محسن داوری امروز ۸ دیماه، در مراسم «تکریم و معارفه سرپرست معاونت استانداری و فرمانداری شهرستان مشهد مقدس»، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جبهه مقاومت، اظهار کرد: آخرین روزهای دیماه ۱۴۰۰ به اینجانب نوکری زائرین و مجاورین در شهر امام مهربانیها تکلیف شد. زمانی بود که شیوع ویروس کرونا امان مردم عزیز را بریده بود، تبعات و آثار این بیماری مشکلات عدیده معیشتی، اقتصادی، فرهنگی و همچنین نابسامانی در بخشهای آموزشی، کار و اشتغال و تردد مسافرین را سبب شده بود.
وی افزود: همچنین خشکسالیهای پیدرپی، چرخه تولید در کشاورزی و دامداری را مختل کرده و از سوی دیگر کلانشهر مشهد مقدس را در آستانه بحران کمبود آب شرب قرار داده بود. ناترازیهای بخشهای مختلف تقریباً در همه حوزهها به خصوص صنعت و بازار مردم را رنج میداد. پس باید کمر همت میبستیم و بدون هرگونه اتلاف وقت و بهانهای، چارهای میاندیشیدیم و راهحل مناسب پیدا میکردیم. تنها راه پیشرو توکل به خدا و مدد گرفتن از امام رضا و به صحنه آوردن مردم بود. این تجربهای است که سالهای متمادی پس از انقلاب نیز داشتیم.
فرماندار سابق شهر مشهد بیان کرد: اولین اولویت ما انسجامسازی و برگرداندن سرمایه اجتماعی، یعنی قدرت مردمی بود. کمکهای مردمی از اقشار مختلف و مشورت از طریق برگزاری جلسههای کارگاهی و برگزاری اتاق فکر با دانشگاهیان عزیز بسیار به ما یاری رساند. تشکلهای مردمی، احزاب سیاسی، بانوان، اصناف و صنعتگران، جامعه کارگران، جوانان، روحانیون، ورزشکاران، فرهنگیان، هنرمندان و اصحاب رسانه همه کمکهای بسیاری به ما کردند و انسجامی وصفناپذیر در شهرستان ایجاد شد.
داوری اضافه کرد: علیرغم اینکه در این ۳ سال بحرانها و مشکلات زیادی پیش آمد، ولی این مردم بودند که پای کار آمدند و در حل مسائل کمکهای بینظیری کردند. در ۱۰۰ مسجد نشستیم و با حوصله و چهره به چهره با مردم عزیز گفتوگو کردیم و مصائب را شنیدیم و حدود ۵۰۰ مسئله اساسی مردم که آنان را رنج میداد و فقط مردم آنها را لمس میکردند، شناسایی کردیم و با همافزایی و تقسیم کار و زمانبندی دقیق درصدد رفع آن برآمدیم.
وی ادامه داد: در ۲۲ شاخص مهم، مشهد از متوسط استان پایینتر بود و در چهار شاخص سرانه فضای آموزشی، بهداشتی، ورزشی و تامین آب فاصله بسیار با متوسط استان داشت و در آستانه بحران بود که الحمدالله با پای کار آمدن مردم و خیرین و تلاشها برای تامین زمین و منابع مالی موفق شدیم با طرح "هر سهشنبه یک مدرسه"، در مدت یک سال و دو ماه، ۷۰۰ کلاس درس افتتاح کنیم و در حال حاضر حدود ۱۰۰۰کلاس درس در مرحله احداث است و همچنان میتواند این روند تا پایان سال ۱۴۰۴ ادامه داشته باشد.
فرماندار سابق مشهد افزود: به علاوه افتتاح هر هفته یک مرکز بهداشت یا درمانگاه، پروژه بزرگ بیمارستان ۵۶۰ تختخوابی حاشیه شهر که به زودی بخش اورژانس آن افتتاح خواهد شد و دهها پروژه بهداشتی و درمانی که در اقصی نقاط شهرستان در حال ساخت است نیز از اقدامات انجامشده برای جبران کمبود سرانه درمانی است. فعالسازی پروژه برزمینمانده استادیوم ثامن، افتتاح چندین زمین چمن، سالن ورزشی و استخر و چندین پروژه در حال ساخت نیز سرانه ورزشی مشهد را متحول کرده است.
داوری عنوان کرد: بحران آب ممکن بود در کلانشهر مشهد منجر به جیرهبندی آب شود، اما با ایجاد قرارگاه پایش آب و برگزاری جلسات منظم هفتگی، برنامهریزی مناسبی صورت گرفت و راهکارهای میانمدت و درازمدت در نظر گرفته شد تا در آینده نیز از بحرانهای احتمالی مصون بمانیم.
وی با اشاره به مشکلات مشهد و استان در حوزه راه و حملونقل، اظهار کرد: در این راستا تلاش در جهت عملیاتی شدن قطار سریعالسیر تهران-مشهد، پیگیری و کمک در طراحی و اجرای شهرک فرودگاهی، برنامهریزی و پیگیری جهت تجهیز و نوسازی ناوگان حملونقل زمینی و هوایی، رسیدگی به راهها و روکش ۱۲۰ کیلومتر آسفالت راههای منتهی به مشهد، احداث و بهسازی جادههای اصلی و احداث حدود ۲۰۰ کیلومتر جاده روستایی صورت گرفت.
فرماندار سابق شهر مشهد با بیان اینکه توجه به روستاها و توسعه زیرساختهایی چون آب، برق و گاز، ارتباطات و معیشت و مسکن روستائیان نیز از دیگر اولویتهای این ۳سال بود، گفت: در این راستا بازبینی طرحهای هادی روستایی، آسفالت و زیرسازی و جدولکشی ۹۰۰ هزار متر مربع در ۱۸۵ روستا، توجه به موضوع آبرسانی در روستاها با تامین آب و ایجاد شبکه آبرسانی و نوسازی شبکههای قدیمی و تقلیل آبرسانی تانکری به یکسوم نسبت به سال ۱۴۰۰، بهرهمندی از نعمت گاز در ۹۹ درصد مناطق روستایی و شهری شهرستان از اقدامات انجامشده در این زمینه است. هفت روستا به زودی از گاز بهرهمند خواهند شد و فقط دو یا سه روستا از این نعمت بهرهمند نیستند.
داوری با اشاره به تلاشهای انجامشده برای رفع مشکلات ارتباطی و مخابراتی، بیان کرد: توجه ویژه به حاشیه شهر از برنامههای اساسی این دوران بود که با ایجاد و فعالسازی ستاد بازآفرینی شهرستان، طرح تثبیت حاشیه شهر مشهد مقدس و ایجاد تغییراتی در حوزه تقسیمات کشوری از طریق ایجاد شهرها و بخشهای جدید و حوزههای متولی جهت ساماندهی حاشیه شهر از طریق مسئلهشناسی، اولویتبندی و اجرای آن در ۶۶ محله و تنظیم تفاهمنامهها با دستگاههای اجرایی جهت رفع مسائل و توانمندسازی حاشیه شهر با تدوین ۲۰۴ پروژه انجام شد.
وی اضافه کرد: توجه به مدیریت شهری در شهرهای شهرستان مشهد مقدس اولویت بعدی بود که از طریق شناسایی مسائل، ایجاد ارتباط نزدیک با مدیریت شهری و شوراها و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی به توفیقات خوبی دست یافت. تشکیل جلسات برای نظارت بر اجرای قوانین، توجه به نیازهای مردمی و رفع موانع، روند خدمترسانی را تسهیل کرد. تلاشهای زیادی نیز در جهت پیشرفت هرچه بیشتر پروژههای مهم قطار شهری، اتوبوسرانی، آسفالت معابر، ایجاد دسترسیهای جدید و بازگشایی معابر انجام شد.
فرماندار سابق شهر مشهد عنوان کرد: ایجاد میز خدمت برای صنایع و حضور هفتگی در مراکز تولید نیز یکی از فرصتهایی بود که منجر به ایجاد امید در راستای حل مشکلات صنعت شد. در نشست با تشکلها و دانشگاهیان بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی بررسی و علتیابی شد. یکی از نتایج این نشستها این بود که توانستیم در کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال به رتبه اول برسیم.
داوری با بیان اینکه مشهد به عنوان پایتخت معنوی کشور همیشه خاستگاه طمع دشمنان و مزدوران در جهت ناامنی بوده است، افزود: برنامهریزی، مشورت و انسجام و نگاه پیشگیرانه و پیشدستانه اعضای محترم شورای تامین با اشراف کامل به مسائل و مباحث امنیتی، از خارج مرزها تا قلب شهرستان یعنی حرم مطهر این کلانشهر مذهبی جهان را به یک الگو تبدیل کرده است. باوجود اجتماعات بزرگ مناسبتی و حضور گسترده عاشقان حضرت از اقصی نقاط جهان در مشهد، هیچ گاه با مشکلات امنیتی خاصی مواجه نشدهایم.
وی با تاکید بر اینکه نمیتوان دشمن را کوچک شمرد و همواره باید هوشیار باشیم، گفت: باوجود اینکه مشارکت در انتخابات در سالهای قبل مستمراً منفی بود و در انتخابات اخیر در اقصی نقاط کشور به خصوص در کلانشهرها میزان مشارکت مردم پایینتر از دورههای مشابه قبل بود، در شهرستان مشهد مقدس در انتخابات مجلس نسبت به سال ۹۸، ۷ درصد و در انتخاب ریاست جمهوری نسبت به سال ۱۴۰۰ ،۱۴ درصد مشارکت رشد داشته است.
انتهای پیام
نظرات