پریسا قاسمی در گفت وگو با ایسنا گفت: نقص شنوایی، نوعی معلولیت پنهان و یکی از شایعترین ناهنجاریهای بدو تولد محسوب شده که برنامههای غربالگری، مؤثرترین راه برای شناسایی زودهنگام ابتلا به آسیبهای شنوایی در میان نوزادان است.
قاسمی افزود: بسیاری از والدین به دلایلی نظیر فقدان نمود ظاهری آن در کودک، ناآشنا بودن والدین با علائم اولیه آن، عدم اطلاع از خدمات موجود و دانش ناکافی متخصصین درباره میزان شیوع و عوارض بسیار جدی آنکه با تأخیر زیاد شناسایی میشود، باعث بروز اثرات منفی جدی بر روند رشد گفتار، زبان و شناخت کودک خواهند شد.
مسئول واحد بیماریهای غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم افزود: از سال ۱۴۰۲تاکنون ۱۷۰۰ تست غربالگری برای تمامی متولدین انجام شده و در این خصوص، پوشش غربالگری شنوایی در شهرستان جم صد درصد است.
وی افزود: در میان نوزادان غربال شده، ۶ نوزاد مشکوک به کم شنوایی شناسایی شد که همگی به مرحله تشخیصی ارجاع شده که نهایتا ۵ مورد سالم و یک نوزاد جهت مداخله درمانی تا قبل از ۶ ماهگی ارجاع شده که درصد نوزادان ارجاع شده با تشخیص قطعی کم شنوایی به سطح مداخلههای درمانی توانبخشی، ۱۰۰ درصد است.
انتهای پیام
نظرات