دبیر کنفرانس بینالمللی هوش مصنوعی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس که در دانشکده مهندسی شیمی و نفت و گاز دانشگاه شیراز برگزار شد، هدف و ضرورت برگزاری این رویداد را بیان کرد و گفت: با توجه به اهمیت روزافزون مباحث هوش مصنوعی و تأکید مسئولان بر بهکارگیری آن، این کنفرانس با هدف ارتقاء دانش کاربردی و نظری و تبادل اطلاعات بین محققان، پزشکان، شرکتها و صنایع در حوزههای هوش مصنوعی و مهندسی نرمافزار و مهندسی پزشکی برگزار شده است.
هومان تحیری ادامه داد: محورهای کنفرانس بینالمللی هوش مصنوعی و مهندسی نرمافزار، طیفی از مبانی تئوری و کاربردی هوش مصنوعی و مهندسی نرمافزار و فناوری اطلاعات و مهندسی پزشکی را در برمیگیرد که با هدف همافزایی دانشگاههای تابعه وزارتین عتف و بهداشت و با حمایت و همکاری همه جانبه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ۴ پنل تخصصی در خصوص کاربرد هوش مصنوعی در شاخههای مختلف علوم پزشکی برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به برنامههای جنبی این کنفرانس گفت: اولین دوره مسابقات برنامهنویسی AISOFT- Challenge با هدف ایجاد امید و انگیزه در دانشجویان و فراهم آوردن فضای بانشاط و رقابتی سالم، به منظور تعمیق یادگیریها و اجابت درخواستهای صنایع مختلف استان در شناسایی و معرفی برنامهنویسان قوی، طراحی شده است. همچنین ۱۰ کارگاه تخصصی در زمینههای مرتبط جهت آشنایی علاقهمندان و محققین با آخرین پیشرفتهای محورهای اصلی کنفرانس در نظر گرفته شده است.
تحیری افزود: بیش از ۴۰ مقاله جهت ارائه در بخش شفاهی در قالب ۹ نشست و بیش از ۲ جلد مقاله جهت ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است.
وی اظهار کرد: در این همایش کارگاه پردازش کمی تصاویر MRI مغزی با استفاده از ابزار FSL؛ کارگاه رویکردهای کوانتومی و هوش مصنوعی در تجهیزات پزشکی (مهندسی نوار قلب)؛ کارگاه پیادهسازی شبکههای عصبی عمیق؛ کارگاه کاربرد هوش مصنوعی در طراحی دارو و سیستم بیولوژی؛ کارگاه روشهای خلاقانه حل مسئله؛ کارگاه هک و تست نفوذ وب اپلیکیشنها؛ کارگاه داده کاوی با زبان برنامهنویسی R؛ کارگاه معماری سازمانی قابلیت مبنا و کاربرد آن در یکپارچهسازی سازمانی؛ کارگاه مدلسازی و کنترل سیستمهای دینامیکی با روشهای یادگیری ماشینی، علوم داده و نظریه عملگرها و کارگاه تأثیر تکنولوژیهای نوظهور در افزایش یا کاهش امنیت است.
استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه شیراز از برپایی پنلهای تخصصی با حمایت و همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز سخن گفت و افزود: پنل کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی؛ پنل کاربرد هوش مصنوعی در علوم دارویی و فناوریهای پیشرفته پزشکی؛ پنل کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت سلامت نیز در این کنفرانس مورد توجه است.
محمد موذنی، رئیس دانشگاه شیراز نیز در این افتتاحیه بیان کرد: هوش مصنوعی در مرز علم و دانش حرکت میکند و در آینده نه چندان دور کارهایی که انسان میتواند و نمیتوان انجام دهد را ماشین انجام خواهد داد که البته مخاطراتی را به دنبال دارد و باید برای این اتفاق ملاحظات حقوقی نیز در نظر گرفته شود و بخشهای علوم انسانی باید ورود جدی داشته باشند تا حریم خصوصی افراد با استفاده از هوش مصنوعی مورد تجاوز قرار نگیرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این دانشگاه و دانشگاه شیراز در ریشه اشتراکات بسیاری دارند، گفت: امروز شاید امروز میان این ۲ دانشگاه جدایی افتاده باشد که این جدایی ممکن است آسیبهای زیادی در زمینههای مختلف داشته باشد.
سیدبصیر هاشمی با بیان اینکه اگر پزشکان و مهندسان در کنار یکدیگر قرار بگیرند بسیاری از مشکلات قابل حل است، بیان کرد: ارتباط دو طرفه بین پزشکان و مهندسان در توسعه و پیشرفت میتواند بسیار موثر باشد.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از هوش مصنوعی در برخی حوزهها استفاده میکند که آثار مثبت آن قابل مشاهده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه هوش مصنوعی کمکی موثر در تشخیص و درمان بیماریها دارد، گفت: با استفاده از هوش مصنوعی میتوان بسیاری از بیماریها را تشخیص داد و برای درمان چاره اندیشید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز در این کنفرانس با بیان اینکه تب هوش مصنوعی در جامعه فراگیر شده است، گفت: کاربردهای مختلفی از هوش مصنوعی در دهههای اخیر در ایران و در دانشگاه شیراز شاهد هستیم که نشان میدهد تصویربرداری، تشخیص الگوها، پیشبینیها، مدیریت اطلاعات و منابع علمی، استفاده از ابزارهای علمی و پژوهشی و ... با سرعت قابل توجهی رو به رشد است.
علی حفیظی ادامه داد: میتوان علم هوش مصنوعی را در رشتههای مختلف از جمله در حوزه علوم انسانی، حقوق، حوزههای مختلف معماری و دانشکدههای کشاورزی، دامپزشکی و دیگر رشتهها گسترش داد.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: سازمان مردمنهاد خیران نخبهپرور به عنوان نسخه دیگری از بنیاد ملی نخبگان شکل گرفت تا بتواند جوانان و نوجوانانی را که به دلیل برخی محدودیتها نمیتوانستند در بنیاد نخبگان عضو شوند را حمایت کند.
حبیب شریف افزود: در کشور ما سنت وقف و کار خیر جزو آموزههای دینی مسلمانان شمرده میشود، خیران برای معیشت، سلامت، ساخت بیمارستان، مسجد و مدرسه تلاش میکنند اما کمتر برای تربیت معلمان و پزشکان توانمند هزینه میکنند، لذا مجمع خیران نخبهپرور فارس تقاضامند است در راستای ترویج فرهنگ نخبهپروری که هدف اصلی این مجمع است، دستاندرکاران را حمایت کنند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه هوش مصنوعی حامیانی مجتمع خیران نخبهپرور را حمایت میکنند بیان کرد: یک هزار و ۵۰۰ دانشآموز نخبه از سراسر استان فارس شناسایی شده و مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
به گزارش ایسنا، این گردهمایی با حضور متخصصان هوش مصنوعی و مهندسان نرمافزار از سراسر کشور و همچنین مسئولانی از وزارت علوم، دانشگاههای شیراز و علوم پزشکی شیراز و ... برگزار شد.
کنفرانس بینالمللی هوش مصنوعی که مورد تأیید و حمایت بیش از ۱۶ انجمن و مرکز علمی معتبر داخلی و خارجی قرار گرفته است، طی روزهای ۴ تا ۶ دیماه در دانشگاه شیراز در حال برگزاری است.
انتهای پیام
نظرات