• یکشنبه / ۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403100201086
  • خبرنگار : 50990

یک صنعتگر:

همکاری بخش خصوصی با پژوهش باعث ارتقاء تولید ملی می‌شود

همکاری بخش خصوصی با پژوهش باعث ارتقاء تولید ملی می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تجهیزات پزشکی گفت: مطالبات معوق، چالش‌های اخذ مجوز، کمبود بودجه تحقیق و توسعه و تفکر غالب بر استفاده از تجهیزات خارجی از موانع اساسی پیشرفت تولید ملی در حوزه تجهیزات پزشکی است و این مشکلات، بر بسیاری از تولیدکنندگان داخلی در این صنعت تاثیر منفی می‌گذارد.

ابوالفضل سیف فرد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان برای کسب پروانه برای تولیدات خود با چالش‌های غیر مطلوبی مواجه هستند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان و فناور ابزار پزشکی، با اشاره به چالش‌های صنعت تجهیزات پزشکی، خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکت‌ها از واردات بی‌رویه تجهیزات پزشکی رنج می‌برند، بنابراین، حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات ضروری است. همچنین عدم دسترسی به شبکه‌های توزیع گسترده، یکی از مشکلات اصلی شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی در ایران است.

وی اضافه کرد: متاسفانه تفکر غالب در بازار، استفاده از تجهیزات پزشکی خارجی است که مانع از رشد و توسعه شرکت‌های داخلی می‌شود.

سیف فرد با بیان اینکه کمبود بودجه و حمایت‌های لازم برای تحقیق و توسعه، از دیگر چالش‌های این صنعت است، مطرح کرد: با وجود تلاش‌های متعدد، استفاده از اعتبارات مالیاتی و همکاری با دانشگاه‌ها، هنوز بودجه کافی برای انجام تحقیقات و توسعه محصولات جدید فراهم نشده است و مشکلات مالی مراکز درمانی و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، باعث کاهش همکاری و کاهش انگیزه برای سرمایه‌گذاری در این صنعت شده است. بنابراین، نگرش به تحقیق و توسعه به‌عنوان هزینه و نه به‌عنوان سرمایه‌گذاری، از دیگر موانع پیش رو این صنعت است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تجهیزات پزشکی گفت: شرکت تجهیزات پزشکی اسوه در زمینه تولید اقلام ارتوپدی فعالیت می‌کند که اولویت اول، دوم و سوم این شرکت اقتصادی نبوده، بلکه از سنوات اول با همکاری نزدیک با دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور، طیف وسیعی از محصولات ازجمله ایمپلنت‌های استخوانی سنتزی کل آناتومی بدن در بخش‌های ارتوپدی، ستون فقرات، فک و صورت را در بیش از ۲۰۰۰ قطعه و ۳۰۰۰ سایز تولید می‌کند.         

وی با اشاره به چالش‌هایی مانند زمان‌بر بودن اخذ مجوزهای تولید (بیش از یک سال برای یک قطعه)، اظهار کرد: این شرکت موفق به اخذ مجوزهای لازم شده و سالانه به بیش از ۳۲ هزار عمل جراحی ارتوپدی در کشور کمک می‌کند.   

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان و فناور ابزار پزشکی، بیان کرد: شرکت به واسطه مطالبات از سوی دولت، با مشکلات مالی جدی مواجه و باعث شده است که شرکت نتواند مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کند. این وضعیت به کاهش اشتغال‌زایی و کاهش تولید منجر شده است.

سیف فرد با اشاره به صدها میلیارد تومان طلب شرکت خود از دولت، گفت: شرکت با وجود پرداخت مالیات و خدمات، همچنان مطالبات خود را دریافت نکرده‌ است. همچنین این شرکت دانش‌بنیان با تاخیر در پاسخگویی به نامه‌های ارسالی به وزراتخانه و سازمان‌های دولتی مواجه و خواستار رسیدگی فوری به این موضوع و پرداخت مطالبات شرکت‌های دانش بنیان است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان و فناور ابزار پزشکی ، از مسئولان دولتی درخواست کرد تا به مشکلات این شرکت‌ها رسیدگی کنند و افزایش قیمت‌ها را در صورت عدم پرداخت مطالبات در سه ماه آینده گوشزد کرد و گفت: عاجزانه تقاضامندیم مسئولان به فکر صنعت سلامت به‌خصوص تجهیزات پزشکی باشند.

 مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان و فناور ابزار پزشکی، با اشاره به بدهی ۱۲ میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به این شرکت، خواستار رسیدگی فوری به این مشکل و پرداخت مطالبات شرکت‌های دانش بنیان شد.

همکاری بخش خصوصی با پژوهش باعث ارتقاء تولید ملی می‌شود

در ادامه مسعود گلستانی‌پور، معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در مورد تعامل جهاددانشگاهی با این شرکت دانش‌بنیان، بیان کرد: سابقه همکاری جهاددانشگاهی و ابزار پزشکی اسوه حدود ۱۰ سال پیش آغاز شد و تاکنون ادامه یافته است.  

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، با اشاره به ماده ۱۳ قانون جهش تولید، ادامه داد: جهاددانشگاهی براساس ماده ۱۳ قانون جهش تولید، تاکنون ۲ قرارداد اعتبار مالیاتی اعم از تولید سیمان‌های استخوانی که جایگزین واردات می‌شوند و تولید جایگزین استخوانی به شکل خمیری با این شرکت امضا کرده و حتی در زمینه اخذ مجوزها و موافقت‌های اصولی از معاونت علمی ریاست جمهوری به سایر شرکت‌ها مشاوره می‌دهد.

گلستانی پور تصریح کرد: مدیران این شرکت با نگاه آینده‌نگرانه خود و تعامل مثبت با مراکز علمی و پژوهشی و روزآمد کردن تولیدات خود، باعث موفقیت این شرکت دانش بنیان در بازار شده‌اند. به‌عنوان مثال، سال‌ها پیش به تولید پودرهای استخوانی پرداختند که در آن زمان نیاز فوری کشور نبود، اما نیاز آینده محسوب می‌شد؛ بنابراین، نگاه به آینده برای صنعت بسیار ضروری است.  

وی ادامه داد: این شرکت جزو اولین شرکت‌هایی بود که جهاددانشگاهی با آن تعامل برقرار کرد. خوشبختانه، نگاه ابتدایی اسوه و جهاددانشگاهی مالی نیست و هردو به فکر توسعه حوزه پزشکی هستند و هر هزینه‌ای که شرکت اسوه درخصوص دو قرارداد مذکور انجام دهد، جهاددانشگاهی قطعا از آن حمایت خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha