«سارا صفری» محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام امروز یکشنبه ۹ دیماه ۱۴۰۳، در این کارگاه آموزشی اظهار کرد: شیوههای کشاورزی سنتی بهمقدار زیادی برای کره زمین مضر بوده و باعث جنگلزدایی و تخریب خاک میشوند، کمبود منابع آب شیرین نیز بهطور قابل توجهی تولید مواد غذایی را با شیوههای کشاورزی مرسوم محدود میکند، بنابراین نیاز به بررسی روشهای جدید تولید مواد غذایی با هدف افزایش عملکرد قابل دستیابی از کشاورزی در وسعت محدود، بسیار مهم خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: باید روشهای سنتی کشاورزی را کمتر کرده و راههای بهتری برای تولید غذا پیدا کرد، یکی از روشها کشاورزی عمودی است که با پیشرفت تکنولوژی، پتانسیل کمک به تولید و مصرف پایدار مواد غذایی را دارد و برای تحقق هدف توسعه پایدار مناسب است.
صفری افزود: این سیستم یک روش کشاورزی مدرن از محصولات در حال رشد، به صورت عمودی و در یک محیط داخلی محافظت شده است، که عمدتاً از سیستم کشت هیدروپونیک یا ایروپونیک بهره میبرد.
محقق مرکز تحقیقات توضیح داد: کشاورزی عمودی مزایای بالقوه متعددی، از جمله استفاده کارآمدتر از فضا، کاهش مصرف آب، زمان رشد کوتاهتر، کاهش نیاز به سموم و علفکشها و محافظت در برابر آب و هوای شدید را ارائه میدهد. از آنجایی که مزارع عمودی را میتوان به طور عملی در هر جایی، حتی در زیر زمین راهاندازی کرد، بنابراین زنجیره تأمین مواد غذایی کوتاه شده و محصولات محلی تازه و مغذی در تمام طول سال فراهم میشود. در حالی که مفهوم کشاورزی عمودی جذاب است، چالشهایی برای تولید موثر محصولات غذایی در مقیاس بزرگ وجود دارد که باید بر آنها غلبه کرد.
این مدرس هم چنین به اهمیت کشاورزی عمودی، تاریخچه آن و شرکتهای موفق در این عرصه در سطح جهان و همچنین انواع مختلف کشت عمودی و چالشهای موجود برای گسترش این شیوه پرداخت.
نظرات