مجید سپهوند در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ضرورت اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری در لرستان، اظهار کرد: با توجه به شرایط استان لرستان و شیب بالایی که دارد، هر ساله پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری با هدف جلوگیری از سیلاب، ذخیره آب و جلوگیری از فرسایش زمین اجرا میشود.
وی افزود: امسال ۶ پروژه آبخیزداری و آبخوانداری با اعتباری بالغبر ۷ میلیارد تومان در شهرهای استان اجرا شد و ۱۹ پروژه دیگر در حال مناقصه است که با اعتباری حدود ۵۰ میلیارد تومان اجرا میشوند.
معاون ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: اجرای عملیات آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از سیل، ذخیره آب و تغذیه سفره زیرزمینی، در راستای اشتغال و درآمد روستائیان هم اثرگذار است، از همین رو تلاش شده تا این پروژهها اجرا شوند.
سپهوند بیان کرد: طی پنج سال اخیر حداقل ۱۷ تا ۷۰ پروژه در سطحی حدود ۴۱۸ هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در استان انجام شده است که بیش از ۴۸ درصد از این عملیات در سنوات اخیر و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی انجام شده است.
وی با اشاره به آثار و نتایج اجرای پروژههای آبخیزداری در لرستان، گفت: با این پروژهها دبی پیک سیلابی در حوزه آبخیز شمال خرمآباد ۱۵ درصد و در چمانجیر ۶ درصد کاهش یافته است.
این مسئول گفت: در حوزههایی که عملیات پخش سیلاب و تغذیه مصنوعی در آنها انجام شده، باعث کاهش ۳۰ درصدی سیلاب جریان آبراهه شده است.
معاون ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان یادآور شد: حجم رواناب مدیریت شده توسط عملیات آبخیزداری و آبخوانداری درسطح استان ۲ میلیارد مترمکعب است، همچنین ۲۰ میلیون مترمکعب از رواناب استان به عنوان سفرههای زیرزمینی ذخیره میشود.
انتهای پیام
نظرات