کرد: در طول پنج سال گذشته ۷۰ هزار هکتار الحاق توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شده و در طول سه سه ماه گذشته ۳۰۰۰ هکتار زمین به محدوده‌های الحاقی شهرها اضافه شده است.

به گفته وی در خصوص مدل دوم تامین زمین و بحث الحاقات، ذکر این نکته الزامی است که ما زمین‌هایی را به چرخه ساخت مسکن می‌آوریم که مشکلات تخصصی ساخت مسکن نداشته باشند، برای مثال دچار مشکل تصرف حقوقی نباشند یا روی حرایم و گسل‌های شهری قرار نگرفته باشند، همچنین دسترسی‌ها برای این زمین‌ها قابل تامین باشد. البته این نکته هم مهم است که زمین‌ها که به لحاظ هزینه‌های آماده‌سازی بار مالی سنگینی برای وزارت راه نداشته باشند چرا که هزینه‌های آماده‌سازی در برخی مواقع از هزینه‌های ساخت حتی بیشتر است.

صادق البته به موضوع مهم دیگری نیز در خصوص الحاقات اشاره کرد و آن اولویت تامین آب در گستره ایران زمین بود. همچنین مدل سوم تامین زمین که وزیر راه و شهرسازی به آن اشاره کرد مکان‌یابی شهرک‌ها و افزایش محدوده‌های شهری بود.

وزیر راه وشهرسازی عنوان کرد: هر دو هفته یک بار به صورت منظم و مستمر شورای عالی شهرسازی و معماری برگزار می‌شود.

وی این نوید را داد که طی هفته جاری شورای عالی مسکن که اولین شورای عالی مسکن دولت چهاردهم و در زمان وزارت وی است، با حضور رئیس جمهور پزشکیان برگزار خواهد شد.

صادق در ادامه به روش دیگر تامین زمین اشاره کرد و گفت: در قانون جهش تولید مسکن و همچنین برنامه هفتم توسعه ظرفیت بسیار خوبی برای بافت فرسوده شهرها دیده شده است.

۲۵ درصد بافت شهری ما فرسوده است

این مقام عالی وزارت راه وشهرسازی در ادامه گفت: حدود ۲۵درصد از بافت شهرهای ما بافت فرسوده هستند. در بافت فرسوده، تولید مسکن ایمن به دلیل وجود زیرساخت‌های شهری، خیابان و خیابان کشی و خدمات زیربنایی از جمله مدرسه و مسجد وجود دارد اما نکاتی در این خصوص مطرح است، اول اینکه در خصوص بافت‌های فرسوده می‌بایست مساکن نا ایمن به مساکن ایمن تبدیل شوند و دوم اینکه خدمات شهری و شهرسازانه در بافت‌های فرسوده برای مردم کمتر برخوردار این بافت‌ها تامین شود. نکته سوم ضوابط تشویقی بافت‌های فرسوده است که این موضوع باید در تمام شهرهای مشمول هرچه سریع‌تر ابلاغ شود.

وی در ادامه همچنین به تسهیلات و افزایش و سرعت در پرداخت آن‌ها اشاره کرد.

وزیر راه وشهرسازی از افزایش تسهیلات و برنامه‌ریزی در این خصوص و همچنین پیگیری این مسئله در اولین شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور خبر داد.

صادق ادامه داد: تفاهم‌نامه‌هایی برای اجرایی شدن و رسیدن به راهکارهای عملیاتی ظرفیت‌های قانون جهش تولید مسکن در مباحث مرتبط با تامین زمین، با نیروهای مسلح، بازنشستگان، آموزش و پرورش منعقد شده است. ابتدا آسیب شناسی روی این تفاهم‌نامه‌ها انجام شد، همچنین سازمان‌ها و نهادهای مرتبط می‌بایست آورده خود را چه در بحث زمین و چه در خصوص تسهیلات با وزارت راه و شهرسازی به اشتراک بگذارند.

به گفته وی، با نهادهای پشتیبان و تعاونی‌ها گفتگوهایی توسط وزارت راه انجام شده و از ظرفیت زمین‌های معادن و صنایع استفاده خواهیم کرد و البته مولدسازی‌ها نیز به این تفاهم‌نامه‌ها کمک خواهد کرد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: علاوه بر تسهیلات قانون جهش تولید مسکن، تسهیلات نهادها و وزارتخانه‌ها در خصوص مسکن نیز می‌تواند برای کارمندان این سازمان‌ها کارگشا باشد.

ساخت مسکن حمایتی متوقف نشده است

 صادق در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا ثبت نام مسکن حمایتی در برخی از شهرها متوقف شده است یا خیر گفت: چه آنجا که زمین تامین شد و چه آنجا که هزینه آماده سازی زمین‌ها انجام شد، به کمک نهادهای پشتیبان مثل بنیاد مسکن به دنبال ساخت مسکن برای اقشار محروم هستیم، در این خصوص توقفی در ساخت مسکن حمایتی نداریم اما در حال حاضر در بعضی از شهرها برای افراد واجد شرایط، زمین مناسب وجود ندارد و به دنبال تامین زمین هستیم، بنابراین ثبت نام مجدد سبب انباشت مطالبات خواهد شد.

وی در خصوص اقدامات وزارت راه و شهرسازی درباره سامانه املاک و اسکان گفت: این اقدامات به صورت جدی و مستمر ادامه یافته اما سامانه املاک و اسکان فقط وظیفه وزارت راه نیست بلکه نهادها و سازمان‌های مرتبط نیز می‌بایست کار ورود و ثبت اطلاعات را انجام بدهند، در این خصوص جلساتی با وزارت اقتصاد، کمیسیون اصل ۹۰ و... برگزار شد و نکات مد نظر از جمله نحوه اتصال سازمان‌ها به این سامانه مورد بررسی قرار گرفت.

وزیر راه وشهرسازی در پایان گفت: بیشترین آیین نامه اجرایی را وزارت راه و شهرسازی در دو حوزه مهم مسکن و حمل و نقلی دارد. تاکنون ۶ آیین نامه با سرفصل مسکن به هیات دولت ارسال شده و در سرفصل حمل و نقل نیز تعداد آیین نامه‌های ارسالی چهار عدد است که در این خصوص با دستگاه‌هایی همچون وزارت صمت همکاری و تعامل بالایی داشتیم، ظرف یک ماه آینده تمام آیین‌نامه‌ها به دولت ارسال خواهد شد و در حال حاضر در مرحله‌های کارشناسی یا طی فرایندهای کمیسیون‌های تخصصی دولت هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۴:۱۰

هر کجای ایران رابنگرید کوه خواری وزمین خواری و...را مشاهد میکنیدوبه آسانی مجوز صادر میکنید.نزدیک 30سال 4هزارخانواده را درملارد زمینهای جهابین سرگردان شده اند.

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۴:۵۱

ما که ندیدیم

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۷:۳۶

مشکل نیست غیرممکن است

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۷:۴۵

مسکن پولدارا .مسکن با پول به روز. مسکن گران.مسکن الکی.مسکن نابودی زندگی جوونا

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۸:۳۸

انشااله حرف شما حرف باشه خونه بما برسه

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۹:۲۸

افرادواجدالشرایط مسکن ملی که تاکنون زندگی خودرافروختندوبه حساب مسکن ملی واریزکردندتاده سال دیگرهم صاحب خانه نمی شوند

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۱۹:۴۰

الان ازسال ۹۹ پول واریز میکنیم مسکن ملی قم به حساب بنیاد مسکن الان آمده بعد ۵ سال کارخابوندن واعتراض هایی که کردیم داره به قیمت ۱۱.۵ متری که با پول پارکینگ و۳۳متر مشاعات یه واحد ۱۰۰ متری برای ما اوردمون باید ۱۲۰۰ باشه بغیر ۵۵۰ وام وپول زمین که ده سال

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۲۰:۱۲

مگه برای یه یه زندگی نسبتا آرام وبا آرامش حتما باید خانه خرید متصدیان اقتصادی کشوربایدکنترل قیمت در تمام امور روزمره داشته باشند تورم وگرونی نشه مردم راحت زندگی کنن این حتمن خانه خریدن تورم ایجاد می‌کند دولت بایدتعدادزیادی بسازد به مستأجران اجاره بده

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۲۰:۱۷

ادامه : اونموقع ببینم کسی دنبال خانه خریدن می‌ره ولی اینقدر بی ثباتی اقتصادی حاکم برکشورهستس که پراید ۸م ت میشه ۳۰۰ـ۴۰۰م ت ویه شب دیگه۳۰٪دیگه به خودرو ها اضافه میکنند

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۲۰:۲۱

چرا اجازه ملاقات حضوری به مردمیکه اعتراضی در زمینه مسکنشان دارند نمیدهند !؟

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۲۱:۲۶

سلام از شما ممنون برای کم درامد ومستجرها به فکر هستید بهزستی وکمیته امداد ما که درامد مان کم چه کنم زیر پوشش خدا هستم

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۲۱:۴۷

مگر همه ماشین دارند .خیر .ولی ماشین سوار هستند با پرداخت کرایه .با سرویس حمل و نقل عمومی .مسکن هم عمومی شود و مالکیت دولت تحت هر عنوان و یا نهاد و توسط افراد اجاره مناسب پرداخت گردد

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۲۲:۴۸

دسترسی به مسکن برای 80 درصد مردم بسیار مشکل هست

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۹ ۲۳:۵۵

سلام ودرود هیچکی به فکر مسکن برای وظیفه بگیر های مجرد میانسال مستأجر بدبخت نیست

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۰۵:۱۸

خیلی ها هستند که مستجر هستند و سر پناهی ندادند فقط خدا را دارند

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۳:۱۲

با سلام و احترام مسکن ملی در استان کردستان شهرستان سنندج پیشرفت پروژه ها در حد لاک پشتی می‌باشد و به نسبت واریزی ها که هر دو ماه چهل میلیون تومان راه و شهرسازی سنندج ازمون میگیرند هیچ پیشرفتی ندارد ما که مستاجر هستیم و اجاره خونه می‌دیم دیگه نداریم.

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۵:۵۷

مدت قراردادهاروکمی افژایش دهیددرشهرستانهای محروم واینکه پرداخت اقساط اونم قطره چکانی بااین شرایط بازاروتورم هیچ دردی دوانمیکند.مثلایکی مثه خودم۳۰۰ت ازجیببم هزینه وتابحال حتی قراردادهن بانک نبسته بدون اورده ای که۲سال دادم

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۷:۳۰

به عمر من کفاف نمیده. چند ساله فقط حرف میزنید.

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۸:۵۶

سلام خدمت وزیرمحترم راه وشهرسازی من به شما ایمان دارم مشکل مستاجران مملکت رو به زودی حل میکنیدچون معلومه که واقعی دارید زحمت خودتان رومیکشید من ازشماتشکرمیکنم امیدوارم همیشه پایدارباشید

avatar

سلام من معلول جسمی وحرکتی شدیدهستم با۳بجه کوچک بخداهیچ درامدی ندارم رفتم برای مسکن ثبت نام کردم میگویند۴۰میلیون اول بریزید ازکجابیارم بریزم من که نان شب محتاج هستم ازکجابیارم بخاطرخداوزیرراه وشهرسازی زمین رایگان به مامعلول بدهید

avatar
دیروز ۰۷:۳۱

باورتون میشه مامسکن ملی که ثبت نام کردیم ۶۰ میلیون و ۵۰ میلیون ...هر مرحله می‌پرداختند تو کوچه هامون با ۲۵۰ میلیون ۴طبقه شیک و لبزرگ میساختن دیر کرد دیر ساخت بی نظمی خسارت به مردم. عدم شفافیت