در یک سال اخیر پژوهش سرای دانشآموزی بوعلیسینا بندرانزلی به لطف تصمیم های شایسته در سطح شهرستان و تعامل موثر با مجموعه آموزش و پرورش شهرستان، به یکی از مراکز موفق در حوزه علمی و پژوهشی تبدیل شده است. نتیجه اختتامیه هفته پژوهش استان گیلان با نقش آفرینی پژوهش سرای بوعلیسینا که برای دومین سال پیاپی میزبان این رویداد مهم بود گواه سطح مدیریت در شهرستان بندرانزلی، به عنوان نمونهای از مدیریت مشارکتی و مسئولانه است که توانسته مجموعههای آموزشی و پژوهشی و دانش آموزی را همراه و همدل کند.
فعالیتها و دستاوردهای پژوهش سرای دانشآموزی بوعلیسینا بندرانزلی در طول سال گذشته نشاندهنده تعهد، برنامهریزی دقیق و تلاش جمعی تیم مدیریت آموزش و پرورش و دانشآموزان این مجموعه است. اقدامات پژوهش سرا در بخشهای مختلف، از جذب خیرین در حمایت مالی و معنوی، بهسازی فضا تا تشویق دانشآموزان و کسب رتبههای کشوری و استانی، تأثیر قابلتوجهی در پیشبرد اهداف علمی و پژوهشی جامعه دانش آموزی شهرستان داشته است.
از برنامه های برجسته فعالیتهای پژوهشی و آموزشی می توان به میزبانی مراسم اختتامیه هفته پژوهش استان گیلان توسط پژوهش سرای بوعلیسینا که با حضور مسئولان استانی و دانشآموزان برتر برگزار شد اشاره کرد. در این مراسم از دانشآموزان برگزیده با حمایت نهادهای مختلف، از جمله شهرداری و خیرین، تجلیل به عمل آمد. از دیگر موارد مهم و تغییرات چشمگیر، بهسازی و تجهیز فضای پژوهش سرا و بازسازی کامل ساختمان در دو طبقه برای فراهم کردن محیطی مناسب برای فعالیتهای علمی و تفریحی و آموزشی است. ارتقای امکانات آموزشی و پژوهشی برای ایجاد فضای انگیزشی، کسب رتبههای برتر استانی و کشوری و انتخاب دو دانشآموز در محور گیاهان دارویی (گیلهدوا) که رتبه اول کشوری را کسب کردند بخشی از موفقیت های گیلان در این حوزه بود.
رونمایی از نشریه «پژوهشجیگا» و انتشار چکیده مقالات و دستاوردهای علمی دانشآموزان و معلمان با هدف ترویج فرهنگ پژوهش برای نخستین بار، مقدمهای برای اقدامات گستردهتر در حوزه انتشار محتواهای علمی در بندرانزلی است؛ تعامل و حمایت هیئت امنای پژوهش سرا برگزاری منظم جلسات فصلی با حضور اعضای هیئت امنا شامل نمایندگان نهادهای مختلف و خیرین، پشتیبانی کامل مالی و معنوی از سوی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی و تمرکز بر افزایش مشارکت دانشآموزان در مسابقات علمی، هدفگذاری برای افزایش تعداد برگزیدگان استانی و کشوری در سال جاری با ایجاد انگیزه در دانشآموزان و دبیران از نقاط قوت فعالیت های یک سال اخیر این مجموعه علمی به شما می رود که در نوع خود در استان کم نظیر است.
به راستی می توان گفت پژوهش سرای دانشآموزی بوعلیسینا با رویکردی برنامهمحور و حمایتی قوی از سوی مدیریت آموزش و پرورش و هیئت امنا، به الگویی موفق در میان پژوهش سراهای استان گیلان و به نوعی کشور تبدیل شده است. دستاوردهای این پژوهش سرا نه تنها نشان از توانمندی دانشآموزان و دبیران راهنما و ظرفیت های موجود در استان دارد، بلکه تأکیدی بر ضرورت ادامه این رویکردها برای تربیت نسلی خلاق و پژوهشگر است که قطعا نقش اداره کل آموزش و پرورش در حمایت از چنین ظرفیت هایی می تواند پر رنگ تر از همیشه باشد.
انتهای پیام
نظرات