• چهارشنبه / ۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403100503501
  • خبرنگار : 71516

روزنامه عبری: اسرائیل به سمت انزوای جهانی می‌رود

روزنامه عبری: اسرائیل به سمت انزوای جهانی می‌رود

یک روزنامه عبری در گزارشی به بررسی اونزوای بین‌المللی رژیم صهیونیستی از زمان جنگ غزه پرداخت.

به گزارش ایسنا، روزنامه عبری اقتصادی «کلکالیست» گزارشی را با عنوان «تصویر هولناک» درباره انزوای بین المللی رژیم صهیونیستی از زمان جنگ غزه منتشر کرد که در آن آمده است: هر روز که می‌گذرد محاصره اسرائیل بیشتر از قبل می‌شود. از شرکت‌های هواپیمایی که دیگر هیچگونه پروازی در فرودگاه بین‌المللی «اللد» ندارند گرفته تا دولت‌هایی که با فروش سلاح به اسرائیل مخالفت می‌کنند و هنرمندانی که مراسم های خود را لغو کرده و همکاری‌های دانشگاهی که به صورت ناگهانی قطع می‌شود و شرکت‌های زیرساخت جهانی که تصمیم به کناره‌گیری از پروژه‌ها در اسرائیل می‌گیرند.

در این گزارش آمده است: تحریم گاهی علنی نیست. در برخی موارد با نگرانی امنیتی توجیه می‌شود. در حالی که در موارد زیادی توجیهی برای آن وجود ندارد اما تحریم همچنان موجود است. هر کدام از ما شهروندان اسرائیل از این واقعیت چه از طریق مالی چه آزادی تردد و چه معرفی خود به عنوان یک اسرائیلی تاثیر می‌پذیریم. این انزوایی که در حال حاضر اسرائیل در سرتاسر جهان از آن رنج می‌برد در هفت اکتبر ۲۰۲۳ به وجود نیامد.

در این گزارش به تکرار ادعای دائم رژیم صهیونیستی درباره یهود ستیزی که طبق این ادعا یک پدیده قدیمی است و همچنین کمپین تحریم BDS که در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد و از آن زمان به تحریم گسترده رژیم صهیونیستی دعوت می‌کند اشاره شده است.

در این گزارش آمده است: دولتی که به تلاش‌ها برای از بین بردن دموکراسی دامن می‌زند بر ادامه جنگ بدون هیچ گونه توجیهی پافشاری کرده و به جای اقدام عملی جدی برای خارج کردن اسرائیل از این انزوای ترسناک، اشک تمساح می‌ریزد و می‌گوید که جهان همه علیه ماست.

«دان کتاریفاس» رئیس شورای عالی اتاق‌های تجاری در اراضی اشغالی و مشاور ارشد اتحادیه صنایع رژیم صهیونیستی گفت: اقدامات بین‌المللی علیه اسرائیل با اینکه نگران کننده است اما خطرناک‌ترین نیست بلکه مشکل خطرناک‌تر تحریم خاموش، پنهان و نگرانی نسبت به تقویت این تحریم‌ها و گسترش آن به دلیل حکم‌های جلبی است که دیوان کیفری بین المللی در لاهه علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق صادر کرده است.

وی افزود: بعد از این اقدام لاهه، اسرائیل در جهان رسما متهم به ارتکاب جنایت‌های جنگی است. این مسئله در ذهنیت عمومی تثبیت خواهد شد و پیامدهای زیادی دارد. به عنوان مثال صندوق‌های سرمایه‌گذاری نروژ که در شرکت‌های تسلیحاتی به دلایل اخلاقی سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. به نظر می‌رسد نروژ می‌خواهد رسما اعلام کند که اموال خود را در دولت‌هایی که متهم به ارتکاب جنایت‌های جنگی هستند، سرمایه‌گذاری نخواهد کرد. این مشکل تحریم خاموشی است که احتمالا به دلیل حکم‌های جلب صادر شده توسط دیوان لاهه عمیق‌تر خواهد شد و بر انزوای اسرائیل بیش از پیش می‌افزاید.

وی گفت: وضعیت کنونی مشابه چیزی نیست که در اوایل دهه‌های ۹۰ اتفاق افتاد؛ زمانی که دولت اسرائیل کشورهای زیادی را به تصویب قوانینی علیه تحریم عربی علیه اسرائیل قانع کرد و ما در آن زمان موفق شدیم اما چیزی که امروز و سال‌های پیش اتفاق می‌افتد این است که تحریم مردمی شده است و رهبری آن را جمعیت‌ها و انجمن‌های جامعه مدنی بر عهده دارند.

این مسئول گفت: آنچه که این تحول بین‌المللی را پیچیده‌تر و دشوارتر می‌کند کثرت طرف‌های رسمی اسرائیلی است که به این موضوع توجه می‌کنند و هماهنگی بین آنها وجود ندارد. وزارت خارجه، وزارت اقتصاد، وزارت دادگستری، شورای امنیت ملی داخلی، وزارت امور استراتژیک و غیره. این‌ها هیچکدام با هم هماهنگ نیستند.

این مسئول صهیونیست گفت: ممکن است تحریم ناگهان به سیلی خروشان تبدیل شود که به توقف مبادلات و فعالیت‌های تجاری بین المللی با اسرائیل منجر شود. به عنوان مثال به اقداماتی که آمریکایی‌ها علیه شهرک نشینان اتخاذ کرده‌اند توجه کنید. این یک تحول جدید است که قبلا اتفاق نیفتاده بود و حتی قبل از صدور حکم‌های جلب علیه نتانیاهو و گالانت اتفاق افتاد. دولت اسرائیل اولویت‌های مختلفی دارد که بر پایه این شعار است که جهان همه علیه ماست و همه چیز ضد یهودیت است. این ما را به جایی نمی‌رساند.

همچنین «امانوئیل نحشون» معاون مدیر کل سابق وزارت خارجه و دیپلمات سابق که ریاست کمیته روسای دانشگاه‌ها در اراضی اشغالی را بر عهده دارد، گفت: بدون روابط با جهان دانشگاه‌ها حق موجودیت خود را از دست می‌دهند و نمی‌توانند برای زمانی طولانی به فعالیت ادامه بدهند چرا که آنها نیاز شدیدی به تبادلات دارند. بیش از ۳۰۰ پژوهشگر دانشگاهی اسرائیلی از زمان آغاز جنگ علیه غزه از تحریم‌های دانشگاهی رنج می‌برند. این مسئله در ممانعت از انتشار مقالات علمی و پژوهشی، لغو مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های پژوهشگران دانشگاهی اسرائیلی، ممانعت از مشارکت آنها در کنفرانس‌های بین‌المللی، لغو پژوهش‌های علمی مشترک یا لغو تبادل دانشجویان انعکاس می‌یابد.

«بن درور بن یمینی» تحلیلگر سیاسی روزنامه یدیعوت آحارونوت گفت: ادامه چشم پوشی از اقدامات تجاوزکارانه شهرک نشینان رژیم صهیونیستی را به سمت انزوای بیشتر در جهان می‌برد.

وی گفت: مشکل در سیاست‌های شکست خورده است. صرف حضور شهرک نشینان در اراضی فلسطینی بر اساس قوانین بین‌المللی جنایت جنگی محسوب می‌شود اما آنها در غارت، یهودی‌سازی و اشغال اراضی فلسطینی‌ها نیز شرکت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۵ ۱۳:۵۶

اینها همون بهتر گوساله پرست باشن تا خدا پرست

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۷ ۱۴:۲۸

خب اینطور نیست که هر کس حرف خودشو بزنه هیچکس کوتاه نیاد دنیا همش جنگ باشه به هر حال باید قانونی باشه سازمان ملل به عنوان سازمان بین‌الملل میتونه نقش کلیدی ایفا کنه حتی میتونه علیه آمریکا قطعنامه صادر کنه یا جلوی وتو بگیره بهترین راه گفتگو هست