به گزارش ایسنا، ۵ دیماه که به عنوان "روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی" است با هدف یادآوری و جلب توجه عمومی به ایمنیسازهها، مقاومسازی ساختمانهای شهری و روستایی و ایمنی در برابر تبعات جانبی ناشی از زلزله، سیل، طوفان، خشکسالی و شناسایی عوامل پیشگیری و کاهش خسارات ناشی از آن خصوصاً تلفات جانی و گسترش فرهنگ ایمنی در جامعه نامگذاری شده است.
ساختمانهایی که این روزها تنها همانند یک نردبان بالا میروند و سهلانگاری و عدم تخصص برخی از مجریان و سازندگان آنها موجب شده که با وجود ظاهر خوب، اما از سطح ایمنی بالایی برخوردار نباشند؛ یعنی اگر روزی زلزلهای در مقیاس بزرگ اتفاق بیفتد، شاید بیشتر ساختمانها به دلیل اینکه ضابطهمند ساخته نشدهاند به یک باره بر سر مردم فرو ریزند که این موضوع نیازمند توجه بیشتر است که خسارتها به حداقل ممکن برسد.
مشکل مقاومسازی در سازههایی که غیرمجاز و خارج از حریم شهرها و روستاهای استان احداث میشود، وجود دارد
خسرو کیانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص مقاومسازی ساختمانهای چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: بین ۵۵ تا ۶۰ درصد سازههای ساخته شده در استان مقاوم هستند و ۴۰ درصد از آنها نیز باقی مانده، البته استان در بحث مقاومسازی سازههای شهری و روستایی نسبت به نُرم کشوری وضعیت بهتری دارد.
مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه عمده چالش مقاومسازی سازهها در خصوص بافتهای فرسوده است، گفت: مشکل مقاومسازی در سازههایی که غیرمجاز و خارج از حریم شهرها و روستاها احداث میشود، وجود دارد.
سازههای اقدام ملی و مسکن مهر، ایراداتی به لحاظ ایمنی در برابر تبعات جانبی زلزله دارند
وی با اشاره به ساخت سازههای جدیدالاحداث، ادامه داد: سازههای اقدام ملی و مسکن مهر، ایراداتی به لحاظ ایمنی در برابر تبعات جانبی زلزله دارند که از جمله میتوان به بحث آتشنشانی، آسانسور، تاسیسات برقی و مکانیکی، گرمایش و سرمایش اشاره کرد.
کیانی افزود: این ساختمانها در خصوص طراحی سازه مشکل خاصی ندارند بلکه مواردی در این ساختمانها وجود دارد که به دلیل اینکه سازنده یا مجری تخصص لازم را ندارد و یا سهلانگاریهایی در اجرا به وجود آورده موجب کاهش ایمنی آنها در برابر تبعات جانبی بلایای طبیعی شده است.
اجرای سند کاهش خطر و حوادث طبیعی و آمادگی مقابله استان
وی به اجرای سند کاهش خطر و حوادث طبیعی و آمادگی مقابله استان اشاره کرد و گفت: این سند به صورت ۵ ساله برای ۲۵ حادثه از جمله زلزله تهیه شده و سناریوهای لازم اندیشیده شده که دستگاههای متولی موظفند اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند.
کیانی اضافه کرد: در این سند، مشخص شده که دستگاههای متولی طی پنج سال چه اقداماتی انجام میدهند تا سازههای استان به ایمنی نسبی در برابر پدیدههای طبیعی دست پیدا کنند.
مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری بیان کرد: این اقدامات شامل پیشبینی و پیشگیری، پاسخ و بازسازی سازهها است.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای متولی موظف شدند طبق مقررات ملی ساختمان در تمام زمینههای نظارت و اجرا، دستورالعملهای لازم را رعایت کنند.
وضعیت ایمنی ساختمانهای روستایی استان نسبت به شهری بهتر است
وی با بیان اینکه دستگاههای متولی مقاومسازی سازهها شامل نظام مهندسی، شهرداری، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن است، افزود: در پایان سال اقدامات اجرایی دستگاهای مربوطه اعلام میشود.
کیانی با اشاره به اینکه وضعیت مقاومسازی روستاهای استان بهتر از شهرهاست، گفت: به دلیل تسهیلات بلاعوضی که به روستاییان اعطا میشود، اکثرا روستاها نوسازی شدهاند و وضعیت ایمنی ساختمانهای روستایی نسبت به شهری مطلوبتر است.
انتهای پیام
نظرات