حسین شواخی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برنامه سرشماری حیات وحش با هدف برآورد جمعیت پستانداران و بهبود مدیریت زیستی، وضعیت حفاظتی منطقه و تحلیلهای کمی و کیفی برای مدیریت مناطق اجرا میشود، سرشماری حیات وحش در این شهرستان فقط پاییزه و در منطقه حفاظت شده کهیاز و خارو برگزار میشود.
وی با اشاره به اجرای سرشماری پاییزه حیات وحش شاخص پناهگاه حیات وحش خارو، گفت: برنامه سرشماری در این منطقه در یک روز و ۸ گروه برگزار شد و حدود ۵۰ درصد منطقه سرشماری شد.
رئیس اداره محیطزیست اردستان، تصریح کرد: سرشماری منطقه حفاظت شده کهیاز با حضور ۱۰ اکیپ در دو روز برگزار شد و حدود ۶۰ درصد از کل منطقه با حضور سرپرست اداره کل محیط زیست استان و مشارکت ۳۵ نفر از مسئولان ستادی، رؤسای سایر مناطق، کارشناسان، محیط بانان، همیاران و دوستداران حیات وحش انجام شد.
شواخی با بیان اینکه در این سرشماری جمعیت گونههای شاخص حیات وحش شامل؛ کل و بز، قوچ و میش و آهو، جبیر و همچنین گرگ و هوبره بر اساس اصول استاندارد با استفاده از روش مشاهده مستقیم سرشماری شد، گفت: جمعیت گونههای شاخص حیات وحش در منطقه حفاظت شده کهیاز و پناهگاه حیات وحش خارو نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
خشکسالیهای بلند مدت تهدید همیشگی مناطق حفاظت شده است
وی خاطرنشان کرد: اگر کمک و همیاری جوامع محلی و فرهنگ مردم نباشد نمیتوانیم کمبودهایی که در مناطق حفاظت شده وجود دارد را جبران کنیم. مردم شهرستان و مخصوصاً دهستان سفلی و کچو در بسیاری از بخشهای محیط زیست و مخصوصاً بخش حیات وحش و حفظ و حراست از گونههای جانوری بسیار کمک حال محیط بانان هستند.
رئیس اداره محیط زیست اردستان با بیان اینکه هر گروهی که از سرشماری حیات وحش بر میگشت از افزایش جمعیت حیات وحش گونههای منحصر به فرد و وضعیت حفاظتی و خدماتی مناطق ابراز رضایتمندی میکرد گفت: بهطور کلی خشکسالیهای بلندمدت و به دنبال آن کمبود علوفه بیشتر از شکارهای غیرمجاز و ورود دام غیرمجاز مناطق حفاظت شده شهرستان اردستان را تهدید میکند.
انتهای پیام
نظرات