• پنجشنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403092921173
  • خبرنگار : 71134

بسته اخبار علم و فناوری

پرتاب اولین دسته از ماهواره‌های اینترنتی چین/رشد سریع‌تر سلول‌های مغز در فضا

پرتاب اولین دسته از ماهواره‌های اینترنتی چین/رشد سریع‌تر سلول‌های مغز در فضا

دنیای علم و فناوری امروز پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر می‌گذرانیم.

به گزارش ایسنا، جهان علم و فناوری در روزی که گذشت، خبرهای گوناگونی برای ما داشت که در این بسته خبری به گزارش خلاصه‌ای از آنها خواهیم پرداخت.

از ابداع رباتی که در ۵ دقیقه یک کامیون را بارگیری می‌کند، تا معرفی دستگاه شبیه‌ساز پرواز در نمایشگاه «‌ایران‌ساخت» و پرتاب اولین دسته از ماهواره‌های اینترنتی منظومه جدید «گواوانگ» توسط چین همگی از جمله اخبار مهم امروز بودند.

گفتنی است که شما مخاطبان ارجمند می‌توانید با کلیک بر روی هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمده‌اند، به محتوای خبر مورد نظر خود دسترسی داشته باشید.

سلول‌های مغز در فضا سریع‌تر رشد می‌کنند

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که سلول‌های مغز پس از یک ماه ماندن در ایستگاه فضایی بین‌المللی سالم می‌مانند اما سریع‌تر از سلول‌های مغز روی زمین رشد می‌کنند.

دانشمندان «مؤسسه پژوهشی اسکریپس»(Scripps Research) با همکاری «بنیاد سلول‌های بنیادی نیویورک»(NYSCF) برای کشف چگونگی واکنش سلول‌های مغز به ریزگرانش، توده‌های کوچکی را از سلول‌های مغزی به‌دست‌آمده از سلول‌های بنیادی به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» فرستادند.

آنها در کمال تعجب دریافتند سلول‌ها با بازگشت به زمین پس از یک ماه هنوز سالم هستند اما در مقایسه با همتایان پرورش‌یافته روی زمین، سریع‌تر رشد کرده‌اند. آنها به نورون‌های بالغ نزدیک‌تر بودند و علائم ویژه‌ای را نشان می‌دادند.

رباتی که در ۵ دقیقه یک کامیون را بارگیری می‌کند

بارگیری یک کامیون می‌تواند تا یک ساعت طول بکشد و رانندگان کامیون را در بلاتکلیفی بگذارد اما شرکت «اسلیپ رباتیکس»(Slip Robotics) راهی را برای حل کردن این مشکل ارائه داده است.

شرکت «اسلیپ رباتیکس» ربات جدیدی ابداع کرده است که می‌تواند یک کامیون را در پنج دقیقه بارگیری کند.

تأمین نیاز کشور به محصولات دارویی مشتق از پلاسما به همت یک شرکت دانش‌بنیان

 داروهای مشتق از پلاسما بیشترین ارزبری را در میان حوزه تجهیزات پزشکی و سلامت دارد، لذا خودکفایی هر جامعه‌ای در تولید این محصولات می‌تواند یکی از اهداف بلندمدت مسئولان و نهادهای ذی‌ربط این حوزه جهت توسعه تامین داخلی و همچنین ارزآوری کلان باشد. البته شرکت‌های دانش‌بنیان از اهمیت این حوزه غافل نبوده‌اند تا جایی که یکی از این شرکت‌ها به عنوان نخستین کارخانه تصفیه پلاسما در خاورمیانه توانسته با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را به سرانجام برساند.

ChatGPT به قابلیت برنامه‌ریزی وظایف مجهز می‌شود

OpenAI روی قابلیت جدیدی برای ChatGPT کار می‌کند که احتمالاً طی چند روز آینده معرفی خواهد شد. این ویژگی جدید که Tasks نام دارد، به کاربران اجازه می‌دهد تا برخی دستورات خاص خود را به‌طوری برنامه‌ریزی کنند که در زمان دیگری توسط چت‌بات ChatGPT اجرا شود.

نانوخوشه‌های مس به جنگ دی‌اکسیدکربن موجود در هوا می‌روند

با سنتز نوعی نانوخوشه مس با قابلیت تجزیه دی‌اکسیدکربن هوا و تبدیل آن به مواد با ارزش، فصل تازه‌ای در استفاده از نانوساختارهای مس باز می‌شود.

پرتاب اولین دسته از ماهواره‌های اینترنتی منظومه جدید «گواوانگ»

موشک دومرحله‌ای لانگ مارچ ۵ بی از مرکز پرتاب ماهواره‌ی ونچانگ به هوا برخاست و اولین گروه از ماهواره‌های منظومه‌ی «گواوانگ» چین را پرتاب کرد. به‌طرز غیرعادی پوشش رسمی از این پرتاب وجود نداشت؛ اما تصاویر پخش زنده‌ی آماتور، تعداد زیادی از تماشاگران را در سواحل نزدیک به سکوی پرتاب نشان می‌داد.

انویدیا از ارزان‌ترین ابرکامپیوتر هوش مصنوعی مولد خود رونمایی کرد

انویدیا به‌تازگی از کیت توسعه‌دهندگان جدید خود رونمایی کرده است که می‌تواند قابلیت‌های سطح بالای هوش مصنوعی را با ارزان‌ترین قیمت در دسترس کاربران قرار دهد. این کیت فقط ۲۴۹ دلار قیمت دارد.

معرفی دستگاه شبیه‌ساز پرواز در نمایشگاه «‌ایران‌ساخت»

یک شرکت دانش‌بنیان، با معرفی دستگاه شبیه‌سازی پرواز در نمایشگاه ساخت‌ایران، گامی کلیدی در راستای خودکفایی و کاهش وابستگی به تجهیزات خارجی برداشت. این دستگاه، اتصالات پیشرفته‌ای به صنایع هوافضا می‌دهد و به ارتقای دقت سنسورها کمک می‌کند. این نوآوری جدید، علاوه بر توانایی شبیه‌سازی دقیق پرواز، می‌تواند در صنایع مختلف، از جمله هوافضا و هوانوردی، کاربردهای گسترده‌ای داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha