حجتالاسلاموالمسلمین عیسی عیسیزاده، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در گفتوگو با ایسنا، مهمترین و اساسیترین شاخصه یک سرباز واقعی وطن را اخلاص دانست و گفت: اخلاص به این معنا که در تمام فعالیتها، جهادها و تلاشها، نیت رضای خدا باشد نه اینکه کارها برای دستیابی به مقامهای بالاتر، تعریف و تمجید و شهرت پیدا کردن باشد.
وی افزود: یکی از مهمترین و برجستهترین خصوصیت شخصیتی سردار حاج قاسم سلیمانی، سرباز فداکار ولایت، خلوص بود؛ یکی از افراد رسانهای، از ایشان اجازه خواسته بودند، کتابی را درباره زندگی و فعالیتهای ایشان بنویسد تا دیگران استفاده کنند و درسی برای جوانها و نوجوانها باشد اما سردار سلیمانی حاضر نشد و گفت: اگر کاری انجام دادم، برای رضای خدا بوده است.
عیسیزاده دومین شاخصه سرباز واقعی نظام جمهوری اسلامی ایران را توسل و عشق به اهلبیت(ع) معرفی کرد و گفت: یک انسان مومن، خودش را هیچوقت در محضر خدا والا و بالا نمیداند. از همینرو مومن، دست توسل به دامن مقربان و ابرار الهی میزند و روی زمین، هیچ شخصیتی مثل اهلبیت(ع)، نزد خدا مقرب نیستند لذا توسل و تمسک به اهلبیت از دیگر شاخصههای یک سرباز واقعی کشور اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: با بررسی زندگی سردار سلیمانی، درمییابیم ایشان آنچنان متمسک به اهلبیت(ع) بود که هفتهای نبود که جلسه روضهای در خانه خودش برای اهلبیت(ع) نگرفته باشد و یا وقتیکه به وطن بازمیگشت، یکی از کارهای اساسی ایشان، خدمتگزاری در هیئتهای عزاداری بود. ایشان بارها و بارها در سخنرانیهای خود گفته بودند که در بسیاری از عملیاتها که کار گره میخورد، با توسل به اهلبیت(ع) میتوانستیم بر دشمن پیروز شده و غلبه کنیم.
وی اضافه کرد: سردار سلیمانی آنقدر در ولایتپذیری ذوب شده بود که اگر به وصیتنامه ایشان توجه کنیم یکی از نکات و محورهای بسیار مهم وصیتنامه ایشان، سفارش و توجه دادن دیگران به مسئله ولایتپذیری بود و این نشاندهنده دغدغه درونی این مرد، در رابطه با این است که یک سرباز واقعی باید ولایت پذیر باشد.
عیسیزاده شاخصه دیگر یک سرباز واقعی را دفاع از مظلومان عالم دانست و گفت: یک سرباز واقعی هر کجا که ببیند ظلمی بر کسی روا داشته میشود، باید بر دفاع از او برخیزد. با بررسی زندگی شهید سلیمانی درمییابیم که این سردار بزرگ اسلام، در دفاع از مظلومین عالم با تمام وجود برخواست و در این بین نگاه نکرد که این مظلوم شیعه است یا سنی و یا اینکه در کل چه مذهبی و چه ملیتی دارد.
وی تصریح کرد: شهید سلیمانی، هر کجا که احساس میکرد بر کسی ظلم میشود، قیام میکرد و با اطاعت از ولی خودش از مظلوم دفاع میکرد. بنابراین یک سرباز واقعی هیچوقت در مقابل ظلمی که بر مظلومین میرود، ساکت نمیماند. لذا درباره مظلومین فلسطین دیدیم که به بیان فرماندهان مقاومت، سردار سلیمانی با تمام وجود به آنها کمک میکرد و مشاوره میداد.
عیسیزاده افزود: یک سرباز واقعی نباید بترسد و باید شجاعانه در مقابل دشمن، قد علم کند همانطور که سردار سلیمانی نیز در مقابل دشمنان، در میدان نبرد، شجاعانه میجنگید آنهم در خط مقدم و اول جبهه. سردار سلیمانی اینگونه نبود که در پشت جبهه فرمان بدهد تا سربازان جنگ را پیش ببرند بلکه خودش نیز در همان خط مقدم حضور پیدا میکرد، دقیقاً همانجایی که دشمن نیز حضور داشت.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، اظهار کرد: یکی دیگر از شاخصههای سرباز واقعی وطن، سربازسازی است. یک سرباز واقعی نباید فقط به وجود خودش اکتفا کند بلکه باید برای نظام و ممکلت، نیرو بسازد ولو یک نفر، چون حفظ، حراست از دین، مملکت، ملت و در واقع امنیت کشور نیاز به نیرو دارد.
وی افزود: سردار شهید سلیمانی، با همین روحیه سربازسازی، تلاش کرد سربازان فداکاری را از کشورهای مختلف برای دفاع از مظلومین تربیت کند. امروزه شاهد هستیم که سربازان فلسطینی چطور در مقابل ظلم صهیونیست جهانی قد علم کرده و چگونه آنها را به زانو درآوردهاند. اینها همه از آن تفکر نیروسازی سردار شهید سلیمانی است.
عیسیزاده دیگر شاخصه سرباز واقعی را مبتکر و مُبدِع بودن وی دانست و گفت: سرباز واقعی باید ابتکاراتی را در سربازی به خرج دهد که دشمن را متحیر کند. ما وقتی به فعالیتهای جنگی سردار شهید سلیمانی نگاه میکنیم، میبینیم که با ابتکاراتی که در میدان علمیاتها نسبت به دشمن به خرج میداد، دشمن را متحیر کرده بود. از همینرو، با همین ابتکارات، تمام کسانی که در مقابل او بودند را به زانو درآورد. به خاطر همین ابتکار عمل ایشان در میدانهای گوناگون نبرد مبارزه با استکبار، آنها متوجه شدند که نمیتوانند با او مقابله کنند، و دست به ترور ناجوانمردانه سردار زدند.
وی ادامه داد: تهجد و راز و نیاز گفتن با پروردگار، از دیگر شاخصههای سرباز واقعی است. سربازی که با خدای خودش راز و نیاز کند و بتواند به این باور برسد که کسی که توکل به خدا کند، خدا برایش کافی است همانطور که خداوند در آیه ۳ سوره مبارکه طلاق میفرماید: «وَمَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ»، دیگر از هیچکس نمیترسد، این روحیه را میشود در استمرار راز و نیاز با پروردگار بدست آورد؛ سردار سلیمانی هم اینگونه بود و در نیمههای شب راز و نیاز را با پرودگار ترک نمیکرد. ایمان قوی او نتیجه تهجدها و راز و نیازهای شبانه وی بود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اضافه کرد: آخرین شاخصه سرباز نظام، این است که سرباز باید اهل زهد و قناعت باشد. اگر سرباز طماع دنیا باشد، نمیتواند در مقابل دشمن قد علم کند و با یک جذبه دنیایی خود و وطنش را میفروشد.
وی یادآور شد: با بررسی زندگی سردار شهید سلیمانی، میبینیم که هیچگونه وابستگی به دنیا نداشت با وجود اینکه میتوانست به واسطه ماموریتهای خارج از کشور، درآمد بیشتری کسب کند اما به حقوق معمولی خود اکتفا میکرد.
انتهای پیام
نظرات