به گزارش ایسنا، در هفتم آذر ماه گروههای مخالف مسلح حملات گستردهای را علیه مواضع ارتش سوریه در استانهای حلب و ادلب آغاز کردند. سپس آنها در شامگاه ۱۶ آذر ماه حلب، حماه، درعا و حمص را تصرف کردند و در ۱۷ آذر وارد دمشق شدند که توسط واحدهایی از نیروهای دولتی سوریه رها شده بود؛ وقایعی که منجر به سقوط دولت «بشار اسد» شد و پس از این اتفاق، او به همراه همسرش به مسکو، پایتخت روسیه پناه بردند.
روزنامه «یدیعوت آحارنوت» در گزارشی با اشاره به تبادل پیامها میان رژیم صهیونیستی با دولت سوریه که این روزنامه مدعی است برای سالها و به صورت مخفیانه ادامه داشته ، مینویسد: «اسرائیل یک بار در سال ۲۰۱۹ دیداری را میان یوسی کوهن، رئیس وقت موساد با بشار اسد در کاخ کرملین ترتیب داد تا از این طریق بتواند دمشق را از تهران و حزبالله جدا کند اما بشار اسد دقایق آخر از شرکت در این جلسه خودداری کرد؛ جلسهای که احتمال میرود با همکاری ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ترتیب داده شده بود. با این حال، محاسبات اسد نامشخص بود.»
این روزنامه عبری در ادامه این گزارش میافزاید: «نیروهای ارتش اسرائیل با مقامات عالیرتبه سوری به دلیل حضور فزاینده ایران، حزبالله و حماس در سوریه از زمان آغاز جنگ داخلی این کشور در سال ۲۰۱۱، از طریق پیامرسان واتساپ در ارتباط بودهاند.»
در قسمتی از این گزارش با اشاره به این پیامهای ارسالی در واتساپ آمده است: «این پیامها توسط یک واحد اطلاعاتی ارتش اسرائیل که در آن شخصی به نام "موسی" آنها را ارسال میکرده، به مقامات سوریه هشدار داده شده که انتقال تسلیحات ایران به حزبالله را متوقف کنند و آنها را در مورد حملات اسرائیل علیه این محمولهها در جریان قرار دهند».
همچنین ادعا شده که «موسی مستقیما به اعضای حلقه داخلی اسد، از جمله وزیر دفاع او علی محمود عباس پیامها را ارسال کرده است.»
یدیعوت آحارونوت ادعا میکند که تماس میان رژیم صهیونیستی با اسد که با «میانجیگری روسیه» انجام شده، تا همین چند روز پیش از سقوط دولت او ادامه داشته است؛ واقعهای که واحد جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را «غافلگیر» کرد.
این رسانه صهیونیستی همچنین گزارش میدهد: «اسرائیل به دنبال آن بود که به اسد توافقی را پیشنهاد کند که تحریمهای بینالمللی علیه رژیم او را در ازای ممانعت از ارسال تسلیحات ایران به حزبالله کاهش دهد. با این حال، مشخص نیست که آیا اسرائیل برای ارائه چنین پیشنهادی اختیار لازم را داشته یا خیر زیرا حذف تحریمها مستلزم تایید کنگره آمریکاست که ظاهرا تا حد زیادی با این اقدام مخالف است.»
پرینت پیامهای واتساپ «موسی» به افراد نزدیک به بشار اسد در جریان یورش مخالفان اسد به مقر اطلاعاتی این رئیسجمهور سابق منتشر شده است. م
مخالفان مسلح اسد این پیامها را بهعنوان «شواهدی دال بر توطئه اسرائیل و روسیه علیه اسد» تلقی کردهاند.
پیامهای ارسالشده نشان میدهد موسی، مقامات سوری را درباره حملات رژیم صهیونیستی علیه اهداف همسو با ایران در سوریه بهروزرسانی و تهدید کرده در صورتی که «دمشق در قطع روابط خود با حزبالله و بقیه شبکههای منطقهای محور مقاومت شکست بخورد، بهای آن را خواهد پرداخت».
یدیعوت آحارونوت با استناد به پیامی که تاریخ آن به ۲۹ مه ۲۰۲۳ (۸ خرداد ۱۴۰۲) مربوط میشود، در این گزارش مینویسد: موسی به وزیر دفاع سوریه هشدار داد که ما حضور «حاج هاشم» با اسم مستعار «منیر علی نعیم» و افرادش را به عنوان رئیس عملیات حزبالله در بلندیهای جولان سوریه در مرز با اسرائیل برنمیتابیم و با آن موافقت نمیکنیم.
در ادامه این پیام آمده است: «همکاری با حزبالله به ارتش سوریه و مردم آن آسیب میزند و شما هزینه آن را خواهید پرداخت. هر گونه حمایت شما از محور مقاومت و حزبالله که به ما آسیب برساند، با پاسخ سخت مواجه خواهد شد.»
موسی همچنین در پیام دیگری در تاریخ ۸ ژوئن ۲۰۲۳ (۱۸ خرداد ۱۴۰۲)، تهدید به اقدام علیه انتقال تسلیحات ایران کرد و این اقدام او پس از فرود هشت فروند هواپیما، که موسی با شماره دُم آنها را شناسایی کرد، انجام شد و «این هواپیماها طی ۲ هفته در پایگاه هوایی حمیمیم سوریه از ایران به زمین نشستند».
او با اتهامزنی به ایران گفت: «این همکاری انتقال تسلیحات میان شما و ایرانیها شکل گرفته است.»
موسی در پیام بعدی گفت: «ما متوجه شدیم که از ۶ ژوئیه، هواپیماهای جنگنده ایلیوشین ۳۶ تیپ ۲۹ نیروی هوایی سوریه فرود در حمیمیم و تحویل تسلیحات به حزبالله و نیروی قدس ایران را متوقف کردهاند. به عنوان افرادی که مسئول توقف این پروازها هستید، باید بدانید که از درگیری نامطلوب هم برای اسرائیل و هم برای سوریه جلوگیری کردهاید.»
روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از یک مقام امنیتی صهیونیستی مینویسد: «مکاتبات با اسد چهار هدف را دنبال کرد؛ اثبات به معتمدان اسد که اسرائیل مشکلی برای دسترسی به تلفنهای خصوصی آنها ندارد. دوم اینکه به سوریه نشان دهیم آنها هیچ شانسی برای پنهان کردن چیزی از ما ندارند. سوم به آنها نشان دهیم که عملیات اسرائیل در سوریه خودسرانه نبوده، بلکه دقیق بوده است و در نهایت به تهدید اقدامات بیشتر متوسل شویم.»
این روزنامه عبری در پایان این گزارش با اشاره به نقش آمریکا در انتقال این پیامها میافزاید: «واشنگتن همچنین به اسرائیل در انتقال پیامها به اسد کمک کرد. ایالات متحده از طریق عمان و امارات با اسد ارتباط برقرار کرده است. همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس در خارج کردن سوریه از حوزه نفوذ ایران علاقه خاصی داشتند.»
انتهای پیام
نظرات