• دوشنبه / ۳ دی ۱۴۰۳ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403100301957
  • خبرنگار : 71560

صادقی: ارتباط با مصر فرصت بزرگی برای دولت چهاردهم است/ ایران و مصر نقش تعیین کننده ای در حل مناقشات منطقه ای دارند

صادقی: ارتباط با مصر فرصت بزرگی برای دولت چهاردهم است/ ایران و مصر نقش تعیین کننده ای در حل مناقشات منطقه ای دارند

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: ایران و مصر در حل بسیاری از مناقشات منطقه ای می توانند نقش تعیین کننده ای را ایفا کرده و قطعا از سرگیری ارتباط با مصر فرصت بزرگی برای ایران در عرصه روابط بین الملل خواهد بود.

محمود صادقی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس جمهور به مصر، بیان کرد: دو کشور ایران و مصر برخوردار از پیشینه تمدنی طولانی هستند. از جهات مختلف باهم دارای اشتراک هستند. هم از جهت اعتقادی و هم از جهت منافع سیاسی در سطح منطقه و هم از جهت اهمیتی که هر کدام در حوزه خود دارند، ایران در آسیا و مصر در آفریقا هر کدام کشورهای تعیین کننده ای هستند. در حوزه روابط بین الملل نیز هم ایران و هم مصر هر دو نقش تعیین کننده دارند.

تحولات بین المللی بر اهمیت از سرگیری ارتباط ایران و مصر افزوده است

وی در ادامه اظهار کرد: به دلیل اختلاف نظری که در حوزه صلح با اسرائیل از سال های ابتدایی انقلاب بعد از پیمان کمپ دیوید اتفاق افتاد، روابط ایران با مصر تنش زا شد. ما در ادوار مختلف پس از انقلاب رابطه سیاسی با مصر نداشتیم. تلاش هایی در برخی از مقاطع از جمله در زمان آقای هاشمی رفسنجانی  برای تجدید ارتباط صورت گرفت، اما به سرانجام نرسید. اکنون به نظر می آید باتوجه به تغییر شرایط سیاسی و بین المللی برقراری رابطه بین ایران و مصر خیلی مهم است.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باتوجه به سیاست جمهوری اسلامی مبنی بر توسعه روابط با کشورهای مختلف به ویژه کشورهای منطقه، به نظر من مصر می تواند جزو اولویت های ما باشد.  ارتباط با گروه کشورهای دی 8 با محوریت مصر است. در این مقطع که دشمنان ایران برای انزوای کشور تلاش می کنند، از سرگیری ارتباط با مصر می تواند فرصت مناسبی را برای ما رقم بزند. باتوجه به علایق جامعه ایرانی مخصوصا جامعه علمی و دانشگاهی ایران، اکنون فرصت خوبی برای ایجاد این ارتباط بین ایران و مصر است.

هرچه درباره ابعاد اهمیت ارتباط ایران با مصر صحبت کنیم کم است

وی در ادامه تاکید کرد: امیدوارم هرچه زودتر این رابطه به ویژه بین دانشگاه های ایران و دانشگاه های مصر برقرار شود. دانشگاه مهم الازهر فعالیت های علمی مهمی دارد. دو کشور می توانند در حل بسیاری از مناقشات منطقه ای از بعد سیاسی و امنیتی تاثیر گذار باشند. به عنوان مثال اکنون مذاکرات مربوط به آتش بس بین اسرائیل و حماس عمدتا با محوریت مصر در حال انجام است. طبیعتا دولت ایران نیز در این زمینه نقش کلیدی دارد. هرچه درباره ابعاد اهمیت ارتباط ایران با مصر صحبت کنیم، کم است.

وی افزود: ممکن است  دو کشور در موضوعات مختلف باهم اختلاف نظر داشته باشند، اما با وجود اختلاف نظر می‌تواند ارتباط برقرار شود. دو کشور در حوزه هایی باهم اشتراکاتی دارند. نباید اختلاف ها منجر به قطع رابطه شود. بنده فکر می‌کنم ارتباط با مصر یک فرصت بزرگ برای دولت دکتر پزشکیان است و می‌تواند به نوعی گشایشی در روابط بین المللی ایران باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha