• یکشنبه / ۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403100906412
  • خبرنگار : 50535

گزارش ایسنا از جلسه شورای شهر

موضوع فروش داروهای بیماران سرطانی در یک بیمارستان به صحن شورای شهر تبریز کشیده شد

موضوع فروش داروهای بیماران سرطانی در یک بیمارستان به صحن شورای شهر تبریز کشیده شد

ایسنا/آذربایجان شرقی دویست‌ و بیست‌وهفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.

غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای جلسه اظهار کرد: مهمان ویژه‌ جلسه امروز یادگار هشت سال دفاع مقدس، سرتیپ دوم سردار مسعود باقری‌نژاد، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان است.

وی با اشاره به اینکه ۹ دی ماه روز بصیرت و میثاق امت با ولایت نام گرفته است، ادامه داد: حضور به‌موقع و دشمن‌شکن مردم آذربایجان و تبریز قهرمان در ۸ دی ماه سال ۱۳۸۸ در صحنه دفاع از ارزش‌های دینی و انقلاب و دفع نقشه‌های فتنه‌گران و حرکت انقلابی مردم شهیدپرور تبریز، تجمع اقشار مختلف این شهر و اقدام انقلابی و سخنرانی حکیمانه و هوشمندانه نماینده وقت ولی فقیه در استان و امام‌ جمعه تبریز، مرحوم آیت‌الله مجتهد شبستری در چنین روزی ۲۹ بهمن دیگری را رقم زد.

وی افزود: در ادامه‌ این حرکت انقلابی مردم تبریز، موج خروش مردم در سراسر ایران اسلامی آغاز شد و با خیزشی عظیم، حماسه‌ ۹ دی ماه را رقم زد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه حماسه ۹ دی ماه و حضور عاشورایی مردم حماسه‌ساز و ولایت‌مدار ایران اسلامی نقطه‌ عطفی در تاریخ انقلاب و برگ زرین دیگری در افتخارات این کشور محسوب می‌شود، تأکید کرد: حماسه‌ ۹ دی ماه نماد عزت، استقلال و بصیرت یک ملت بوده است که تا پای جان برای حفظ اصول اسلام و انقلاب ایستادگی کرده و با صدای بلند اعلام کردند که دشمن اگر در برابر دین ما ایستادگی کند، ما در برابر تمامی دنیای او ایستادگی می‌کنیم. از همین رو امروز در مصلای امام (ره) مراسمی از ساعت ۱۰ تا ۱۲ برای عموم مردم برپا می‌شود.

وی با اشاره به ۱۳ دی ماه، روز جهانی مقاومت، بیان کرد: نام‌گذاری این روز به مناسبت شهادت الگوی اخلاص و عمل، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی به دست استکبار جهانی و پاسداشت مقام این شهید بزرگوار نام‌گذاری شده است.

احمدی ادامه داد: صبح جمعه ۱۳ دی ماه سال ۱۳۹۸، سردار قاسم سلیمانی با حمله‌ پهپادی آمریکایی‌ها در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. در این حمله، علاوه بر سردار شهید سلیمانی، سردار ابومهدی المهندس، فرمانده حزب‌الله عراق، قائم‌مقام بسیج مردمی عراق و شمار دیگری از رزمندگان به شهادت رسیدند.

وی بیان کرد: ولادت با سعادت حضرت امام محمدباقر (ع) را پیش رو داریم که بنا بر حدیث آن حضرت، هر کسی یک حاجت دینی از برادر دینی خود را برآورده کند، خداوند برابر آن ۱۰ حسنه برای او خواهد نوشت و مقام او را ۱۰ درجه بالاتر می‌برد.

احمدی در خاتمه گفت: خبر سقوط و سانحه‌ برای هواپیمای جمهوری آذربایجان و جان باختن تعدادی از مسافران مایه تأثر همه‌ ما شده است. این سانحه و جان‌باختن تعدادی از مردم جمهوری آذربایجان را تسلیت می‌گویم.

     اطلس دفاع مقدس استان در حال تدوین است

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه با اشاره به پیشرفت ۴۷.۲ درصدی اطلس دفاع مقدس استان گفت: این دانش‌نامه، مجموعه اقدامات انجام‌گرفته در دوران دفاع مقدس در استان آذربایجان‌شرقی است و به مبلغ دو میلیارد تومان نیاز است تا تدوین این دانش‌نامه به پایان برسد.

سرتیپ دوم مسعود باقری نژاد، درباره مقام معنوی شهید سپهبد قاسم سلیمانی گفت: شهید سلیمانی مجاهد نستوه بود که باعث تشکیل جبهه مقاومت و شکل‌گیری فرهنگ جهاد و شهادت در سراسر جهان اسلام شد.

وی ادامه داد: شهید سلیمانی مرد خستگی‌ناپذیر میدان بود.

باقری‌نژاد ضمن قدردانی از تلاش‌ها و توجه دوره ششم شورای اسلامی شهر و شهردار تبریز در خصوص اقدامات صورت‌گرفته برای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان آذربایجان‌شرقی گفت: استان آذربایجان‌شرقی اگرچه دیار سرداران عاشورایی است، اما نسبت به دیگر استان‌ها در شرایط مطلوبی قرار ندارد و نیاز است که وضعیت بهبود یابد.

وی اظهار کرد: باید دید برای اینکه استان آذربایجان‌شرقی دوران دفاع مقدس را حس کند، چه اقداماتی لازم است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به پیشرفت ۴۷.۲ درصدی اطلس دفاع مقدس استان گفت: این دانش‌نامه، مجموعه اقدامات انجام‌گرفته در دوران دفاع مقدس در استان آذربایجان‌شرقی است و به مبلغ دو میلیارد تومان نیاز است تا تدوین این دانش‌نامه به پایان برسد.

باقری‌نژاد با اشاره به اهتمام شهرداری تبریز در خصوص اجرای المان‌های دفاع مقدس در باغ‌موزه گفت: فضای باغ‌موزه نیاز به آماده‌سازی دارد، چرا که این مکان فضایی تحول‌گرا بوده و تأثیرات مثبتی بر جامعه دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه اجرای سوژه‌ها در داخل باغ‌موزه ۳۰ درصد پیشرفت دارد، گفت: برآورد کلی هزینه‌های موردنیاز برای اجرای باغ‌موزه دفاع مقدس، ۸۷ میلیارد تومان است و در رابطه با تجهیز و توسعه نیاز به فراهم‌کردن زیرساخت‌ها دارد.

در ادامه، غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، ضمن قدردانی از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان آذربایجان‌شرقی گفت: برنامه‌ریزی خوبی در استقبال از شهدا صورت گرفت و مراسم‌های شایسته‌ای در سطح شهر برگزار شد که بستر مناسبی برای نشر ارزش‌های دفاع مقدس بود.

علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز هم در ادامه این جلسه خاطرنشان کرد: باغ‌موزه دفاع مقدس هیئت‌امنا، ساختار و جایگاه مشخص دارد و شاهد فعالیت‌های این مجموعه هستیم، اما باید توجه کرد که از حیث عمرانی و مسائل مالی، اگر شهرداری تزریق مالی نکند، کدام سازمان پای کار خواهد آمد؟

وی ادامه داد: شهرداری به دلیل آثار فرهنگی و اجتماعی و همچنین فضای سبز و پارک این مجموعه پا پیش گذاشته، اما باید به این مهم نیز توجه کنیم که آیا به اندازه یک پل به باغ‌موزه دفاع مقدس اهمیت می‌دهیم؟

عضو شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: با تزریق قطره‌چکانی، کار پیش نمی‌رود و بودجه شاخص باید در نظر گرفته شود.

در ادامه، غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، بر ضرورت برگزاری جلسهٔ مشترک با حضور مسئولان استانی برای پیگیری تخصیص بودجه و اتمام پروژه‌های باغ‌موزه دفاع مقدس تأکید کرد تا به فرهنگ دفاع مقدس ادای تکلیف شود.

 پروژه مسکونی شرکت باغمیشه در ائل‌گلی، یک توافق برد-برد است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در پروژه مسکونی شرکت باغمیشه در ائل‌گلی، با استفاده از توان باغمیشه در تبریز سرمایه‌گذاری می‌شود و ظرفیت این مجموعه در تبریز بیشتر دیده می‌شود؛ این یک توافق برد-برد است.

در این جلسه لایحه شهرداری تبریز، در خصوص تجویز به‌روزرسانی مبالغ پرداختی شرکت شهرسازی و خانه‌سازی باغمیشه در سنوات گذشته برای پروژه مسکونی شرکت در ائل‌گلی، براساس شاخص تورم بانک مرکزی بررسی و مورد موافقت اعضای شورای اسلامی شهر تبریز قرار گرفت.

علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز، ضمن قدردانی از مجموعه شهرداری تبریز گفت: این پروژه بیش از یک دهه متروکه شده بود، اما اقداماتی در این خصوص انجام شده است و با سرمایه‌گذاری که در این مکان صورت می‌گیرد، شاهد توسعه شهری خواهیم بود.

وی ادامه داد: در این پروژه، با استفاده از توان باغمیشه در تبریز سرمایه‌گذاری شده و ظرفیت این مجموعه در تبریز بیشتر دیده می‌شود؛ این یک توافق برد-برد است.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: بر اساس این توافق، شهرداری حق تفکیک می‌گیرد و آن مبالغ پرداختی با شاخص بانکی که ملاک واقع شده و براساس استناد قانونی است، به‌روزرسانی می‌شود.

باغبان اظهار کرد: این لایحه به تصویب و موافقت کمیسیون برنامه و بودجه رسیده است، چراکه یک اتفاق مهم است و از ظرفیت خالی تبریز که می‌تواند آبستن حوادث باشد، به نحو احسن استفاده می‌شود. به‌زودی شاهد صدور پروانه و ایجاد بلوک‌هایی به نفع شهر خواهیم بود.

در ادامه، روح‌الله دهقان‌نژاد، نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: پیش از طرح این لایحه به این موضوع ورود کرده بودیم و تأکید بر این بود که این توافق انجام شود.

وی ادامه داد: این توافق جزء معدود توافقاتی است که کاملاً به نفع شهرداری است.

روح‌الله رشیدی، رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز، خواستار شفافیت ارقام این توافق شد.

وی همچنین گفت: در دوره‌های گذشته یک سری اتفاقات صورت گرفته که پیش از آنکه مجوزها اخذ شود، یک سری هزینه‌هایی اخذ شده است. این امر در ادامه موجب بروز مسائلی خلاف قانون قبل از اخذ مصوبه ماده پنج می‌شود که به ضرر شهر و حتی طرف قرارداد است.

 در ادامه، احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز نیز بر لزوم تعیین رقم به‌روزرسانی هزینه‌ها تأکید کرد و گفت: برای این‌که فرمانداری در خصوص مصوبه شورا ایرادی مطرح نکند، باید مشخص شود که مبلغ به‌روزرسانی‌شده باید قید شود یا تنها تاکید به شاخص بانک مرکزی کافی است.

 در پایان، علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: شاخص بانکی در هر ماه متفاوت است و باید آخرین شاخص اعمال شود.

 لایحه‌ی واگذاری زمین به موسسه‌ی پژواک تصویب شد

لایحه‌ی شهرداری تبریز با موضوع تجویز واگذاری حق انتفاع قطعه زمین به واقع در زمین‌های میدان تیر سابق به انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان پژواک براساس توافق فی‌مابین به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تبریز رسید.

در این جلسه لایحه شهرداری تبریز در خصوص واگذاری زمین به موسسه پژواک مورد بررسی قرار گرفت. علیرضا نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: موضوع به طور مفصل در کمیسیون مطرح شده و این دومین لایحه است که طی امسال از پژواک به صحن شورای شهر تبریز آمده است. در لایحه‌ قبلی ۳۰ درصد کمک نقدی پیشنهاد داده شده بود که از این مسئله استقبال نشد و تصمیم بر این شد که در قبال تأمین زمین کمک نقدی انجام نگیرد، بلکه از احداث آن حمایت کنیم.

وی افزود: چنین اقداماتی بارها در سطح شهر انجام گرفته است. یک سری زمین‌هایی بوده که شهرداری برای انجام کارهای خیر واگذار کرده و امروز از آن‌ها بهره‌برداری می‌شود که مایه‌ مباهات و افتخاری برای مدیریت شهری است. نمونه‌هایی هم وجود دارد که زمین را در اختیارشان قرار داده‌ایم و بعدها لایحه آمده و درخواست کرده‌اند که برای احداث نیز به آن‌ها کمک کنیم.

باغبان با بیان اینکه کمیسیون با پیشنهاد حمایت از مجموعه‌ پژواک موافق بوده، اما تضمینی برای اینکه این مجموعه در این بازه‌ زمانی به مهرانه‌ی دیگر تبدیل شود وجود ندارد، گفت: اگر این موضوع زمان‌بندی داشته باشد و در شورا نیز به طور جدی تصمیم گرفته شود، این مورد را مشاهده خواهیم کرد. در حد امکان موارد مورد نیاز در اختیار شورا قرار گیرد.

وی اظهار کرد: اینکه زمین را ما واگذار کنیم و این زمین فوراً احداث شود، جزو وظایف ما بوده است. به نوعی نام شهرداری نیز در این موضوعات ذکر خواهد شد.

روح‌الله دهقان‌نژاد در ادامه بیان کرد: چنین موضوعات مشابهی در کمیسیون تحقیق و نظارت حقوقی نیز وجود دارد. در لایحه نیز مشارکت نوشته شده که طرف مقابل با این موضوع موافق نبوده و خواستار واگذاری زمین است و گفتند که خیرین ما با این موضوع موافقت نخواهند کرد. در این موضوع توضیح داده شود که آیا زمین که در اختیار ما قرار دارد به طور کامل در اختیار ما است، یا موقوفی است؟

وی با بیان اینکه موضوع دیگر نیز این است که تصمیم گرفته شده که این زمین برای مثال به صورت ۱۰ ساله اجاره داده شود، افزود: شاید بعد ۱۰ سال شهرداری و شورا با این موضوع موافقت نکنند و تجهیزاتی که در این ساختمان نصب شده برداشته و به جای دیگری برده شود.

دهقان نژاد ادامه داد: تأکید بر این بود اگر شهرداری نیز موافق باشد، بند مشارکت در این موضوع حذف شود.

حکیمه غفوری، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تبریک سالروز ۹ دی ماه و تسلیت شهادت حاج قاسم سلیمانی، عنوان کرد: از تمامی اعضای شورا و شهرداری که بعد از دو سال موضوع تبدیل وضعیت کارگران را حل کردند، تشکر می‌کنم چرا که بعد از تبدیل وضعیت به‌طور میانگین بالغ بر ۶ میلیون تومان میزان بر حقوق آن‌ها افزوده شده است.

وی ادامه داد: در خصوص پژواک نیز انتظار می‌رفت که در راستای حمایت از بیماران سرطانی در دو جلسه‌ی اخیری که برگزار شد در خصوص مسئله‌ی بیمارستان ولیعصر ورود شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: کسانی که وظیفه‌ی اصلی آن‌ها رسیدگی به این بیماران است، کاری می‌کنند که موجب فوت چندین نفر از این بیماران شده و هزینه‌های جبران‌ناپذیری برای آن‌ها به بار بیاورند.

غفوری با بیان اینکه بهتر بود قبل از تسلیت کشته‌های هواپیمای جمهوری آذربایجان به موضوعی توجه کنیم که در شهر خودمان بوده و در راستای کوتاهی یک مجموعه جان بیماران به خطر افتاده است، گفت: از تمامی عوامل نظارتی و قوه‌ی قضایی درخواست می‌کنم تا اشد مجازات برای این موضوع در نظر گرفته شود و این افراد در مقابل بیمارستان ولیعصر حلق‌آویز شوند تا همه بدانند که خیانت به جان و مال مردم چه عواقبی دارد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: علیرغم خیانت چنین افرادی به جان و مال مردم یک سری خیرین دلسوز نیز وجود دارند که به‌دنبال جبران این مسائل بوده و آماده‌ی کمک به مردم هستند، به‌خصوص در این دوره که شیوع بیماری سرطان در شهر ما نسبت به گذشته بیشتر شده است.

وی افزود: چرا که امروزه شخصی که از یک خانواده دچار این بیماری می‌شود، اعضای آن خانواده به جای رسیدگی به بیمار به این فکر می‌کنند که هزینه‌ی درمان آن را از کجا تأمین کنند. خواهشمندم با موافقت با این لایحه حداقل یک مقدار از دغدغه مردم کاسته شود تا به فکر هزینه نباشند.

روح‌الله رشیدی نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: مجموعه‌ی پژواک مجموعه‌ای خوشنام بوده و صحبت‌هایی که انجام می‌گیرد ربطی به این موسسه ندارد و اگر نکته‌ای نیز ذکر می‌شود ملاحظات کلی است. در این خصوص نیز پیشنهادات متنوعی مطرح شده است که این آخرین مورد است.

وی ادامه داد: این موضوع نیز باید به زودی تعیین تکلیف شود، چراکه این مجموعه تا حدودی می‌تواند بدون استفاده باقی بماند. باید مشخص شود که چند سال فرصت می‌دهیم تا این مجموعه از این زمین بهره‌مند شود. حق انتفاعی که توسط شهرداری واگذار شده است، شهرداری در خصوص آن‌ها گزارشی ارائه دهد. افکار عمومی نیز مطلع شوند که کاربری‌های درمانی سطح شهر صیانت نمی‌شود، بلکه برای تغییر کاربری‌های درمانی به ماده‌ی پنج مصوبه آورده می‌شود.

علی راستی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه این جلسه سالروز ۹ دی ماه را گرامی داشته و با تسلیت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی گفت: در مجموعه‌های دیگر نیز که حضور داشتیم، با مجموعه‌ی پژواک آشنایی داشته و می‌دانم که تمام نیت‌های آن‌ها همواره خیر است.

وی افزود: این مجموعه واقعاً در صدد کمک به بیماران مبتلا به سرطان است. خواهشمندیم تا رأی داده شده و این موضوع تصویب شود تا این افراد به کار خود رسیدگی کنند.

راستی ادامه داد: بالاخره یک مجموعه با سرقت داروی بیماران موجب فوت آن‌ها شده و یک مجموعه نیز مانند پژواک با هزینه‌های میلیاردی از بیماران مبتلا به سرطان حمایت می‌کند.

 سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه مسئله‌ی بیمارستان ولیعصر برای شهری چون تبریز که مملو از خیرین بوده و در این خصوص زبانزد یک کشور بوده مورد تأسف است، اظهار کرد: انسان چقدر باید رذل باشد که با بیماری که با مرگ دست‌وپنجه نرم می‌کند چنین برخوردی انجام دهد. باید برای این افراد اشد مجازات در نظر گرفته شود.

احد صادقی نیز در ادامه گفت: مجموعه‌ی پژواک بدون هیچ‌گونه رسانه‌ای کردن و کاملاً گمنام فعالیت کرده و به دنبال حمایت از این بیماران است.

وی افزود: زمینی که برای واگذاری در نظر گرفته شده قطعا کاربری درمانی عمومی بوده و برای درمان حوزه‌ی خاص درمانی نسبت به سرانه‌ی عمومی که مردم خدمات درمانی عمومی دریافت کنند، امکان‌پذیر نخواهد بود. از طرف دیگر وضعیت آلودگی هوا و آلودگی‌های مختلف برای مکان درمان این بیماری تأثیر دارد و بعضی مواقع آلودگی هوا موجب ایجاد مشکلات بسیاری برای این عزیزان می‌شود.

صادقی با اشاره به اینکه آقای شهردار زمین ۲۰۰ هکتاری در شهرک سلامت نام برده، ادامه داد: پیشنهاد بنده بر این بود تا با بررسی دقیق‌تر مکان مناسب‌تر و وسیع‌تری در اختیار این مجموعه قرار گیرد.

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: در خصوص این زمین ۲۰۰ هکتاری و اینکه می‌توان از آن بهره‌برداری کرد یا خیر توضیح داده شود.

حجت الاسلام سیدکاظم زعفرانچی‌لر نیز ادامه داد: موسسه‌ی خیریه تسکین انجمن خیریه‌ی حمایت از بیماران زیر ۱۸ سال و انجمن پژواک نیز انجمن حمایت از بیماران بالای ۱۸ سال است.

وی با بیان اینکه تسکین نیز به صورت تقسیط از ما زمین خواسته است، افزود: در برابر چنین تقاضاهای مشابه چه کاری باید انجام دهیم. با چنین خدماتی که ارزشمند هستند، اما باید کاری انجام گیرد که ادامه‌ی راه نیز بتوانیم پاسخ منصفانه و منطقی دهیم.

یاسین بجانی نیز سالروز یوم‌الله ۹ دی ماه را گرامی داشته و شهادت حاج قاسم سلیمانی را تسلیت گفت و افزود: مدیران مجموعه‌ی پژواک به طور خوشنام در شهر جاافتاده و مورد اعتماد خیرین قرار دارند.

وی ادامه داد: یک سری عوامل بیرونی و محیطی موجب ایجاد این بیماری‌ها هستند که تمامی مسئولین در خصوص آن‌ها نقش دارند. از این موضوع گلایه داریم که مسئولین امر همواره به این موضوع عنایت ویژه داشته باشند تا یک سری کم‌وکاستی‌ها را بتوانیم جبران کنیم.

وی اظهار کرد: همکاران با دیدگاه مثبت در این خصوص تصمیم‌گیری کنند. اگر با این موضوع موافقت شود، خواهشمندم تا خدمات برای این بیماران رایگان باشد و زمانی برای آن تعیین شود، یعنی مشخص شود که چه مدت زمین در اختیار آن‌ها قرار دارد.

اسماعیل چمنی با تأکید بر اینکه متأسفانه مردم تبریز از بودجه‌های ملی و دولتی بهره‌مند نمی‌شوند، بیان کرد: تمامی کارها نیز نباید بر عهده‌ی شهرداری گذاشته شود. مشارکت در تمامی کارها خوب است، اما ما در این مجموعه نماینده‌ی ارگان یا سیستم خاصی نیستیم و نماینده‌ی مردم تبریز هستیم و باید از طرف مردم تبریز تصمیم بگیریم.

 وی با بیان اینکه اولویت‌های شهرداری نباید چنین مسائلی باشد بلکه اولویت شهرداری باید عمران و آبادانی شهر باشد، افزود: همکاری با سایر ارگان‌ها نیز جزو الزامات شورا و شهرداری است. حتما از بودجه‌های دولتی که امروزه نیز بدنه‌ی اصلی دولت از آذربایجان شرقی است برای حل مشکلات استانی و توسعه‌ی آن استفاده کنیم.

چمنی ادامه داد: فعالیت انجمن خیریه‌ حمایت از بیماران پژواک نیز بسیار خوشنام بوده و یک سری افراد خاص و نیکوکار هستند که خیرین به آن‌ها اعتماد می‌کنند. نظرات مختلف و به جا هستند، اما در تصمیم‌گیری صرفاً به نام توجه نشود بلکه این افراد هستند که می‌توانند کاری انجام دهند.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: اینگونه نباشد که این زمین را همین‌گونه به پژواک واگذار کنیم و بعد مدتی نتواند کار را آن‌گونه که انتظار داریم انجام دهد. از زمان‌بندی طولانی‌مدت صرف‌نظر کنیم و حداقل زمان‌بندی را برای آن‌ها در نظر بگیریم.

چمنی گفت: در ۵ سال می توان یک شهر ساخت. این افراد خیر از کشورهای خارج دستگاه خواهند آورد، شاید در صورتی که بازه زمانی را طولانی مدت در نظر بگیریم، پاسخی نگیریم. چنین پیشنهادات زیادی وجود دارد و برای همین خواستاریم تا در این خصوص عدل و عدالت رعایت شود. ما بعد از واگذاری زمین به این مجموعه باید توجه کنیم این مکان طی دو سال احداث و تجهیز شود چرا که تجهیز این مجموعه از ساخت آن مهم‌تر است و بیماران ما به ناچار به زنجان و یا ارومیه می‌روند.

حجت‌الاسلام رسول برگی با اشاره به اینکه زمانی که لایحه‌ی خیریه‌ی جان‌نثاران آمد و با اینکه درخواست کمک مادی هم نداشته‌اند رد شد، عنوان کرد: حال چگونه می‌شود با لایحه‌ی یک خیریه موافقت کرده و لایحه‌ی انجمن دیگر را رد کنیم و در بین خیریه‌ها تبعیض قائل شویم؟

وی افزود: از این به بعد، لایحه‌های خیریه‌ها که به صحن آورده می‌شود حق تبعیض نداریم. اما این مجموعه با انجمن خیریه‌ی مهرانه قابل قیاس نبوده و صد درصد فعالیت مهرانه با کمک خیرین انجام می‌گیرد، به‌طوری‌که یک خانم که خود مددجوی کمیته امداد بود چندین سال پیش اسباب و اساس خود را که چیزی هم نبود وصیت کرده بود که بعد از فوت وقف مهرانه شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: مهرانه با کمک تمام خیرین فعالیت می‌کند. تبعیض چیز خوبی نیست. اینکه در خصوص یک موسسه موضع می‌گیریم، بنده کاری با پژواک ندارم چرا که فعالیت آن‌ها نیز با نیت خیر انجام می‌گیرد. بنده صرفاً با موضوع تبعیض مخالف هستم.

محمدحسن اسوتچی در خاتمه توضیح داد: لایحه‌ هیئت جان‌نثاران آمد. کسانی که در شورای چهارم بودند، جریمه و عوارضی بود که ۸۰۰ میلیون بدهی داشتند که ۶۰۰ میلیون از این میزان هبه شد و ۲۰۰ میلیون از آن باقی ماند و گفته شد که به شرطی ۶۰۰ میلیون را تخفیف می‌دهیم که ۲۰۰ میلیون از این بدهی پرداخت شود. این مجموعه این مقدار را نیز پرداخت نکرده و دوباره این لایحه در شورای دوره‌ی ششم به صحن آورده شد که این مبلغ ۵۰۰ میلیون شده بود که باز هم پیشنهاد داده شد این مبلغ گرفته نشود. به همین دلیل این لایحه رد شد.

شهرداری فراتر از وظایف قانونی خود در طرح تفصیلی عمل کرده است

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز با بیان اینکه شهرداری فراتر از وظایف قانونی خود در طرح تفصیلی عمل کرده است، گفت: ضرورت دارد دیگر ارگان‌های دخیل در طرح تفصیلی نیز به وظایف قانونی خود عمل کنند.

محمد عزتی در دویست و بیست و هفتمین جلسه شورا در خصوص طرح تفصیلی جدید شهر تبریز اظهار کرد: شهرداری تبریز بر اساس اختیارات خود در تهیه طرح تفصیلی جامع تبریز همکاری کرده و در این راستا بزرگ‌ترین بانک اطلاعاتی شهرسازی در شهرداری تبریز جمع‌آوری شد.

وی اظهار کرد: با تامین مالی ۵ میلیارد تومان نقشه تبریز بروز رسانی شد و برای تهیه طرح تفصیلی نهایی، نقشه‌های به‌روز شده به مشاور تهیه طرح تفصیلی جامع تبریز ارائه شد.

تحویل بانک اطلاعاتی مصوبات کمیسیون ماده پنج از دهه پنجاه تا امروز به مشاور طرح ازدیگر اقدامات شاخص شهرداری تبریز بود که محمد عزتی در این جلسه به آن اشاره کرد.

معاون شهردار تبریز با اشاره به اینکه آقای میرعلی اصغر نساج به عنوان مدیر راهبری طرح تفصیلی معرفی شده تا هماهنگی های مورد نیاز در مناطق را انجام دهد، تصریح کرد: شهرداری به وظایف قانونی خود و حتی فراتر از آن در قبال تهیه طرح تفصیلی عمل کرده است.

محمد عزتی همچنین ادامه داد: شهر تبریز از نظر تهیه طرح‌های تفصیلی به‌روز بوده و با تهیه سومین طرح تفصیلی پا به پای دیگر کلانشهرها در این حوزه فعالیت ها انجام می‌شود.

وی همچنین به تهیه طرح‌های موضعی که هر سال تهیه می‌شود، اشاره کرد و گفت: طرح موضعی ارتش و خاوران زیرمجموعه کوچکی از طرح تفصیلی تبریز هستند.

عزتی تأکید کرد: شهرداری در راستای عمل به وظایف خود در خصوص طرح تفصیلی، با ایجاد معابر، فضای سبز و ایجاد کاربری های عمومی اقدامات زیادی انجام داده است و ضرورت دارد، دیگر ارگان های دخیل نیز به وظایف خود عمل کنند.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز در پایان سخنان خود در این جلسه خاطرنشان کرد: مشکلاتی در تملک املاک شهرداری تبریز در ارتباط با سایر دستگاه‌ها اجرایی وجود دارد و با حضور مسئولان استانداری و نهادهای مرتبط می توان، طرح تفصیلی را بهتر راهبری کرد.

 طراحی تبریز به شهری مدرن با امکانات رفاهی و گردشگری متعدد

شهردار تبریز بر عزم جدی مدیریت شهری تبریز برای ادامه راه توسعه و پیشرفت تاکید کرد و افزود: تلاش ما این است تبریز را به شهری مدرن، با امکانات رفاهی و گردشگری متعدد تبدیل کنیم و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود.

یعقوب هوشیار در جریان برگزاری دویست و بیست و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به پروژه‌های عمرانی و اقدامات کلان در این شهر، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و استفاده بهینه از منابع شهری تاکید کرد.

وی در ابتدای سخنان خود به اجرای مفاد برنامه راهبردی عملیاتی پنج‌ساله اول و دوم شهرداری اشاره کرد و گفت: برنامه‌های پنج‌ساله که بر مبنای نیازهای کلان شهری و توسعه پایدار تبریز تدوین شده است، توانسته‌ در سال‌های گذشته در حوزه‌های مختلف عمرانی، خدماتی و فرهنگی دستاوردهای چشمگیری به همراه داشته باشد.

 وی افزود: این برنامه‌ها در پیگیری اهداف کلان خود، همواره به اجرای پروژه‌هایی با کارکردهای مختلف اجتماعی و عمرانی پرداخته‌ و این روند با دقت و نظارت مستمر ادامه خواهد داشت.

 شهردار تبریز در ادامه از پیشنهاد خود برای برگزاری جلسه‌ای پیش از فصل بودجه در باغ موزه دفاع مقدس تبریز خبر داد.

وی در این رابطه توضیح داد: با توجه به ظرفیت‌های بی‌نظیری که در باغ موزه دفاع مقدس تبریز وجود دارد، به نظر می‌رسد برگزاری جلسه‌ای با حضور اعضای شورا، استاندار آذربایجان شرقی، نمایندگان تبریز اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مرتبط، می‌تواند منجر به بهره‌برداری بیشتر و بهینه از این مجموعه شود.

 هوشیار افزود: باغ موزه دفاع مقدس تبریز به عنوان یک مقصد گردشگری می‌تواند نقش مهمی در جذب توریست ایفا کند. در حال حاضر بیش از ۳۰ میلیارد تومان در این مجموعه هزینه شده است.

وی اضافه کرد: از جمله این اقدامات انجام شده در باغ موزه دفاع مقدس می‌توان به اجرای مخزن بتنی، روشنایی فاز اول و دوم، ساخت میله پرچم، دیوار سنگی، زیرسازی راه‌های دسترسی، آسفالت‌ریزی و کف‌سازی اشاره کرد.

 وی ادامه داد: ما در این مجموعه به مرحله‌ای رسیده‌ایم که می‌توانیم ظرفیت‌های آن را به مردم، دانشجویان و دانش‌آموزان معرفی کنیم و از این فرصت برای آگاه‌سازی بیشتر شهروندان استفاده کنیم.

انتهای پیام

 شهردار تبریز همچنین به ضرورت اجرای دقیق و به موقع برنامه‌ها و بودجه سال جاری اشاره کرد و گفت: برای تحقق اهداف برنامه‌های پنج‌ساله، اجرای بودجه سال جاری از اهمیت بالایی برخوردار است. همه ارگان‌ها و بخش‌های شهرداری باید در راستای تحقق این اهداف، همکاری لازم را داشته باشند و به محض تصویب بودجه، اقدامات اجرایی به سرعت آغاز شود.

 وی تاکید کرد: اجرای دقیق و به موقع بودجه به معنای تحقق پروژه‌ها و بهبود کیفیت خدمات شهری است. در غیر این صورت، ممکن است شهروندان از خدمات مورد انتظار بی‌بهره شده و پروژه‌های عمرانی با تاخیر مواجه شود.

در بخش دیگری از سخنان خود، یعقوب هوشیار به حمایت‌های شهرداری از انجمن‌ها و مجموعه‌های فعال در حوزه درمان اشاره کرد و گفت: شهرداری تبریز همواره از خیریه‌ها و مجموعه‌های درمانی حمایت می کند که یکی از این مجموعه‌ها، انجمن خیریه پژواک است که در زمینه خدمات رسانی به شهروندان نقش مهمی ایفا می‌کند.

وی با عنوان اینکه نگاه شهرداری، مشارکت در کار خیر است، ادامه داد: این مجموعه در حال حاضر به دنبال اختصاص زمینی از سوی شهرداری برای ساخت ساختمان و ارائه خدمات بیشتر به شهروندان است.

هوشیار با بیان اینکه یکی از اهداف شهرداری تبریز ارتقای کیفیت زندگی شهروندان از طریق حمایت از این مجموعه‌هاست، افزود: در این راستا، پیشنهاد شهرداری واگذاری اراضی از سوی شهرداری به این مجموعه‌ها است تا از آن‌ها برای ایجاد مراکز درمانی و خدماتی استفاده شود. به عنوان مثال، زمین ۳۱۰۰ مترمربعی از اراضی ارتش که می‌توانستیم آن را بفروشیم، می‌تواند در اختیار خیریه‌ها و انجمن‌های درمانی قرار گیرد تا از آن برای ارائه خدمات به شهروندان بهره‌برداری کنند.

 شهردار تبریز در ادامه به مشکلات پروژه‌های کلان شهری در گذشته اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته، بیش از ۷۰ پروژه بزرگ در تبریز به دلیل مشکلات مختلف از جمله مسائل مالی و حقوقی به بن‌بست خورده بود. اما با پیگیری‌های مستمر و انجام مذاکرات لازم، بسیاری از این پروژه‌ها به مرحله اجرایی رسیدند و مشکلات آن‌ها رفع شده است.

یعقوب هوشیار در خصوص مسائل حقوقی و تملک اراضی در تبریز نیز توضیح داد و افزود: یکی از بزرگترین گره‌های موجود در پروژه‌های تبریز، مسائل حقوقی و مشکلات تملک اراضی بود. در حال حاضر، در خصوص یکی از اراضی مهم که شهرداری اخیراً سند آن را اخذ کرده است، مذاکراتی با شورای عالی شهرسازی صورت گرفته و قرار است این زمین به طور رسمی به شهرداری واگذار شود.

 شهردار تبریز در این خصوص بیان کرد: با این اقدامات، بسیاری از موانع موجود در راه اجرای پروژه‌های بزرگ شهری رفع خواهد شد و شهرداری می‌تواند با استفاده از این اراضی، طرح‌های توسعه‌ای و عمرانی خود را به پیش ببرد.

گفتنی است در ادامه این جلسه لایحه شهرداری تبریز در خصوص تجویز بروزسانی مبالغ پرداختی شرکت شهرسازی و خانه سازی باغمیشه در سنوات گذشته برای پروژه مسکونی این شرکت در ائل گولی بر اساس شاخص تورم بانک مرکزی از دیگر دستور جلسات امروز شورا بود که در نهایت با اکثریت آرا به تصویب اعضای شورای اسلامی رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha