• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403100402417
  • خبرنگار : 71660

اتهام‌زنی جنجالی زلنسکی علیه اسلواکی

اتهام‌زنی جنجالی زلنسکی علیه اسلواکی

رئیس‌جمهور اوکراین با طرح اتهاماتی، نخست‌وزیر اسلواکی را متهم کرد که می‌خواهد با ادامه واردات گاز روسیه به رئیس‌جمهور روسیه کمک کند.

به گزارش ایسنا، برای اولین بار از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، «رابرت فیتسو» نخست‌وزیر اسلواکی به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا و ناتو، در اقدامی کم‌سابقه روز یکشنبه به روسیه سفر و با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد. این سفر در آستانه اتمام قرارداد گازی ۲ کشور انجام شد.

طبق گزارش شبکه خبری «فرانس۲۴»، رئیس‌جمهور اوکراین با اشاره به این سفر با طرح اتهاماتی گفت: «رهبران اتحادیه اروپا مشاهده کردند فیتسو که به مسکو سفر کرد، با کاهش وابستگی انرژی به روسیه مخالف است و این نشان می‌دهد که او می‌خواهد به پوتین کمک کند تا پول دربیاورد، جنگ اوکراین را تامین مالی و اروپا را تضعیف کند.»

زلنسکی همچنین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما معتقدیم که چنین کمکی به پوتین غیراخلاقی است.»

گاز طبیعی روسیه همچنان از طریق اوکراین به برخی از کشورهای اروپایی از جمله اسلواکی، جریان می‌یابد که طبق توافقنامه پنج ساله قبل از جنگ امضا شده و قرار است در پایان سال جاری منقضی شود. «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین روز پنجشنبه در نشستی در بروکسل به رهبران اتحادیه اروپا گفت که کی‌یف قصدی برای تمدید توافق ندارد؛ مسئله‌ای که فیتسو اصرار داشت به منافع کشورش آسیب می‌زند.

فیتسو یکی از رهبران اتحادیه اروپا بوده است که بیشترین انتقادات را علیه حمایت‌های غربی از کی‌یف عنوان کرده و دولت اسلواکی کمک‌های نظامی به کی‌یف را قطع کرده است. او همچنین بارها از اتحادیه اروپا خواسته است که تحریم‌ها علیه روسیه را لغو کند و تاکید کرده که این اتحادیه باید پس از پایان درگیری اوکراین گفت‌وگو با مسکو را از سر بگیرد.

رئیس‌جمهور اوکراین در رابطه با شخص «رابرت فیتسو» در ایکس نوشت: «ما به درخواست کمیسیون اروپا راه‌حل‌هایی را در مورد غرامت احتمالی برای اسلواکی‌ها، به‌طور خاص اسلواکی‌ها برای ضررهای ناشی از ترانزیت روسیه و همچنین جایگزین‌هایی برای ترانزیت هر گاز دیگری، نه روسیه، ارائه کردیم. فیتسو همچنین برای اسلواکی‌ها غرامت نخواست و نمی‌خواهد با کمیسیون اروپا همکاری کند.»

نزدیک به ۳ سال از جنگ اوکراین می‌گذرد و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این در حالی است که برخی کشورهای غربی به‌ویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راه‌حل‌های دیپلماتیک جهت حل‌وفصل این درگیری، بر روی ارسال کمک‌های مالی و نظامی به کی‌یف پافشاری می‌کنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانی‌تر می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha