• چهارشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۸:۵۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403092820784
  • خبرنگار : 50188

طرح‌های توسعه مس رفسنجان نیازمند نیروی ماهر است

طرح‌های توسعه مس رفسنجان نیازمند نیروی ماهر است

ایسنا/کرمان فرماندار رفسنجان گفت: اگر چه مراکز مهارتی و جوار کارگاهی در شهرستان داریم اما برای طرح‌های توسعه‌ای در مجتمع سرچشمه و تولید انبوه مس نیازمند افراد ماهر و متخصص هستیم و خلاء بورسیه نیروهای مهم در رشته‌های مختلف احساس می‌شود.

حسین رضایی امروز ۲۸ آذرماه در  رویداد «آموزش مس در مسیر شایستگی» در سرچشمه رفسنجان اظهار کرد: اهمیت آموزش و مهارت‌آموزی در شکل‌گیری شخصیت و موفقیت افراد بر کسی پوشیده نیست.

وی گفت: ۷۰ درصد شخصیت افراد در ۱۰۰۰ روز اول زندگی و از طریق آموزش‌های عالی شکل می‌گیرد و ۳۰ درصد دیگر در دوران تحصیل، تکمیل می‌شود.

رضایی تأکید کرد: بسیاری از آموزش‌ها در دانشگاه‌ها ارائه می‌شود، اما مهارت‌های عملی در کنار آن‌ها وجود ندارد به همین دلیل، هماهنگی‌هایی با دانشگاه ولیعصر رفسنجان انجام شده تا مراکز مهارتی در کنار دانشگاه ایجاد شود و فارغ‌التحصیلان دوره‌های ۶ ماهه تا یک‌ساله مهارتی را بگذرانند.

وی همچنین به مشکل بزرگ جامعه رفسنجان، یعنی نبود نیروی کار آزموده، اشاره کرد و افزود: با نرخ بیکاری هشت درصد مواجه هستیم.

رضایی بر اهمیت بورسیه نیروهای مهم در رشته‌های مختلف و بیان کرد: در کنار کارهای ابتدایی باید مهارت و آموزش داشته باشیم تا به کارهای حرفه‌ای برسیم.

فرماندار رفسنجان بیان کرد: در بحث تراک، سطح مدرک و گواهی‌نامه رانندگی ویژه مطرح نیست، بلکه میزان حرفه‌ای بودن و کارآزموده بودن افراد اهمیت دارد.

رضایی در ادامه به مشکلات مصرف آب و گاز در تولید مس اشاره کرد و گفت: برای تولید یک میلیون تن مس به روش لیچینگ و ذوب، حدود ۲۵۰ مترمکعب آب مصرف می‌شود که باید به ۱۵۰ مترمکعب کاهش یابد.

وی همچنین مصرف گاز برای هر تن مس را بالای ۳۰۰ متر مکعب عنوان کرد و افزود: با توجه به یارانه‌های دولتی، قیمت گاز در ایران بسیار کمتر از قیمت جهانی است.

رضایی تأکید کرد: برای رقابت با دنیا، باید این مسائل در طرح‌های توسعه‌ای و آموزش‌ها مدنظر قرار گیرد و در کنار بحث نیرو و انرژی، به مصرف آب نیز توجه شود.

کنفرانس یادگیری الکترونیکی در سرچشمه برگزار می‌شود

رئیس انجمن علمی یادگیری الکترونیکی کشور نیز در این مراسم با اشاره به مبحث هوش مصنوعی در عصر حاضر بیان کرد: حدود سه تا چهار دهه است که هوش مصنوعی به صورت عملیاتی کار می‌کند اما با تحول در ابزارهای سخت‌افزاری و روش‌های عمیق، هوش مصنوعی در دو سال گذشته جهش بسیار بزرگی را شاهد بوده است.

صفوی با اشاره به اینکه دولت نیز دستیار هوشمند را برای وزارتخانه‌ها در دستور کار قرار داده، اظهار کرد: ابزارهای موجود به‌گونه‌ای است که اگر هر روز از این ابزارها بهره گرفته نشود خسارت است چرا که هوش مصنوعی سرعت خلاقیت و نوآوری را چندین برابر می‌کند.

رئیس انجمن علمی یادگیری الکترونیکی کشور همچنین گفت: پس از ۱۷ سال، کنفرانس یادگیری الکترونیکی اسفندماه جاری در مجتمع مس سرچشمه برگزار خواهد شد.

مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم گفت: یکی از ارکان سازمان‌های مدرن، دانش و یادگیری است.

اصغر صالحی با بیا اینکه در همه سازمان‌ها، آموزش از اهمیت بالایی برخوردار است، با تقسیم‌بندی «مدرس»، «مشاور»، «محقق»، «مربی» و «منتور»، افزود: این افراد نقش متفاوتی در انتقال یادگیری برای نیروها دارند اما منتورینگ بیشترین نقش را در دانش پنهان دارد. اساتید امور آموزش باید از منتورینگ استفاده کنند و نقش پنهان در دانش را به اجرا دربیاورند.

وی خواستار انتقال تجارب همکاران شد تا آینده شرکت مس تضمین شود و در ادامه تأکید کرد: در بحث منتورینگ اقدامات خوبی در امور آموزش انجام‌شده اما کارهای بهتری هم باید انجام شود.

مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، خانواده را عامل اصلی موفقیت‌های یک سازمان دانست و گفت: بحث خانواده نیز باید در مجتمع مس سرچشمه جدّی گرفته شود. کارهای خوبی توسط امور آموزش در این زمینه انجام شده اما کافی نیست.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد شرکت مس از جمله شرکت‌هایی شود که خود تولید تکنولوژی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha