• دوشنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403092618769
  • خبرنگار : 71263

کمک ناخواسته چین به حل مشکلات انرژی اروپا

کمک ناخواسته چین به حل مشکلات انرژی اروپا

افزایش چشمگیر قیمت معاملات نقدی گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی)، تقاضای خرید چین را در هفته‌های اخیر دلسرد کرده و می‌تواند به اروپا که نگران کمبود سوخت در زمستان سرد است، کمک کند در غیاب رقیب بزرگ خود، محموله‌های بیشتری را خریداری کند.

به گزارش ایسنا، چین که بزرگترین واردکننده ال‌ان‌جی در جهان است، در هفته‌های اخیر که قیمت‌های آسیایی به بالاترین سطح در سال رسیده، خرید ال‌ان‌جی را به شدت محدود کرده است.

پس از چند ماه ذخیره سازی گاز با خرید ارزان‌تر ال‌ان‌جی، تخمین زده می‌شود که ذخایر گاز طبیعی چین به اندازه‌ای باشد که به واردکنندگان اجازه دهد از خرید محموله ال‌ان‌جی با قیمت‌های بالاتر خودداری کنند. کندی روند واردات ال‌ان‌جی به چین در هفته‌های اخیر، می‌تواند عرضه نقدی بیشتری را برای اروپا آزاد کند که در بحبوحه سرما، سرعت پایین باد و نگرانی‌ها در مورد امنیت عرضه با انقضای قریب‌الوقوع توافق ترازیت گاز میان روسیه و اوکراین، شاهد تقلیل ذخایر گاز خود با سریع‌ترین روند در هشت سال گذشته بوده است.

داده‌های رصد کشتی که بلومبرگ جمع‌آوری ‌شده است، نشان داد که در ماه گذشته، واردات ال‌ان‌جی به چین، کند شد و ۱۲ درصد پایین‌تر از میانگین چهار ساله (۲۰۲۰-۲۰۲۳) برای این وقت از سال بوده است. این یک کاهش قابل توجهی نسبت به واردات در طول سال است که بالاتر از میانگین و بالاتر از میزان واردات در سال ۲۰۲۳ بوده است.

افزایش قیمت ال‌ان‌جی در آسیا، عامل اصلی تاثیرگذار در کاهش واردات چین در ماه گذشته بوده است. در هفته‌های اخیر، میانگین قیمت ال‌ان‌جی برای تحویل در ژانویه به شمال شرق آسیا، به ۱۵ دلار به ازای هر میلیون واحد حرارتی بریتیش (MMBtu) رسیده است که بالاترین سطح در سال جاری است. از آنجایی که به نظر می‌رسد چین از ذخایر گاز خوبی برخوردار است، چندان مشتاق واردات ال‌ان‌جی  با این قیمت‌های بالا نیست.

چین واردات گاز را به صورت کلی، از ابتدای سال جاری تاکنون افزایش داده و حجم بالایی گاز، ذخیره سازی کرده است تا از کمبود گاز در زمان محدودیت عرضه بازارهای جهانی در زمستان، اجتناب کند. اما بر اساس داده‌های رسمی اداره کل گمرک چین، کل واردات گاز طبیعی به چین شامل واردات خط لوله ای و ال‌ان‌جی  در نوامبر، در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳، به میزان ۱.۴ درصد کاهش یافت.

روند قیمت‌ها، بر سطح واردات نفت و گاز به چین در ماه میلادی گذشته تاثیر گذاشت. در حالی که واردات نفت خام به چین در نوامبر، در بحبوحه قیمت‌های پایین‌تر و دستور دولت برای ذخیره سازی بیشتر، افزایش یافت، صعود بهای معاملات نقدی ال‌ان‌جی در آسیا، به کاهش واردات کلی گاز طبیعی منجر شد.

قیمت معاملات نقدی ال‌ان‌جی در آسیا، از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود ۳۰ درصد رشد کرده است.

خبر خوب برای خریداران اروپایی

در اقدامی که نشانه برخورداری چین از عرضه کافی ال‌ان‌جی برای زمستان است، برخی از خریداران ال‌ان‌جی چینی در هفته‌های اخیر، محموله‌هایی را برای فروش عرضه کرده اند یا مجددا فروخته اند. به گفته معامله گران، شرکت CNOOC، فروش محموله ال‌ان‌جی از استرالیا برای ماه فوریه را پیشنهاد کرده؛ در حالی که غول نفتی دولتی پتروچاینا، چندین محموله را در ماه گذشته فروخته است.

اگر خریداران چینی به دلیل قیمت بالای ال‌ان‌جی، به عقب نشینی از بازار نقدی ادامه دهند، این خبر خوبی برای اروپا خواهد بود که برای امنیت عرضه تلاش می‌کند.

 قیمت پایه گاز طبیعی معیار اروپا، ماه گذشته، در بحبوحه سرمای شدید و سرعت بسیار کم باد در بیشتر مناطق شمال غربی اروپا، به بالاترین حد خود در یک سال گذشته صعود کرد.

در هفته‌های اخیر که تقاضا برای گرمایش همزمان با برودت هوا، افزایش یافته است، ذخایر گاز طبیعی اروپا با سریع‌ترین روند از سال ۲۰۱۶ برداشت شده است.

بازار اروپا در آستانه پایان قریب الوقوع توافق ترانزیت گاز روسیه از خاک اوکراین به اروپا پس از ۳۱ دسامبر، مضطرب است. رقابت اخیر با آسیا برای خرید نقدی ال‌ان‌جی در افزایش قیمت گاز طبیعی و برق اروپا نقش داشته است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اما چین که بزرگترین خریدار ال‌ان‌جی در آسیا و در جهان است، می‌تواند سهوا به کاهش نگرانی‌های اروپا در خصوص تامین گاز و افزایش قیمت‌ها کمک کند؛ البته به شرطی که قیمت‌های بالای آسیایی، همچنان خریداران چینی ال‌ان‌جی را از بازار دور نگه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha