• یکشنبه / ۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403100201156
  • خبرنگار : 50081

میلاد حضرت فاطمه (س) تاکید بر جایگاه والای مادر در فرهنگ اسلامی است

میلاد حضرت فاطمه (س) تاکید بر جایگاه والای مادر در فرهنگ اسلامی است

ایسنا/خراسان رضوی یک ‌کارشناس مذهبی گفت: میلاد حضرت فاطمه زهرا(س)، تاکید بر اهمیت و ضرورت توجه به آموزه‌های اخلاقی و منش فردی و اجتماعی آن بانوی بزرگوار و جایگاه رفیع والای زن و مادر در فرهنگ اسلامی است.

حجت الاسلام محمد باقی ذاکر در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: زنان زیادی به لحاظ فضایل اخلاقی، انسانی و نقش‌آفرینی در جهان بشریت در طول تاریخ خوش درخشیدند، اما هیچ زنی به پای حضرت زهرا مرضیه(س) نرسیده است، چراکه ایشان با عمر کوتاه خود، آثار و برکات زیادی را برای همه زمان‌ها نیز به یادگار گذاشته‌اند.

وی افزود: حضرت زهرا(س) بهترین انسان و الگو برای زنان و مردان است اما به علت شاخص‌های جنسیتی که یک مادر، همسر و دختری نمونه برای پیامبر اکرم(ص) بوده، برای زنان الگویی فاخر است. زبان ما از بیان‌ عظمت شأن زهرای اطهر قاصر و ناقص است؛ قرآن و حدیث در مورد ایشان سخن دارد، تا منجر به تامل و دقت ما در فهم آن‌ها شود.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) چه در بُعد خانوادگی و چه در بُعد زندگی اجتماعی، الگوی کامل یک زن مسلمان و برترین زنان عالم است و ضرورت دارد که در راه ترویج آموزه‌های اخلاقی و تربیتی ایشان در جامعه نیز بکوشیم و با تمسک به سیره حضرت زهرا(س) در ساختن جامعه‌ای سعادتمند نقش اساسی ایفا کنیم.

وی با بیان اینکه میلاد حضرت فاطمه زهرا(س)، یادآور اهمیت و ضرورت توجه به آموزه‌های اخلاقی و منش فردی و اجتماعی آن بانوی بزرگوار و جایگاه رفیع والای زن و مادر در فرهنگ اسلامی است، تصریح کرد: در همه عناوین و نقش‌ها می‌توان به زندگی حضرت زهرا(س) نگاه کرد، از همسری و مادری تا شهروندی، همسایگی و ایفای نقش اجتماعی آن حضرت الگو گرفت.

باقی ذاکر عنوان کرد: حضرت فاطمه (س) بهترین نقش و فعالیت را انجام می‌دادند و ما باید در هر نسل و عصری، سبک زندگی فاطمی را متناسب با همان عصر، ترجمه کرده و نیاز زمانه خود را از دل آن استخراج کنیم. اقدامات عملی و رفتارهای حضرت زهرا (س) نوعی آموزش برای مسلمانان و چراغ راهی برای امت اسلام است.

وی خاطرنشان کرد: باید از حضور حضرت زهرا (س) در میدان و رفتار عملی ایشان نیز الگو بگیریم، حضور در مسجد برای خطبه و ترک برخی از مجالس از جمله آن‌هاست که در کلام جای نمی‌گیرد و باید از رفتار حضرت زهرا (س) الگوبرداری کنیم. وجود مقدس حضرت زهرا(س) در جهان معنا و آشکار، عصاره نیکی‌ها و ارزش‌هاست که در وجود پر برکت ایشان جمع شده است.

این کارشناس مذهبی اظهار کرد: لقب «سیده نساء العالمین» که به ایشان نسبت داده می‌شود نشانگر این است که سیره و زندگی درخشان ایشان، سزاوار و شایسته است و به‌ عنوان الگویی برای زندگی همه‌ انسان‌ها به ‌ویژه زنان عالم مطرح شده تا آن‌ها به سعادت و پیروزی ۲ جهان نایل شوند.

وی گفت: الگو بودن شخصیت و سیره حضرت زهرا(س) به آن میزان است که حضرت مهدی(عج) او را الگوی خویش قرار داده و می‌فرمایند: «وَفِی اِبْنَةِ رَسُولِ اللّهِ لِی اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛ زندگی دختر پیامبر(ص) الگوی شایسته‌ای برای من است». یکی دیگر از ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه(س) انجام نقش مادری در خانواده به بهترین نحو ممکن بود. سیره و رفتار ایشان با فرزندان خود سرمشقی مناسب برای تربیت صحیح فرزندان است.

باقی ذاکر افزود: حضرت زهرا(س) در پرورش روح و بنیان‌های شخصیتی فرزندانش به قدری با ظرافت و دقت عمل کردند که هر یک از فرزندان ایشان صفحات بزرگی از تاریخ را ورق زدند و عملا به الگوها و اسوه‌های مقاومت، ایثار، صبر و از خودگذشتگی و شجاعت تبدیل شدند.

وی بیان کرد: حضرت زهرا(س) در عشق‌ورزی و محبت به کودکان می‌توانند بهترین اسوه برای زنان باشند. ایشان که خود از سرچشمه محبت و رحمت نبوی سیراب شده و همواره از طرف رسول خدا(ص) با جملاتی چون «فداها ابوها»، «فاطمه بضعة منّی» و... خطاب شده بود و با بوسیدن‌ها و در آغوش گرفتن‌های پدر آشنا بود، خود در ایفای نقش مادری و عشق و محبت به فرزندان نمونه بود. حضرت در روابط کلامی و محبت آمیز خود با فرزندان با خطاب مهربانانه، آنان را یا قرّة عینی(نور چشمم) و ثمرة فؤادی(میوه‌ دلم) صدا می‌کردند.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: یکی دیگر از ابعاد سیره حضرت فاطمه(س) خانه‌داری آن حضرت و انجام امور خانه است. حضرت زهرا(س) با وجود آنکه شأن و جایگاه بسیار بالایی در جامعه عصر خود داشته و دختر رسول اکرم(ص) بودند، در خانه‌ همسر خویش نیز از هیچ تلاش و زحمتی برای سامان دادن به خانه و زندگی همسر دریغ نمی‌کردند. ایشان سخت‌ترین و پرمشقت‌ترین کارها را در خانه برای رضای خداوند انجام می‌دادند و به بهانه‌های واهی از انجام کارهای خانه شانه خالی نمی‌کردند. بنابراین ما باید خداباوری و معاد را سرلوحه‌ خود قرار دهیم تا سبک زندگی فاطمی را یاد گرفته و در زندگی خود بهره‌مند شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha