توکل آبشناس در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه در این شهرستان بیش از ۴۰ هکتار گلخانه وجود دارد که چهار هکتار آن به پرورش و تولید گلهای زینتی اختصاص یافته است، افزود: گلخانه هیدروپونیک نهاوند با تولید گلهای شاخه بریده در قالب گل رز است که برای ۴۱ نفر بهطور مستقیم و حدود ۱۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.
آبشناس ادامه داد: این گلخانه در روستای قشلاق باباپیر و در دو فاز اجرا شده و سالانه تا ۶ میلیون شاخه انواع گلهای زینتی تولید و روانه بازار میکند.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه اعتبار این طرح حدود ۱۴ میلیارد تومان سرمایهگذاری اولیه توسط بخش خصوصی بوده است، تصریح کرد: بیش از ۶۰ درصد محصولات این گلخانه به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود و بهرهوری آب و خاک از جمله مزیتهای این گلخانه است.
وی یادآور شد: هیدروپونیک یا آبکشت، یکی از روشهای خلاقانه تولید محصولات کشاورزی بدون خاک، سم و با کمترین نیاز به آب است و روشی که علاوه بر اشتغالزایی و قدم نهادن در مسیر تولید ارگانیک میتواند کاهش و صرفهجویی ۹۰ درصدی آب را به همراه داشته باشد.
آبشناس با اشاره به اینکه توسعه واحدهای گلخانهای علاوه بر رونق تولید در این بخش موجب صرفهجویی در منابع تجدیدناپذیر میشود، گفت: احداث گلخانه یکی از محورهای توسعه شهرستان است که خوشبختانه نهاوند در این حوزه در رتبه برتر استان همدان قرار دارد.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه خوشبختانه کشاورزان نهاوندی علاقه زیادی به احداث و توسعه کشتهای گلخانهای دارند تا جایی که بیش از ۹۰۰ بهرهبردار در حوزه گلخانهها در شهرستان فعالیت دارند، اظهارکرد: از هر مترمربع گلخانه سالیانه ۳۵ کیلوگرم محصولات صیفی و گلخانهای تولید میشود و این روند ۹۰ درصد کاهش مصرف آب را در مقایسه با مقدار مشابه در فضای باز دارد.
وی در خاتمه تاکید کرد: با توجه به استعداد شهرستان در زمینه کشت گلخانهای زیرساخت لازم در راستای احداث گلخانه در نهاوند مهیاست و متقاضیان میتوانند با مراجعه به جهاد کشاورزی از نحوه دریافت تسهیلات آگاه شوند.
انتهای پیام
نظرات