• پنجشنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1403092921225
  • خبرنگار : 71049

اسلامی: آژانس اتمی در ارائه تسهیلات فنی، مانع کار است

اسلامی: آژانس اتمی در ارائه تسهیلات فنی، مانع کار است

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تحریم‌ها هدف اقتصادی ندارد، بلکه برای این بودند که این دوگانه را جا بیندازند، شما که پول ندارید، چرا خرج هسته‌ای می‌کنید؟! این ترفند و ابزار آن‌هاست که بتوانند اهداف خود را در بازداشتن ما از دستیابی به دانش هسته‌ای دنبال کنند.

به گزارش ایسنا، «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگویی تلویزیونی، درباره اینکه چرا ایران به سمت انرژی اتمی رفته است، گفت: این را باید بدانیم که علم قدرت، اقتدار و سلطان است. در تاریخ، ایرانیان همیشه تولیدکننده و خالق علم و فناوری بودند. قدرت ایرانیان مبتنی بر کشورگشایی نبوده است بلکه نفوذشان در علم و اکتشفات علمی بوده است. در دو سده‌ای که ما استکبار را در کشور داشتیم، کشور از خودباوری و قدرت پیشتازی در علم بازماند و واردکننده و پیرو بود.

او که در برنامه «حماسه خوان» در شبکه یک تلویزیون حضور داشت، ادامه داد: از ۲ دهه پیش که رشد فناوری شتابان شده است و تحولات فناورانه پرسرعت‌تر شده و تاثیرات خود را در اقتصاد و جامعه به ویژه در کشورهای پیشرفته گذاشته است، همیشه علوم هوا ـ فضا، هسته‌ای، نانو، بایوتکنولوژی و فناوری اطلاعات حوزه سلطه نظام استکباری بوده است و مراقبت کرده که این علوم در اختیار کشورهایی که آن‌ها دوست ندارند، نباشد. امروز هسته‌ای با هوافضا پیوستگی دارد، در ماهواره‌ها از پیشران هسته‌ای استفاده می‌شود، بنابراین هسته‌ای قدرت آفرین است و سلطه علم و فناوری قدرت و دست برتر ایجاد می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور تصریح کرد: کسی که علیه ما ۲۰ سال است، می‌نویسد و خوراک تهیه می‌کند که آژانس از آن استفاده کند و ۲ رسانه رویترز و آسوشیتدپرس این‌ها را منتشر می‌کنند، در اردیبهشت ماه سال جاری بعد از ۲۰ سال که می‌گفت اینها (ایران) می‌توانند ۲ یا سه بمب بسازند یا به گریز هسته‌ای نزدیک شدند، برای اولین بار نوشت، ایران دارد نیروگاه اتمی می‌سازد و با توجه به حرکتی که دارند این‌ها به زودی تجهیزات و فناوری‌هایشان کامل می‌شود و قدرتی پیدا می‌کنند که می‌توانند به دیگرانی که ما دوست‌شان نمی‌داریم فناوری و تجهیزات بدهند و جامعه جهانی باید مانع این‌ها شود که سازنده نیروگاه اتمی شوند.

تحریم‌ها هدف اقتصادی نداشته است

او ادامه داد: این دوگانه‌ای که مطرح می‌کنند، درباره استفاده از انرژی هسته‌ای که دائم حرکت ایران در این حوزه را به ساخت بمب هسته‌ای و غیره ارتباط می‌دهند را همیشه داشتند و از آن برای ایجاد مانع در رسیدن کشورها به دانش هسته‌ای استفاده کردند، در حالی که این دانش‌ها قدرت آفرین در عرصه اقتصاد و صنعت است و ثروت‌آفرین است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: این دوگانه‌سازی‌ها در وقایع دیگر هم وجود دارد. وقایع فلسطین را ببینید، آیا در آن آدم بی گناه و زن و کودک کشته نشدند؟ با این همه تلفات، یک نفر از حاکمان سلطه ناراحت نیست. تمام زیر ساخت دفاعی و امنیتی یک کشور (سوریه) را نابود کردند، آمریکایی‌ها می‌گویند اسرائیل یک عملیات محدود انجام داده است، در حالی که همه چیز را روی زمین و هوا و دریا زده و نابود کرده و بعد می گویند یک اقدام محدود انجام داده است. بنابراین این فشاری که می‌آورند که مدام ما را تحت تاثیر قرار دهند و از ابزار گوناگون شیطان صفتانه استفاده می‌کنند، برای این است که مردم ما را مایوس کنند. تحریم‌ها هدف اقتصادی نداشته است، برای این بود که این دوگانه‌ها را بتوانند تشدید کنند و حرف خودشان را در جامعه ما جا بیندازند و بگویند شما که پول ندارید، زندگی‌تان خراب است، چرا خرج هسته‌ای می‌کنید؟! این ترفند و ابزار آن‌هاست که بتوانند اهداف‌شان را تعقیب کنند.

