یزدان یگانگی امروز ۲۷ آذرماه در کارگروه آرد و نان چهارمحال و بختیاری در خصوص آرد و وضعیت خرید تضمینی گندم، اظهار کرد: در استان ۳۷ هزار هکتار گندم دیم و ۲۱ هزار هکتار گندم آبی وجود دارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری گفت: مصرف سرانه گندم در این استان با جمعیت نزدیک به یک میلیون نفر، ۱۲۳ هزارتن در سال است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱، ۱۲ مرکز خرید تضمینی در استان وجود داشت که ۲۶ هزار تن گندم خریداری شد، در سال گذشته با افزایش تعداد مراکز خرید به ۱۶ مرکز، خرید تضمینی نیز به ۴۷ هزار تن رسید.
یگانگی گفت: در سال جاری، تعداد مراکز خرید به ۱۸ مرکز و میزان خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۷ هزار تن به ازای هر کیلوگرم ۱۷هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
وی دلایل افزایش خرید تضمینی گندم را تابعیت از سیاستهای نظام و آمار کشور دانست و افزود: قیمت مناسبی که از طرف دولت به تحویلدهندگان گندم ارائه میشود و همچنین افزایش مراکز خرید و مشارکتهای و طرح جهش تولید در دیمزارها از دیگر علتهای افزایش خرید تضمینی گندم بوده است.
یگانگی بیان کرد: فروش گندم نوع یک، دو، سه به کارخانجات ۶۶۵ هزار تومان است.
وی در خصوص سرانه مصرف آرد، یادآور شد: در استان سرانه مصرف آرد روستایی ۹.۷ کیلوگرم، شهری هفت کیلوگرم و عشایری بیش از ۱۲ کیلوگرم مصرف میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری کارخانجات فعال در این استان را ۱۲ کارخانه دانست و بیان کرد: در حال حاضر ۸ کارخانه فعال و چهار مرکز نیز غیرفعال است.
وی ادامه داد: در ۸ کارخانه فعال بخش خصوصی ۱۲۸ هزار تن ظرفیت ذخیرهسازی گندم و آرد وجود دارد.
یگانگی اضافه کرد: تعداد ۸۸۷ نانوایی در سطح استان وجود دارد که عمده آنها نان تافتون پخت میکنند و مابقی در حال پخت نان لواش، بربری و سنگک هستند.
وی خاطر نشان کرد: در طرح هوشمندسازی و شناورسازی آرد و تخصیص یارانه به نانوایان در این استان از زمان اجرا تاکنون ۲۵۵ هزار کیسه به مبلغ ۲۵۵ میلیارد تومان صرفهجویی صورت گرفته که بسیار مطلوب است.
در ادامه سیروس بیکبکان گفت: میزان خرید گندم در سال جاری با خرید ۶۷ هزار و ۸۰۰ تن نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد رشد داشته که خوشبختانه ارقام جدیدی با افزایش کیفیت کشت شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در سالهای گذشته ارقامی همچون سرداری، شهداس و ارقام محلی به صورت دیم کشت میشد که درصد پروتئینی پایینی داشتند.
وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر ارقام باران، واران، آذر۳، هما و ریژاب ارقامی هستند که در منطقه کشت میشوند و از کیفیت و سطح پروتئینی بالایی برخوردارند.
بیکبکان با بیان اینکه سطح کشت ابلاغی گندم آبی ۲۱ هزار هکتار بوده که به طور کامل انجام شده است، تصریح کرد: سطح زیر کشت گندم دیم ۴۰ هزار هکتار بوده که تاکنون ۳۸ هزار و ۵۰۰ هکتار انجام شده است.
وی در خصوص کشتهای قراردادی و بیمه محصولات زراعی، توضیح داد: ۲۰ هزار و ۳۹۷ هکتار گندم آبی و ۶ هزار و ۱۵۸ هکتار گندم دیم به زیر کشت رفته است.
بیکبکان بیان کرد: کیفیت ارقام جدید و تراکم و تغذیه آنها در خصوص بهبود کیفیت و تغذیه در شهرستانهای مختلف در حال انجام است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: میزان بذور اصلاح شده از فاکتورهای مهم عملکردی در کشت گندم به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات