اولین نشست از سلسله نشستهای علمی مسئولیت اجتماعی، دانشگاه و صنعت چوب و مبلمان کشور در حوزه خوشه مبل و منبت ملایر با حضور دانشجویان، اعضای هیئت علمی دانشگاههای تهران و ملایر، اعضای اتحادیه درودگران مبل و منبت ملایر، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان و مدیران بخش صنعت هفتم دی ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه ملایر در محورهای استانداردسازی، برندسازی و صادرات مبلمان برگزار شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، حاضرین در این نشست درخواستهای خود را به شرح ذیل از مسئولین دولت محترم جمهوری اسلامی ایران و نهادهای متولی اعلام کردند:
در حال حاضر برخی افراد سودجو و یا ناآگاه اقدام به واردات چوب بی کیفیت به کشور میکنند. کمبود مواد اولیه چوبی با کیفیت در کشور تاثیر منفی بر فرایندها، بهره وری و کیفیت تولید مبلمان دارد. ضروری است صرفا به موضوع قرنطینه و گواهی بهداشت چوبهای وارداتی اکتفا نشده و بر کیفیت و درجه چوبهای وارداتی و قیمت فروش متناسب با درجه کیفی آنها نیز نظارت شود.
با توجه به پتانسیل ارزآوری بسیار بالای صنعت مبلمان، متاسفانه هنوز سهم صادرات مبلمان ایران حتی به برخی کشورهای همسایه مانند عراق بسیار جزئی است و دیگر کشورها مانند ترکیه عمده بازار هدف صادراتی مبلمان این کشورها را در اختیار خود گرفتهاند. ضروری است اقدامات حمایتی توسط نهادهای متولی مانند انجمنها، اتحادیهها، اتاقهای بازرگانی از طریق سفارتخانهها و کنسولگریها و یا تشکیل کارگروه صادراتی صورت گیرد.
متاسفانه به دلیل عدم وجود استانداردهای الزام آور برای مبلمان خانگی، تشخیص مبلمان با کیفیت از مبلمان بی کیفیت برای اغلب مصرف کنندگان غیرممکن است. به منظور رعایت حقوق مصرف کنندگان و نیز تولیدکنندگان برتر کشور، ضروری است مشابه سایر لوازم مصرفی خانگی نسبت به شناسنامه دار کردن محصولات مبلمان و درجه بندی کیفی و استانداردسازی آن اقدامات مقتضی صورت پذیرد. در این خصوص، ضروری است نسبت به راه اندازی آزمایشگاه ملی مبلمان در کشور اقدام شود.
نشستهای تخصصی بعدی به صورت چالش محور و چابک با هدف کمک به رفع مشکلات صنعت چوب و مبلمان کشور برگزار خواهد شد. نتایج اقدامات صورت گرفته در خصوص موارد مذکور در اولین نشست، در نشستهای بعدی پیگیری و گزارش خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات