مریم کاظمی ملکی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت سالروز میلاد حضرت زهرا (س) اظهار کرد: حدیث کسا سراسر نماد تربیتی است که طی مقالهای بیش از ۷۰ نکته تربیتی از این حدیث احصا شده است.
وی ادامه داد: اصل احترام، مهمترین اصل در خانواده و ارتباط با همسر و فرزندان است که حضرت زهرا (س) به آن توجه داشتند و آن را رعایت میکردند، در حدیث کساء حضرت زهرا(س) فرزندان خود را «قُرَّهَ عَیْنی وَثَمَرَهَ فُؤادی؛ نور چشم و میوه دل» میخوانند و اینگونه اصل احترام و محبت را در ارتباط با خانواده را رعایت میکنند.
این مبلغ دینی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) فرزندان را با واژههایی نظیر «نور چشم و میوه دل» خطاب قرار میدهند تا فرزندان عزت نفس پیدا کنند؛ حفظ حرمت نفس فرزندان باعث میشود آنان به لحاظ تربیتی جرئتمند و محترم پرورش یابند.
وی مطرح کرد: در مقوله اقتدار باید گفت که حضرت زهرا (س) ضمن ولایتپذیری از همسرشان حرفشنوی نیز داشتند؛ البته باید این نکته را متذکر شد که در اینجا منظور از ولایتپذیری، اطاعت از همسر است که با ولایتپذیری از امام متفاوت است، ولایتپذیری حضرت زهرا (س) نسبت به همسرشان باعث میشد فرزندان نیز در خانه ولایتپذیر باشند.
کاظمی ملکی تصریح کرد: رسول اکرم (ص) در بازی بین امام حسین (ع) و امام حسین (ع) تفاوت قائل میشدند که حضرت زهرا (س) نیز در برخورد با فرزندان تفاوتهای فردی را لحاظ میکردند.
وی بیان کرد: با وجود اینکه حضرت زهرا (س) دختر پیامبر (ص) و همسر حضرت علی (ع) بودند اما در منزل کار میکردند و در حقیقت خانهدار بودند. حضرت زهرا(س) در مسائل اقتصادی با قناعت کردن و پخت نان این مسئله را به فرزندان خود آموختند.
این مبلغ دینی در پایان گفت: فرزندان حضرت زهرا (س) تمام نکات تربیتی را در سبک زندگی حضرت زهرا (س) مشاهده میکردند و اینگونه با این سبک آشنا شدند. حضرت زهرا (س) در حق همسایگان دعا میکردند و فرزندان این عمل مادر را میدیدند و میآموختند که در دعا کردن باید دیگران را بر خودشان ترجیح دهند.
انتهای پیام
نظرات