صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز برداشت محصول نیشکر در سطح مزارع استان گیلان، اظهار کرد: همه ساله ۳۰ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت گیاه نیشکر می رود.
وی شهرستان های صومعه سرا و لنگرود را قطب تولید نیشکر در استان گیلان برشمرد و افزود: کشت این محصول در استان از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می شود و آذرماه زمان برداشت آن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در کاشت، داشت و برداشت این محصول هیچگونه سم و کودی توسط نیشکرکاران استان استفاده نمی شود، عنوان کرد: شکر سیاه تولید شده از این محصول، از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می شود؛ روش پخت نیشکر به صورت سنتی و در کارگاه های محلی انجام می پذیرد که ۲۰ کارگاه سنتی در سطح استان در زمینه فرآوری محصول نیشکر مشغول به کار هستند.
محمدی با اشاره به برداشت هزار و ۲۰۰ کیلوگرم شکر خشک در هر هکتار، گفت: ارزش اقتصادی محصول تولیدی نیشکر در سال جاری ۱۲۶ میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه نیشکرکاران استان از نیشکرهای برداشت شده شکر سیاه، دوشاب و کف شکر تولید میکنند، یادآور شد: نیشکر محلی گیلان دارای کیفیت مطلوبی است و همه ساله توسط کشاورزان نیشکرکار صومعه سرایی کشت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان قیمت هر کیلوگرم شکر خشک استحصالی را ۳۵۰ هزار تومان دانست و ادامه داد: با توجه به ارزش اقتصادی محصول تولیدی و وجود کارگاه های سنتی فرآوری، کشت این محصول در زمین های کوچک و پراکنده روستایی مد نظر کشاورزان قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات