میدانیم که برنج یکی از خوراکیهای پرمصرف در میان مردمِ ماست که از نظر طب سنتی، طبع سرد و خشک دارد. نوعی برنج ایرانی وجود دارد که در استان فارس، به خصوص در بخش کامفیروز شهرستان مرودشت کشت میشود که برنج کامفیروزی نام دارد و دارای طبع گرم است.
برنج کامفیروزی برنج مرغوب کشتزارهای مناطق حاصلخیز کامفیروز واقع در استان فارس، شهرستان مرودشت است. طی روزهای ۲۸ و ۲۹ آذرماه در شهر خانمین کامفیروز جشنواره برنج برگزار میشود، به همین مناسبت به سراغ شهردار خانمین کامفیروز رفتیم و با وی گفتوگو داشتیم.
شهردار خانمین کامفیروز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا بیان کرد: برنج کامفیروز برندی معروف در فارس و جنوب کشور است. این جشنواره در راستای ایجاد اشتغال، بهبود کسب و کار و شناخت بهتر این برند در مناطق مرکزی و شمالی کشور است، همچنین شناساندن مناطق گردشگری شهرستان کامفیروز که شامل شالیزارها، جنگلهای زاگرس، رودخانه کر و غیره به گردشگران است.
عباس جوکار ادامه داد: تمام شرایط برای گردشگرپذیر بودن منطقه کامفیروز فراهم است که با بازدید مردم میشود از این جاذبهها استفاده کرد.
وی در رابطه با غرفههای جشنواره بیان کرد: شهرداری مجموعه فضا را برای غرفهداران آماده کرده و غرفهها به صورت رایگان در اختیار کشاورزان میگیرد.
جوکار در ادامه سخنان خود به مشکلات کشاورزان بخش کامفیروز اشاره کرد و گفت: کشاورزان منطقه کامفیروز از مشکل کمبود آب رنج میبرند در حالی که از حقابه منطقه کامفیروز سهم دارند. با توجه به اینکه زمینهای کامفیروز محدود است و متراژ پایین زمین جوابگوی کشت دیگری نیست، از مسئولان درخواست داریم که این مورد را مدنظر قرار دهند.
وی افزود: منطقه کامفیروز حدود یکهزار و ۲۰۰ سال سابقه کاشت برنج دارد و حقابه خود را از رودخانه کر میگیرد، با اصلاح کشت، مصرف آب کم و کشت برنج به ۳ ماه محدود شده و به دنبال آن میزان آب مصرفی کشاورزان نیز کم شده است. از مسئولان تقاضا داریم، ۷۰ میلیون متر مکعب آبی که نیاز هر ساله برنجکاران است، داده شود تا مردم دغدغه وجود آب را نداشته باشند.
وی ادامه داد: بحث کود و سم یکی دیگر از دغدغههای کشاورزان است. عدم تخصیص کودهای رایانهای مشکلات زیادی به وجود آورده است و نیازمند کمک جهاد کشاورزی هستیم.
رئیس شورای شهر کامفیروز نیز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: امسال اولین جشنواره برنج شهرستان کامفیروز برگزار میشود، در این جشنواره گردشگران با صنایعدستی و آداب و رسوم و غذاهای سنتی این منطقه آشنا میشوند.
داریوش میری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ حمایتی از کشاورزان این منطقه انجام نمیشود، گفت: کشاورزان این منطقه کودهای شیمیایی را با نرخ آزاد خریداری میکند، کامفیروز با قدمت بالای برنجکاری نباید مشکلات آب داشته باشد در حالی که نیاکان ما در کامفیروز حقابه داشتند، اگر در زمان مناسب آب رها نشود، کشت برنج انجام نخواهد شد.
وی ادامه داد: از مسئولان تقاضا داریم که در مورد کودهای شیمیایی همکاری داشته باشد و موقع برداشت برنج از واردات برنج پاکستانی و هندی به استان فارس جلوگیری شود چون قیمت برنج کامفیروزی با توجه به تورم هر ساله، حدوداً ۳ سال ثابت مانده و باعث ضرر کشاورزان شده است.
میری با بیان اینکه کشت و برداشت برنج به صورت مکانیزه انجام میشود، تصریح کرد: مشکلات گازوئیل برای ادوات کشاورزی در این شهرستان وجود دارد. سالهای قبل از طرف جهاد کشاورزی حمایتهایی انجام میشد و ادوات کشاورزی به کشاورزان داده میشد اما اکنون ماشینآلات به دست ما نمیرسد و باید از بازار آزاد آنها را خریداری کنیم.
به گزارش ایسنا، مشکل کمبود آب، دغدغه بسیاری از کشاورزان و باغداران است و نیاز است در رفع این مهم، تمهیدات لازم اندیشیده شود، چون گذران زندگی این قشر از کشاورزی است.
در جشنواره برنج کامفیروز ۲۰ غرفه وجود دارد که برنج این منطقه در معرض نمایش و فروش گذاشته میشود.
انتهای پیام
نظرات