به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان در مطلبی نوشت:
بسیاری از جوانان دمبخت با این چالش و سوال روبهرو میشوند که چرا باید ازدواج کنم؟ بعضیها هم معتقدند که هیچ دلیل منطقی برای ازدواج و تشکیل زندگیمشترک وجود ندارد.
در پاسخ به این سوال از جنبه روانشناختی باید اشاره کنیم که ازدواج، اولین و مهمترین انتخاب فرد برای ایجاد خانواده سالم است. ازدواج همیشه بخشی از فرهنگ بشری بوده و مورد احترام و حمایت همه فرهنگها و مذاهب است. این یک اتفاق زیبا برای دو نفر است که شامل عشق، مراقبت و تعهد متقابل میشود. زن و مردی که با هم ازدواج میکنند، با هم متعهد میشوند که در زمانهای خوب و بد در کنار یکدیگر باشند و با هم رشد کنند و التیامبخش مشکلات و رنجهای یکدیگر باشند. اما اینها همه مزایای ازدواج از منظر روانشناختی نیست. در ادامه به تعدادی از دلایل منطقی دیگر در همین باره اشاره خواهد شد.
۱- پیداکردن همراه در زندگی
داشتن همراه در زندگی میتواند بسیاری از مسائل و مشکلات را کاهش داده یا تابآوری ما را در زندگی افزایش دهد. ازدواج را میتوان دوستی واقعی بین دو نفر دانست که به دلیل علایق و اولویتهای مشترک با هم ارتباط برقرار کردهاند.
ما انسانها نمیتوانیم زندگی انفرادی داشته باشیم و همیشه تنها زندگی کنیم. وقتی کسی را داریم که می توانیم تجربیات، عواطف و نگرانیهایمان را به اشتراک بگذاریم، زندگی معنادارتر و شادتر میشود.
۲- داشتن فردی معتمد
لازمه ازدواج موفق، داشتن اعتماد به شریکزندگی است و ازدواج، روشی پذیرفته شده برای دو نفر برای نشان دادن تعهد و نگرانی خود نسبت به یکدیگر است. بهترین بخش این است که جدای از به اشتراک گذاشتن خانه، زندگی، افکار، رازها، ناراحتیهای خود و ... میتوانید به شریک زندگی خود اعتماد کنید. راز موفقیت و آرامش فرد در زندگی داشتن اعتماد به همسر خود است.
۳- آرامش بیشتر
افرادی که ازدواج موفق دارند، استرس کمتر و آرامش بیشتری دارند. مطالعهای در دانشگاه شیکاگو نشان داد که افراد متاهل و افرادی که در روابط طولانی مدت و متعهد به هم هستند، واکنشهای بهتری به فشار روانی دارند. همچنین افراد متاهل، تابآوری بیشتری دارند.
۴- کاهش رفتارهای پرخطر
افراد متاهل کمتر رفتارهای پرخطر از خود نشان میدهند. با گذشت زمان، متاهل بودن در واقع میتواند رفتار افراد را به سمت رفتار بهتر و سالمتر تغییر دهد. به عنوان مثال افراد متاهل کمتر به اختلال سوءمصرف مواد مخدر دچار میشوند.
۵- افزایش کیفیت خواب
افرادی که ازدواج میکنند، در بلندمدت کیفیت خواب بهتری دارند. مطالعات متعدد نشان داده زنانی که زندگی زناشویی بهتری دارند، کیفیت خواب بالاتری را هم تجربه میکنند. افراد هرچه بیشتر از زندگی خود راضی بودند، خوابیدن برای آنها راحتتر بود.
۶- شیوه زندگی اثربخشتر
متاهل بودن شیوه زندگی و عادات افراد را از نظر شخصی و اجتماعی به طور سودمند تغییر میدهد و این شیوه زندگی اثربخش به رشد فرد کمک میکند.
۷- افزایش سرمایه اجتماعی
ازدواج «بستر اصلی» رفتارهای اجتماعی است. این بستر زمینهساز سرمایه اجتماعی فرد میشود. ازدواج سرمایه اجتماعی است. پیوندهای اجتماعی ایجادشده از طریق ازدواج نه تنها برای خانواده بلکه برای دیگران هم از جمله جامعه سودمند است.
۸- شادابی
افرادی که ازدواج موفقی دارند، کمتر دچار افسردگی میشوند و شادابی بیشتری را تجربه میکنند. به طور کلی، بیان نکردن افکار و احساسات میتواند منجر به افسردگی شود. البته هیچ رابطهای کامل نیست اما یک ازدواج سالم که در آن بستری فراهم باشد تا دوطرف بتوانند با احساس امنیت درباره افکار، احساسات و نیازهای خود حرف بزنند میتواند باعث تسکین اضطراب و استرس و افزایش شادابی در فرد شود.
۹- حمایتشدن
شریک زندگی بدون قیدوشرط از همسر خود مراقبت میکند. زندگی یک سفر مداوم با روزهای خوب و بد است و کسی که فراتر از ظاهر، وضعیت مالی، مشکلات سلامت و ناتوانیهای شما از شما مراقبت میکند، شریک زندگی شماست. همسرتان تنها کسی است که در هر شرایطی از شما مراقبت میکند و این احساس بینظیر حمایت شدن در بستر ازدواج اتفاق میافتد و از مزایای روانشناختی متاهلشدن است.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام
نظرات