نمی‌خواهند ما در استفاده از انرژی هسته‌ای مستقل باشیم

اسلامی درباره فعالیت و ماهیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای کشورها تصریح کرد: آژانس تکلیف دارد که فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را ترویج، تسهیل و پشتیبانی کند تا آن در اختیار همه ملت‌ها قرار گیرد و هر چه که می‌خواهید را  وساطت کند تا کشورهای دیگر به شما بدهند اما برای ما کلا مانع هستند؛ چون قانون کنگره آمریکا را دارند پیاده می‌کنند؛ قانون ۱،۲،۳ که در ۱۹۵۵ تصویب شده است، غنی‌سازی اورانیوم، بازفراوری اورانیوم و تولید آب سنگین را برای کشورهایی که با آمریکا توافق ندارند ممنوع می‌کند. این سه فعالیت را هیچ‌کس در دنیا نباید انجام دهد و اگر خواست کار کند، باید با آمریکا توافق داشته باشد و آمریکاست که تعیین می‌کند چه باشد، چه نباشد. در ۱۸ کشور این‌ها قرارداد دارند و برای بقیه که بخواهند به این سمت بروند، این‌ها مزاحمت ایجاد می‌کنند. فشار سیاسی برای این است که این قانون اجرا شود.

او گفت: انرژی هسته‌ای در طبیعت است و حق هر کشور است که از آن استفاده کند اما برای ما این را برنمی‌تابند. یک قرص سوخت هسته‌ای، معادل ۳۰۰ متر مکعب گاز، انرژی حرارتی ایجاد می‌کند، این تفاوت قابل مقایسه نیست، پایداری این سوخت و قابل تجدید پذیر دائمی بودن آن بی‌نظیر است. غیر از آن کاربردهایی که در بخش‌های دیگر در پزشکی، محیط زیست، آب و خاک و کشاورزی و صنعت دارد هم قابل توجه است. از این رو ابعاد گسترده انرژی هسته‌ای از لحاظ اقتصادی ارزش افزوده فوق‌العاده دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: این‌ها با پرونده‌سازی و اعمال فشار و تلاش سیستم‌های ضد انقلاب و جاسوس‌های رژیم صهیونیستی علیه ایران این طور القا می‌کنند که ایران دارد کار غیرقانونی انجام می‌دهد، در حالی که همه چیز پشت این قانون ۱،۲،۳ است که نمی‌خواهند ما در استفاده از انرژی هسته‌ای مستقل باشیم.

وقتی وارد صنعت هسته‌ای می‌شوید در اوج قابلیت و عملکرد قرار می‌گیرید

اسلامی گفت: یک قرص سوخت هسته‌ای، ارزش حرارتی و انرژی‌اش معادل ۴۸۱ متر مکعب گاز طبیعی است. الان گاز طبیعی را، هشت یا ۱۰ سنت یعنی کمتر از ۵ یا ۶ هزار تومان می‌فروشند. ۴۸۱ را در ۶ هزار تومان ضرب کنید، می‌شود حدود سه میلیون تومان. در سال ۱۴۰۲ نیروگاه اتمی بوشهر هفت میلیارد و ۴۷۴ میلیون کیلووات ساعت برق تولید کرده است، درحالی که هر کیلووات برق تولید ما از نیروگاه اتمی، ۸۹۰ تومان بوده است. نیروگاه اتمی از لحاظ کلاس ایمنی، ظرافت‌هایش و خواص مکانیکی و متالوژی و دوام و قوامی که باید قطعات و اجزا داشته باشد، قابل توجه است. کشوری که وارد هسته‌ای می‌شود، کیفیت صنعت و کارآمدی و پایداری محصولاتش قابل مقایسه با سایر رشته‌ها نیست و بعد از هسته‌ای، هوا فضا قرار دارد. وقتی شما وارد هسته‌ای می‌شوید در اوج قابلیت و عملکرد قرار می‌گیرید و تراز کشور ارتقا پیدا می‌کند و فرصت‌های بزرگی برای استعدادهای برتر کشورتان فراهم می‌کنید. عدم وجود این ظرفیت‌ها موجب می‌شود تا استعدادها و نخبگان کشور را ترک کنند.

او ادامه داد: یک زمانی منابع خام کشورها را غارت می‌کردند، الان دنبال استعدادهای انسانی ما هستند. یک کارهایی هم ما در داخل می‌کنیم و شرایطی پیش می‌آید که این افراد مستعد دل‌زده می‌شوند و فکر می‌کنند اگر مهاجرت کنند بهتر می‌شود اما در ماهیت این طور نیست. در عین حال این القا و تلاش از سوی دشمن وجود دارد. شهید شهریاری داشت چه کار می‌کرد؟ کارش تهیه کدهای محاسباتی هسته‌ای بود. وقتی به ما متریال و دانش فنی ندادند و اجازه همکاری بین‌المللی به ایران نمی‌دهید، دانشجویان و متخصصان ما خودشان دست به کار شدند و علوم و فنون هسته‌ای را بومی در کشور تولید کردند و توانست به سیستم و سامانه تبدیل کند.

اسلامی با تاکید بر به کارگیری استانداردهای دوگانه علیه ایران گفت: این استانداردهای دوگانه نه فقط در هسته‌ای بلکه در حقوق بشر و منطقه هم وجود دارد. اینها خودشان پدر و مولد ناامنی و ترورریسم هستند. جز جنگ و خون و درگیری دیگر چه کاری از این‌ها برمی‌آید؟ تلاش اینها این است که اجازه ندهند کسی مانع اهدافشان در هر منطقه‌ای و جایی شود و با سلطه‌گری کارشان را پیش می‌برند.

ایران در تولید رادیوداروی با کیفیت جزو کشورهای اول دنیاست

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اینکه چرا ایران وارد غنی‌سازی شد، گفت: یک راکتور تحقیقاتی آب سبک داریم که از آن برای کارهای پرتودهی ایزوتوپ‌ها استفاه می‌کنیم و طراحی آن آمریکایی است و امسال ۶۰ ساله می‌شود و سوخت آن را آمریکایی‌ها می‌دادند و سوخت آن هم ۹۰ درصد بود و تا دهه ۶۰ هم همین ۹۰ درصد بود، بعد که آمریکایی‌ها ندادند، آرژانتینی‌ها دادند و بعد همان هم مانع شدند. اگر ما خودمان غنی‌سازی نمی‌کردیم و با همتی که جوانان ما انجام دادند و سوخت ۲۰ درصد را طراحی و تولید کردند، راکتور را دوباره فعال کردند. اگر این کار انجام نمی‌شد، مانده بودیم و این راکتور هم از کار می افتاد. اما الان در سال سیزدهم فعالیت این راکتور بعد از سوخت‌رسانی بومی هستیم و در این مدت توانستیم رادیودارو مورد نیاز کشور را تولید کنیم.

اسلامی افزود: سالی یک میلیون نفر از خدمات راکتور تهران در این سال‌ها استفاده کردند و حداقل سالی ۵۰ میلیون دلار فقط پول همان رادیودارو غیر از رفت و آمد و هزینه هایی که باید برای هر تصویربرداری خارج از کشور خرج می شد صرفه‌جویی شده است. این خدمت را صنعت غنی سازی کشور انجام داده است و این در حال گسترش است. این چه مغایرتی با معیشت مردم دارد؟

او گفت: امروز به لطف الهی، ایران در تولید رادیوداروی با کیفیت جزو کشورهای اول دنیاست و در همه نشریات بین‌المللی این مساله درج شده است که ایران در لبه دانش و تولید رادیودارو است و در اثرگذاری آن مطابق با استانداردهای روز دنیا شکی نیست. الان ۶۴ نوع رادیودارو در کشور تولید می‌کنیم که به نام بیمار و بیمارستان و در ساعت مشخصی باید در اختیار بیمار قرار گیرد و این کار را منظم انجام می‌دهیم و هیچ مشکلی در این خدمت رسانی وجود ندارد.

تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای را هدف‌گذاری کردیم

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره تولید برق هسته‌ای در کشور اظهار کرد: ما به دلیل نگاه و شرایطی که بوده است از امری که آقا (رهبر انقلاب) داشتند که ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای باید می‌داشتیم، عقب هستیم و به نوعی سیستم ما را سرگرم کردند که خارجی‌ها بیایند برای ما کاری کنند. اما ما الان ۲۰ هزار تا را هدف‌گذاری کردیم و مکان‌ها انتخاب شده و شرکت‌های پروژه‌ها تاسیس شدند و در حال پیگیری هستیم. الان ۲ واحد جدید در دست ساخت است و پروژه های دیگر در خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان فعال است و در استان گلستان هم در حال مطالعات محیطی هستیم. هر کدام از سایت‌های ما مطالعات مقدماتی‌اش ۲ سال زمان می برد. هم‌چنین راکتورهای تحقیقاتی را در دست ساخت داریم.

وی درباره بحث پرتودهی گفت: ۳۰ درصد محصولات کشاورزی و تولیدی ما را ضایعات تشکیل می‌دهد اما می توانیم این را به چرخه تولید برگردانیم. توان اقتصادی و تولیدی ما از نیاز سرزمینی ما افزون است، وقتی پرتودهی کنیم مثلا فلفل دلمه‌ای و پسته را، صادرات در این بخش به خوبی و پایدار انجام می‌شود.

آب سنگین ما از با کیفیت‌ترین آب سنگین‌ها در دنیاست

اسلامی درباره تولید آب سنگین در کشور تصریح کرد: می‌خواستند مثل غنی‌سازی پیج و مهره‌های آب سنگین را هم باز کنند، همان طور که در یکی از کشورهای اروپای شرقی که ظرفیت آب سنگین داشتند اما آمریکایی‌ها آمدند آن را باز کردند و از بین بردند و رفتند. امروز به گواهی خودشان و نشریات علمی بین‌المللی، آب سنگین ما از با کیفیت‌ترین آب سنگین‌ها در دنیاست. هر یک کیلوی آن حدود هزار دلار قیمت دارد. حدود ۲۳۰ مشتقات دارد و گرم به گرم آن ارزشمند است. متانولی که الان از آب سنگین تولید می‌کنیم، هر یک تن آن یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار است. این در حالی است که یک تن متانول در پتروشیمی زیر ۵۰۰ دلار است. اقلام دوتره که از آب سنگین است، یک تحولی بزرگ در نظام آموزشی و پزشکی ایجاد کرده است. اکسیژن ۱۸ را از همین محل تولید می‌کنیم که برای دستگاه پت اسکن نیاز ضروری است. همچنین نمایشگرهای نسل جدید بر پایه آب سنگین است و هرگرم آنها چند ده هزار دلار است و ما وارد این بخش هم شدیم و با افتخار داریم برنامه مان را گسترش می دهیم. زنجیره ارزش و اقتصاد دانش بنیان اینجاست.

او گفت: فضایی که بچه‌های نخبه را نگه می‌دارد که کار پیشرفته انجام دهند، اینجاست و این زیبنده ملت ایران است که چنین ظرفیتی را داشته باشند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در رابطه با پلاسمای سرد گفت: جهان هستی را ما به حالت جامد، مایع و گاز داریم و عامل چهارمی داریم که پلاسما است که جهان هستی را در برگرفته است. این را در قالب رعد و برق می بینم. ما این را از سطح مقالات به سامانه و سیستم تبدیل کردیم. پلاسما تراپی را در پزشکی و صنعت وارد کردیم و چند هفته پیش اولین کارخانه سم‌زدایی از پسته را با فناوری پلاسما راه‌اندازی کردیم و این یکی از راه‌حل‌هاست که پذیرفته‌ترین راهکار است که سم افلاتوکسین را از بین ببرد. هم‌چنین پرفسور اکبری در مرکز تحقیقات سرطان تجریش در دانشگاه شهید بهشتی در حال تحقیق روی تعداد زیادی از بانوان مبتلا به سرطان است که نتایج مثبتی هم گرفته است. علاوه بر این از پلاسما برای زخم‌های بدخیم به ویژه در بیمارات دیابتی‌ استفاده می شود که احتمال قطع عضو دارند. با فناوری پلاسما توانستیم این‌ها را درمان کنیم و جلوی پیشرفت زخم را گرفتیم و عروق دوباره احیا شد و پوست تازه شکل گرفت و تاکنون نتایج خوبی داشتیم و مردم به شدت از این موضوع خرسند هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۹-۳۰ ۰۰:۲۳

درود‌برشرفتان

avatar
دیروز ۰۷:۵۶

خداوند حفظتان کند جناب اسلامی .احسنت به این دید ونگرش.در پناه حق باشید ،خداوند از تیر های شیطانی جن وانس محفوظتان کند.