حجتالاسلام سعید جزائی، در حاشیه بازدید از مجتمع دادگاههای صلح شهرستان اراک با اشاره به اهمیت بیان و تشریح وظایف دادگاههای صلح برای مردم، اظهار کرد: برای هر پرونده، دو ماه زمان در نظر گرفته شده است و اگر در شورای حل اختلاف کار به سازش رسید و اجرا داوطلبانه انجام شد، دیگر نیازی به پرداخت نیم عشر اجرایی نیست. در این صورت دیگر نیازی به وکیل نیست و نصف هزینه دادرسی به طرفین برگردانده شده و هزینهها کمتر میشود. اگر سازش هم اتفاق نیفتاد، قاضی در مورد پرونده، حکم صادر میکند.
وی در تشریح اقدامات انجام شده در این رابطه، گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته و بسیج امکانات از ابتدای مردادماه سال جاری تاکنون ۴۰ شعبه دادگاه صلح در استان مرکزی افتتاح شده است. از این تعداد ۱۶ شعبه در شهرستان اراک، هفت شعبه در شهرستان ساوه، چهار شعبه در شهرستان خمین، دو شعبه در شهرستان دلیجان، دو شعبه در شهرستان خنداب، دو شعبه در شهرستان زرندیه، دو شعبه در شهرستان محلات، یک شعبه در بخش زالیان، دو شعبه در شهرستان شازند، یک شعبه در شهرستان تفرش و یک شعبه در شهرستان فراهان تشکیل شده است.
حجتالاسلام جزائی در خصوص موضوعاتی که به دادگاههای صلح ارجاع میشود، اظهار کرد: دعاوی مالی تا سقف یک میلیارد ریال در صلاحیت دادگاههای صلح بوده و رئیس قوه قضاییه میتواند نصاب مذکور در این بند را هر سه سال یک بار با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام میشود، تعدیل کند.
وی ادامه داد: دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق در صلاحیت این دادگاه بوده و دعاوی و درخواستهای مربوط به تخلیه ملک مورد اجاره و تعدیل اجاره بها به جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت نیز در صلاحیت دادگاههای صلح است، همچنین اعسار(تقسیط بدهی) از پرداخت محکوم به، در صورتی که دادگاه صلح نسبت به اصل دعوی رسیدگی کرده باشد، از اختیارات دادگاه مذکور است.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی خاطرنشان کرد: جنبه عمومی و خصوصی تمام جرایم غیرعمدی ناشی از کار یا تصادفات رانندگی و جرایم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه هفت و هشت از دیگر صلاحیتهای دادگاه صلح است. دعاوی اصلاح یا استرداد شناسنامه، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی به استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است، الزام به اخذ پایان کار، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام نیز از دیگر مواردی است که در دادگاههای صلح میتوان به آنها رسیدگی کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از دادگستری استان مرکزی، جزائی گفت: دادگاه صلح میتواند در ساعات غیر اداری یا روزهای تعطیل نیز به دعاوی رسیدگی کند و استقرار آن در محل شورا بدون مانع است.
انتهای پیام
نظرات