غلامرضا ظریفیان در گفتوگو با ایسنا درباره عنوان سرباز وطن که شهید سلیمانی برای خود انتخاب کرده بود، اظهار کرد: وی وصیت کرده بود که بر سنگ مزارش، سرباز نوشته شود. سرباز وطن آن کسی است که به دوقطبی دین و وطن نقد داشت. شهید سلیمانی ایران را با همه ویژگیهای فرهنگی، تاریخی، اجتماعی، سرزمینی و همه ظرفیتهایش میخواست و معتقد بود برای این کشور باید سربازی کرد و دوقطبی میان وطن و دینداری وجود ندارد و این دو نه در تقابل بلکه در تعامل با هم هستند.
وی ادامه داد: دین چه قبل از اسلام و چه بعد از آن همواره با این سرزمین پیوند خورده است و وقتی مردم ما مسلمان و شیعه شدند، همواره دینداری آنها در پیوند عمیق با سرزمینشان بوده است. شهید سلیمانی با انتخاب عنوان سرباز وطن دوگانه امت- ملت را مورد نقد قرار داد. او برای این سرزمین با همه تنوع سیاسی، قومی و مذهبی سربازی کرد و این سربازی برای او منشاء افتخار بود. شهید سلیمانی خود را فدای سرزمینی کرد که مردم فرهیخته و میراث تاریخی عمیقی دارد و این میراث پیوند عمیقی با خدا، دین، خرد و عدالت داشته است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه در فرهنگ دینی ما مقابله با دشمن و کافر حربی توصیه شده است، گفت: توصیه دین در سایر موارد همواره صلح و دوستی با همه ادیان و سلایق و علایق بوده است. با این حال در جامعه ما عدهای دنبال دوقطبیسازی کاذب در جامعه هستند و برخی کاسب دوقطبی سازی هستند. آنها جامعه را به جای وفاق و همدلی به سمت نزاع و درگیری بکشانند. شهید سلیمانی متوجه این بیماری در بین برخی کنشگران بود و معتقد بود این نگاه برای جامعه ما سمی مهلک است. او همه مردم ایران را خطاب قرار می دهد و احترام به انسانیت و عاطفهها برای او بیشتر از رنگ و سلیقه سیاسی بود.
ظریفیان در پایان گفت: اگر میخواهیم ایران را با همه مشکلات، تنگناها و رنجها حفظ کنیم باید نگاه دوقطبی را کنار گذاشته و تکثر در سلایق سیاسی و حتی مراتب دینمداری و سبک زندگی جامعه را به رسمیت بشناسیم. اگر می خواهیم اندیشه شهید سلیمانی در جامعه رایج باشد باید مسیر پرهیز از دوقطبیسازی وی را دنبال کنیم. حرکت به سمت همدلی و وفاق و پرهیز از دوقطبیسازی، راه نجات ایران است.
انتهای پیام
نظرات