• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403100402838
  • خبرنگار : 50622

ضرورت آموزش مدل صحیح نگهداری از جنگل، به مردم

ضرورت آموزش مدل صحیح نگهداری از جنگل، به مردم

ایسنا/البرز رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار کرد: در کنار قوانین و با استفاده از صاحبان فکر و دانش باید مدل صحیح علمی از نگهداری از جنگل را به مردم آموزش دهیم.

به گزارش ایسنا، علی محمد ابراهیم زاده موسوی در ششمین همایش ملی جنگل ایران و آیین بزرگداشت یادمان استاد کریم ساعی بنیانگذار جنگلبانی ایران که روز سه شنبه چهارم دی ماه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: استاد کریم ساعی فردی بود که توسعه، حفظ و بهره برداری از جنگل‌ها را در کشور پایه‌گذاری کرد و به عنوان یک الگوی دانشگاهی، نخبگی و متفکر در کشور مورد موفقی برای تمام فرهیختگان بوده و هست.

وی افزود: ایشان یک بسته فکری منسجم و پویا داشت و دریافت که برای حفظ جنگل‌ها و کمک به اقلیم کشور نیاز به یک نظام علمی داریم که این نظام علمی باید متخصصان خود را تربیت کند. همچنین دریافتند که یک بخش حاکمیتی هم باید در کنار این مجموعه‌ها قرار گیرد و به این ترتیب سازمان جنگل‌ها را پایه گذاری کرد و اضلاع مهم حاکمیت، جامعه و دانشگاه را برای پیشبرد اهداف حوزه جنگلداری شکل داد.

ابراهیم زاده موسوی ادامه داد: اما ضلع سوم این مثلث همچنان ضعیف مانده است. ضلع سوم مردم، بهره برداران و صاحبان صنایع هستند که اگر به درستی کنار جنگلداری قرار می‌گرفتند، قطعا سرنوشت و وضعیت جنگل بهتر از شرایط کنونی بود. این مدل سه‌گانه موفق در جهان تجربه و تکرار شده و هر کشوری که توانسته این مثلث توسعه را شکل دهد، پیش رفته است.

وی بیان کرد: اولین تکلیف و رسالتی که بر عهده ماست شکل دادن به این شاکله است و در غیر این صورت اتفاقی که افتاده این است که به مرور از درون جنگل از بین رفته و تاراج شده است، بدون اینکه برای جبران و حفاظت از آنها نظام بهره‌برداری علمی و ساماندهی مدونی در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه در بخش حاکمیت و قانون گذاری نواقصی داریم، گفت: حیف است که با وجود تلاش‌های دکتر ساعی و نخبگان مدلی که ایشان در حوزه جنگل‌ها پایه گذاری کرد را تکمیل نکنیم. وقتی دانشگاه و صاحبان فکر هستند و قوانین و حاکمیت وجود دارد، چرا جنگل نتواند کار خودش را انجام دهد.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: سازمان‌ها و نهادهای مرتبط باید کمک کنند که جنگل‌ها را از این وضعیت خارج کنیم، چون این شرایط قابل دفاع نیست و هر اقدامی که به بهبود این شرایط کمک کند قابل قبول و مهم خواهد بود، به شرط اینکه جامعه، دانشگاه و حاکمیت در کنار یکدیگر قرار بگیرند و نقش خود را به درستی انجام دهند.

وی ادامه داد: از بخش‌های حاکمیتی و قانونگذاری درخواست داریم در خصوص این موضوع با دور اندیشی و استراتژیک به جنگل‌ها که ریشه امنیت غذایی و زیستی کشور هستند، توجه کنند. چرا که اگر به دنبال زمین زراعی برای توسعه کشت و تامین غذا و به دنبال اقلیم مناسب هستیم، بایستی جنگل‌ها کارکرد خود را داشته باشند.

ابراهیم زاده موسوی یادآور شد: اگر به امنیت و اقتدار زیستی توجه داریم، باید به کارکرد صحیح جنگل‌ها کمک کرد و در کنار قوانین با استفاده از صاحبان فکر و دانش یک مدل صحیح علمی از نگهداری از جنگل را به مردم آموزش دهیم. چون بخشی از اقتصاد و معیشت عشایر و روستاها و حاشیه نشینان جنگل را به دلیل بی توجهی تخریب کرده‌ایم و این بی توجهی باعث مهاجرت به شهرها و مشاغل کاذب شده و این مشکل با استفاده از نخبگان قابل حل خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha