به گزارش ایسنا، بالگرد مریخی نبوغ ناسا، اولین هواپیمایی بود که در یک سیاره دیگر پرواز کرد و این بالگرد به دلیل یک نقص ناوبری به تازگی سقوط کرده و به کار خود پایان داده است.
به نقل از آیای، با وجود این شکست، پروازهای موفق نبوغ امکان اکتشاف هوایی در مریخ را نشان داد. پس از موفقیت نبوغ، ناسا در حال توسعه دومین بالگرد پیشرفتهتر خود برای اکتشافات هوایی است.
به نظر میرسد دومین بالگرد مریخی، بزرگتر از نبوغ خواهد بود. این بالگرد میتواند وزن بیشتری را حمل کند و فواصل بسیار بیشتری را کاوش کند. طبق گفته آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL)، این بالگرد مریخی در حال حاضر در مراحل اولیه مفهومی و طراحی است. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این بالگرد جدید میتواند اکتشاف هوایی مریخ را به سطح بعدی ببرد.
این بالگرد پیشنهادی ابعادی تقریبا مشابه یک خودروی شاسی بلند خواهد داشت و علاوه بر این، دارای ۶ روتور یا پروانه است که هر کدام به ۶ تیغه مجهز هستند. طراحی آن، امکان پروازهای طولانی مدت و طی چندین کیلومتر در روز را فراهم میکند.
این بالگرد برای حمل ۱۱ پوند (پنچ کیلوگرم) تجهیزات علمی در فواصل تا ۱.۹ مایل (سه کیلومتری) در هر روز مریخی طراحی شده است. این قابلیت پیشرفته به دانشمندان سیارهشناسی اجازه میدهد تا به سرعت مناطق وسیعی از سطح مریخ، از جمله مناطق غیرقابل دسترس برای مریخ نوردها را کاوش کنند و دادههای علمی دقیقی جمعآوری کنند.
بالگرد مریخی به فناوری پیشرفته برای فرود مستقل مجهز خواهد شد.
جو مریخ با چگالی بسیار کم خود، چالش مهمی برای اکتشافات هوایی است. با این حال، چندین مزیت بالقوه نیز دارد. وسایل نقلیه هوایی میتوانند تصاویری با وضوح بالا از بالا ثبت کنند که میتواند به شناسایی ویژگیهای زمین شناسی و مکانهای علمی مهم برای کشف حیات گذشته منجر شود. آنها همچنین پوشش کارآمد سطح را امکان پذیر میکنند و امکان کاوش سریعتر و جامعتر را در مقایسه با مریخنوردهای زمینی ممکن میکنند. علاوه بر این، بالگردها میتوانند به عنوان راهنمای هوایی برای ماموریتهای روی سطح، شناسایی مسیرهای ایمن و اهداف علمی امیدوارکننده برای مریخ نوردها و فرودگرها عمل کنند.
در حال حاضر، هیچ جدول زمانی مشخصی برای پرتاب احتمالی این بالگرد فاش نشده است.
بالگرد مریخی نبوغ راه را هموار کرد
در ماه فوریه سال ۲۰۲۱، نبوغ در داخل مریخنورد استقامت به مریخ منتقل شد.
این بالگرد در روز ۱۹ آوریل سال ۲۰۲۱ به یک نقطه عطف تاریخی دست یافت. این اولین هواپیمایی بود که یک پرواز با قدرت کنترل شده را در جهانی دور انجام داد.
نبوغ که برای یک ماموریت آزمایشی کوتاه طراحی شده بود، بسیار فراتر از انتظارات کار کرد.
در ابتدا این بالگرد تنها برای پنج پرواز برنامه ریزی شده بود، اما ۷۲ پرواز موفق را انجام داد و بیش از ۱۷ کیلومتر (۱۰.۷ مایل) را طی کرد. تا روز ۱۸ ژانویه سال ۲۰۲۴، بیش از ۱۲۸ دقیقه زمان پرواز را به ثبت رساند. در طول پرواز ۷۲، سیستم ناوبری قادر به ردیابی مداوم تعداد کافی از ویژگیهای سطحی پس از ۲۰ ثانیه پرواز نبود. این منجر به فرود سختی شد که به تیغههای روتور مورد استفاده برای پرواز آسیب رساند.
اگرچه عملیات پروازی آن به پایان رسیده است، نبوغ در مریخ باقی خواهد ماند و به جمع آوری دادههای ارزشمند در مورد آب و هوای سیاره ادامه میدهد. میراث نبوغ از طریق دادههای پرواز آن زنده خواهد ماند و همچنان درک ارزشمندی از جو و سطح مریخ فراهم میکند.
نبوغ ثابت کرده است که پرواز در یک سیاره دیگر ممکن است.
انتهای پیام
نظرات